Jak na hypotéku se záznamem v registru?

Profilova fotka
Mátě někdo zkušenosti? Prošli jste někde i přes tento "škraloupek"? Poraďte! Děkujeme... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
prosli, ale pred dvema lety, ted uz to asi budou hlidat o dost vic...
Odpovědět
Profilova fotka
Kristi a u jaké banky, stavebky, společnosti, prosím? Ať to alespoň vím :-D
Odpovědět
avantasia - no ono taky zalezi, za co ten skraloupek mate...
Odpovědět
Profilova fotka
asi tak, v registru nejsou vsechny dlouzky, jen bankovni instituce, leasingovky, mobilni operatori atd....pokud jsi dluzila neco nekomu, tak to tam nebude....napr. z obchodniho vztahu atd.
Odpovědět
Profilova fotka
kristi : byl to mobilní operátor a home credit :-S
Odpovědět
Můj přítel se před třema rokama dostal do registru kvůli 4 Kč, nedoplatku z půjčky od Raijfky ]-( . Byla to neskutečná martýrie obvolat všechny možné i nemožné madam v kancelářích, než ho z toho registru kvůli téhle směšné částce vymazali. Takže teď si to oba hlídáme 8-) . Tehdy jsme to zjistili náhodou, když jsme žádali o hypotéku, jinak by tam asi zůstal zaevidovaný do dneška 8-(
Odpovědět
Nemám zkušenost se schvalováním hypotéky, ale uzavírám leasingové a úvěrové smlouvy na dopravní techniku, které se pohybují v pořizovačce tak do 200 tis. A pekelně se zpřísnilo schvalování. Dříve byly smlouvy schvalované i za 5 minut, teď čekáme klíďo i hodinu a nakonec človíčka stejně zamítnou právě kvůli nějakému škraloupku. A to jsou smlouvy na 3-6 let a splátka kolem 5 tisíc, takže u hypotéky bych se škraloupkem měla docela strach. Ale chce to vyzkoušet.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Nemáte někdo zkušenost z poslední doby? Prošli jste s nějakým záznamem a u které banky? Teď koukám i na nebankovní hypotéky, kdyby od banky nevyšla, nemáte zkušenost s nějakou konkrétní?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
Přidávám svou vlastní zkušenost...tento týden jsme byli v hypoteční bance, jen tak zjistit situaci...když došla řeč na registr, tak ten poradce řekl, že nás radši zkusí nezávazně prověřit...nejsme žádní neplatiči nebo dlužníci...jen já jsem asi 2x mírně přešvihla kontokorent a manžel se párkrát opozdil se splátkou za počítač (cetelem) ...prý stačí třikrát nezaplatit úplně včas a už jste v registru... naštěstí zatím u hypoteční banky do cetelemu, home creditu a podobných institucí nevidí...ale brzy se jim to prý změní, protože v ostatních bankách do toho normálně přístup mají...a ani ten můj kontokorent jim nevadil, takže jsme o fous prošli :-)
Odpovědět
@avantasia Dobrý den, jen bych upozornil, že do registru se nezanášejí jenom "škraloupky" za nevčasné zplácení nějakého úvěru, půjčky, apod. ale i veškeré půjčky (hypo, spotřební půčky), ručitelské závazky, atd. Vše toto má vliv nejenom na přiznání úvěru, ale i na jeho konečnou výši. Dle mojí nedávné zkušenosti jsou v tomto banky celkem nekompromisní. U špatné platební morálky rozhoduje její opakovanost, počet těchto prohřešků za poslední období (půlrok, rok), atd. Pakliže od tohot prehřešku uběhla delší doba, jednalo se o vyjimeční stav a platební morálka je dlouhodoběji v pořádku, lze požádat o výmaz (je to ale složitější, s tímto nemám lastní zkušenost). Pakliže byla platební morálka porušena v poslední době a opakovaně, pak bych Vám moc šancí nedával. Samozřejmě ale také záleží na požadované výši úvěry, zda-li je možno ručit jinou nemovitostí, atd.
Odpovědět
@veverka.dada Mno nejsem si jistý, zda-li nevidí. Banky vidí vše co uvidíte i Vy, když si necháte udělat výpis z bankovního registru. A my tam tedy viděli vše, i to že manželka ručila sestře na leasing auta (v podstatě spotřebitelský úvěr). Nejlepší tedy je před tím než jdu žádat do banky o úvěr, si nechat udělat výpis z bankovního registru (á 200Kč, příp. expres 400Kč) a všecho co není Ok se v co největší míře snažit zbavit. Takto jsme to udělali a bylo to v pohodě. Jinak by jsme dostali výrazně nižší hypo než která nám vycházela dle bonity. No sranda to opravdu není.
Odpovědět
Profilova fotka
My když jsme žádali o hypotéku v Komerční bance, tak jsme podepisovali souhlas že si nás prověří i v registru Solus, ten sdružuje i nebankovní instituce, takže prověřili úplně všechno.
Odpovědět
Článek se načítá
Výpis z bankovního registru je ze zákona jednou ročně zdarma-na požádání. V případě, že již jednou negativní záznam máte, záleží v jaké "kategorii a stupní" je v registru uveden, známkuje se od 1 - 5 (6). Ta poslední čísla nemaji šanci vůbec na nic, resp. od 4 je to hodně hodně špatné, ale to už jsou žaloby a exekuce, což pokud nastane, tak o tom určitě budete vědět a nepůjdete si asi jen tak požádat :-D . Jednou za čas (myslím,že ne dříve jak za 2-3 roky) od té doby co zase budete mít vše OK (naprosto vše včetně kontokorentů ap.) probíhá amnestie, popř. po dvou letech si můžete sami požádat o výmaz z registru. Z hlediska bonity a výše možného úvěru jsou započítávány veškeré dluhy a závazky, tzn. včetně ručitelských, to si většinou lidé moc neuvědomují a i přes to, že je dlužníkem závazek řádně splácen, ovlivňuje to i historii splácení ručitele, tzn. všechny vaše budoucí žádosti o uvěr. Takže si každý dobře zvažte, zda někdy a někomu půjdete ručit. Problém se může objevit i za dvacet let po rozvodu a ani o tom nemusíte vědět. ;-) :-D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Dobře, zeptám se tak, pravděpodobně mám záznam v registru, protože teď doplácím exekuci(nic mi nebylo zabaveno, domluvili jsme se na splátkovém kalendáři, a po 10.000,- jsem dluh splatil, a nebyl to bankovní dluh ale dluh vůči jiné osbě) a několikrát jsem zaplatil fakturu za telefon po splatnosti... dejme tomu že teda neprojdu, budeme žádat s přítelkyní asi o 3 000 000,- na dům, který má podle znalce hodnotu 6 000 000,- schválí nám to když mi někdo pjde ručit?....třeba ještě jinou nemovistostí?..nebo jsem prostě lidově řečeno v p...ytli a mě jako nedůvěryhodné osobě to prostě neschválí, takže ani nemá smysl žádat???....
Odpovědět
přítel je v registru, protože ručí švagrovi. švagr neplatil a tak je hypotéka jen na mě. ale pozor. švagr teď platí poslední 2-3 měsíce pravidelně (aby si přítel mohl zřídit kontokorent nebo menší půjčku - je u ČS, švagr GE, REIFKA a pár dalších) a ač to platí a po měsíci by mělo jít u ČS o výmaz, tak mu paní na pobočce řekla, že by to švagr musel platit nejmíň rok. Takže tak, ještě štěstí, že já platila vše včas, jinak bysme byli víme kde ]-( 8-(
Odpovědět
@drahosch no reknu to asi takto, manzel byl v registru Solus 3 roky, kvuli pozde zaplacene fakture za telefon v castce 300Kc. (myslim tim tri roky po tom, co fakturu zaplatil). 3 roky tam mel napsan dluh 0Kc. Hypoteku nam zamitli. Nastesti uz ubehli 3 roky, po kterych se zaznamy mazou a pujdeme zadat o hypo znovu. K tomu dodavam ze u te same banky, kde jsme hypo zadali, jsme meli pujcku na auto, kterou jsme platily na den presne a ani jednou se neopozdili. A to jsme platove dosahovali na hypo 3 mil, ale chteli jsme jsi pujcovat jen 1 mil. Takze asi tak. Kocourkov.
Odpovědět
Dobry vecer,zacitala som sa a chcela by som sa opytat..Ked sa nepodari niekomu vyplatit napr.ucet za internet a tv od t-comu,na cas,t.j. 4-5 dni po splatnosti,40 eur,to znamena ze mi nedaju hypoteku? za 40 eur,co sa potom vyplati?
Odpovědět
Ja s tymi mojimi 2 mesacnymi oneskoreniami platieb v tmobile co ma asi 5x odpojili tiez asi budem mat problemy :-D :-D :-(
Odpovědět
no ja neviem ako je to z mobilom, ale mna tiez parkrat odpojili a davala som si robit vypis z registra a nebolo to tam...tak ako to vlastne je?
Odpovědět
Profilova fotka
Já dlužila u O2 za internet a v registru jsem kvůli tomu byla....Takže operátoři to tam strčí na 100 % a to já jsem dlužila cca 2 000 Kč, což taky není zase tak moc....A splácela jsem to a přesto mě tam dali.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
Koukám, že se to tu nějak ukončili, nějaké novější info z bližší doby někdo máte?
Odpovědět
@spygy Manžel má záznam za telefon u O2 a hypotéku by nám kvůli tomu nedali. Takže jsme museli rozdělit SJM a hypotéka je psaná jen na mě. U většiny bank přes záznam v registru vlak nejede a pokud ano, tak ti dají vyšší úroky, protože jste pro ně rizikoví žadatelé.. Takže paráda :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm tak my jsme dens byly v Praze kvůli registru v cbcb, nebankovní i bankovní a já tam nic nemám, jen mám u Spořitely kontokorent a ten jsem asi před rokem a půl lehce přečerpala o 87,- Kč a manžel asi před dvěma roky dva měsíce po sobě pozdě zaplatil , ale ostatní dva leasingy má v pořádku zplacené bez problémů. Ale Solus nevíme, ale tam mám strach, jelikož tam jsem měla dlouhou prodlevu jedné splátky u O2, zablkokovali mě a vymazali a po roce se ozvali z jiné společnosti, že mám u O2 dluch a napočítali úroky, ale prej pokud nezaplatím, tak mě pošlou do registru, tak nevím, asi mě dal do registru O2 a toho se bojím, ale prej po roce se to máže a prosinci by to měl být rok. A kolik ti dali hypotéku, mě ve Spořce řekli, že když by měl manžel záznam, tak já mám stejně smůlu, jelikož jsme manželé.
Odpovědět
@spygy manzel to mel take kvuli nezaplacene fakture,kdy ho zablokovali a automaticky to slo do registru,kde to zustava 2roky. Ale tim te nechci strasit,treba tam nic mit nebudete. Hypo jsem si brala na 1.5mega na koupi domu,ale je pravda,ze mam dost vysoke prijmy,tak nebyl problem v tom,ze se mi napocitaly vydaje za nas za oba. Tam to hodne zalezit na tvem prijmu a zda splacis jeste neco jineho napr.stavebko,leasing atd..
Odpovědět
Profilova fotka
Nevím, odkud pocházejí všechny ty informace o mazání a vyřízení vymazání z registru. Já jsem se informovala osobně v bankovním registru a výmaz je po 4 letech. A nejenom to, ale jak velký to byl problém, se dovíte zpětně jenom 2 nebo 3 roky a ten 4. rok se zjistí, že jste problém měli, ale ne to, jestli to bylo 5 korun nebo 5 mil. My jsme neuhlídali poslední splátku úvěru u Raiffeisen, a to tak, že na splátku nezbylo doslova pár haléřů, bylo to 0,2% z celkové splátky. Při podpisu úvěrové smlouvy jsme dali bance právo vzít si peníze z kteréhokoli našeho účtu, pakliže by na splátku nestačily peníze z toho účtu, ze kterého se splácelo. Namísto toho si banka ty peníze nevzala, ale zařadila nás do registru neplatičů. Částka byla tak bagatelní, že z toho nešlo mít ani úroky a zaplacena byla se zpožděním 2 dny, a i tak jsme byli vyřazeni z nového úvěrování, dokonce i z refinancování toho, co se bez jediného dne zpoždění splácelo víc než 5 let. Ovšem ne všechny banky se k tomu staví stejně, ne všichni pracovníci i v téže bance pracují stejně a řekla bych, že se otvírá obrovské pole možností ovlivňování jednání
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm hm, tak jsem si zjištovala Solus a docela jsem se zalekla, že dlužnou částku jsem tam měla 282,- Kč od O2 z roku 2010, nevím kde se tam vzala, když paní mi před rokem řekla, že mám vše v pořádku zaplacené a O2 už mám dva roky zrušenou smlouvu, tak jsem byla dnes na prodejně a oni sami nevěděli, kde ten dluh vznikl, tak to jsou teda dobrý. No, tak jsem to zaplatila, ale kvůli jejich pochybení, ted budu min. rok v registru :-(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 12 měsících
Profilova fotka
obnovuji téma.....máte prosím někdo zkušenost o zamítnutí? nejlíp v poslední době. dnes jsme byli u ČS a zamítli nám hypo kvůli manželovu registru, jedná se o záležitost z let 2008 a 2009 ... docela nás to překvapilo, že je to tam tak dlouho :-(
Odpovědět
@effka84 mám podobnou zkušenost, ikdyž z jiných důvodů. Nám zamítli hypo kvuli tomu, že jsme zapomeli u jine banky stahnout zadost. Takze to ted resime nanovo. Jinak v registrech obvykle zaznamy zustavaji asi 3-4 roky (cbcb 4 roky - bankovní registr) Mam jen jednu radu: zkusit jinou banku. Co je problem pro jednu banku, nemusi byt problem pro jinou. Jinak nám poradkyne rikala, ze u CS casto zamitaji zadosti kvuli blbostem.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?