Jaká je lhůta k podepsání hypotéky od jejího schválení?

Zdravím vsechny ,jaka je prosim lhůta ( do kolika dnu ) od schválení hypoteky se musi smlouva podepsat ? Žádáme o hypoteku ze zahraničí ,finanční poradce vybral KB..momentalne jsme v procesu schvalování . Diky !
Odpovědět
My sme podpisali v utorok. Zmluvy boli hotove za az za 10dni od schvalenia. Banka Moneta, tatkiez sme ziadali zo zahranicia.
Odpovědět
@people takze tam je jen 10 dni k podpisu ?? Předpokládám ,ze se budeme muset dostavit do banky osobně ,kdyz to klapne :-) ja doufala aspon v 30dni :-( Diky
Odpovědět
Profilova fotka
Ale to by Vám přeci měl říci poradce od toho ho máte. Jinak myslím, že jsme na podpis smluv měli měsíc, ale ve smlouvě ani podmínkách jsem o tom nic nenašla, tam je jen napsáno, že začíná platit v okamžiku podpisu oběma stranami. Pokud mají nějaký termín měl by Vám ho říci poradce či osoba v bance, která pro Vás hypotéku vyřizuje.
Odpovědět
nedorozumenie. My sme na banku tlacili, ze nech pripravia zmluvy skor a trvalo im to az 10 dni. Financny prizivnik vravel, ze ma skusenosti z inych bank, ze po schvaleni hypoteky su zmluvy hotove uz hned v druhy den. Avsak od schvalenia by ste mali podpisat zmluvy najneskor do 30dni. Nam bolo povedane, ze do CR nemusime ist kvoli podpisu hypoteky, ale musime ist kvoli overeniu podpisov na zastavu nemovitosti na kastrastri. Nechajte si poslat zmluvy, prestudujte. Zistite, ze aku dobu mate na podpis a hlavne zistite, ze kolko mate casu na zastavu majetku. Kataster to potom zaplombuje na cca 20dni a az potom budete moct cerpat. resp mozete cerpat uz aj pocas plomby, ale za nejaky extra poplatok.
Odpovědět
@tulda27 no nas poradce je momentalne na dovolene ,do banky se občas odsud dovolat je dost na dlouho :-( A me to napadlo zrovna ted :-) Je jasny ,ze se ho zeptám jakmile se vrátí .....
Odpovědět
@people bezva ,dekuji moc !!! No uvidime ,jak to vlastně vse dopadne ,snad dobre :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nikus30 chápu, proto jsem se Vám koukala do smluv, ale v těch to nemáme. Vím, že jsme měli 30 dní na to podepsat žádost o úvěr od "nabídky" úroku a výše úvěru od banky což jsme 2x prošvihli, protože jsme furt chtěli něco jinak a paní úvěrová už z nás byla tumpachová ;), ale u smluv si právě na nějaký deadline nevzpomínám je to rok, určitě mi to jen jeden z nich řekl, ale ani v mailu to nemám... Člověk to spíš cílí na deadline v kupní smlouvě...
Odpovědět
@tulda27 dekuji , brzy urcite zjistím ,pokud bude teda schvaleno,uz nam z toho hrabe :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Minimální doba je 14 dnů, pak banka může podmínky změnit. Doba na rozmyšlenou Předkládá-li poskytovatel spotřebiteli návrh smluvních podmínek, které mají být obsahem smlouvy o spotřebitelském úvěru na bydlení, nesmí poskytovatel tento návrh během 14 dní změnit ani odvolat, ledaže během této doby vyšly najevo okolnosti týkající se úvěruschopnosti spotřebitele, na jejichž základě je poskytovatel povinen úvěr v souladu s § 86 odst. 1 za nabídnutých podmínek neposkytnout. Sdělí-li spotřebitel poskytovateli nebo zprostředkovateli do 14 dní ode dne, kdy mu byl návrh smluvních podmínek předložen, že tento návrh přijímá, je poskytovatel povinen bez zbytečného odkladu uzavřít se spotřebitelem smlouvu o spotřebitelském úvěru na bydlení na základě předloženého návrhu smluvních podmínek. Ustanovení § 1787 občanského zákoníku se použije obdobně.
Odpovědět
@vladimirsvorba Dekuji Moc 👍
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?