Jde si vzít vyšší hypotéku, než je kupní cena RD?

Mám takový dotaz. Když je odhad rodinného domu 1 500 000Kč, kupní cena 1 000 000Kč. Jde si vzít hypotéku třeba 1 300 000Kč, aby jsme měli i na rekonstrukci nebo jak to funguje? Díky za každou odpověď na můj (asi pro někoho hloupý) dotaz :)
Odpovědět
Profilova fotka
@monkey8 důležitý je odhad od banky...dle toho vám půjčí..nejčastěji 85procent
Odpovědět
to já chápu ale když je odhad banky těch 1 500 000kč, tak nám půjčí 1 300 000kč. Za 1 000 000kč koupíme dům a za zbytek můžem rekonstruovat??
Odpovědět
@monkey8 to se bere hypoteka s doplnkovou sluzbou vetsinou je to 20% z celkovej sumy zalezi to na bance a jejich podminkach. Takze se ptejte v bance.
Odpovědět
@niccky.z děkuji za odpověď. Já právě jen potřebovala vědět jestli to takhle jde, ať na mě v té bance nekoukají divně:)
Odpovědět
@monkey8 a de kterej banky jdes??
Odpovědět
@niccky.z zatím mám v plánu českou spořitelnu, potom čsob a kb. Jedna z nich snad vyjde nejlíp:)
Odpovědět
@monkey8 mas super odhad, takze si myslim, ze v nejake bance to urcite vyjde. Odhad musi byt vyssi nebo rovny kupni cene, cim vyssi tim lepsi pro tebe, ze ti vic pujci.
Odpovědět
@marcinek děkuji:) už jsme tady prošla hodně příspěvků, hlavně to chce stabilní a spolehlivou banku:) tak uvidíme jak dopadnem :) snad už se to bude pomalu rozjíždět:)
Odpovědět
Profilova fotka
@monkey8 ahoj, dopadlo to nějak? Řešíme něco podobného, tak by mě to zajímalo :-)
Odpovědět
Bacha,kdyz je odhad vyssi nez kup.cena,vetsinou pri revizi odhad snizi na kupni cenu.Resp.banky nuti,i kdyz to nepriznaji,odhadce hned na zacatku snizit cenu odhadni na kupni.Pak maji pri definitivnim zpracovani jeste revizi odhadu a tam odhad take ponizuji. Chce to s tim pocitat,resp.si vyjednat neponizeni.
Odpovědět
@v_anilka ahoj, takže hypotéku si bereme u ČS. Už u nás byl odhadce a vše vyšlo tak jak jsme potřebovali. Barák kupujeme za 1mil. + 300tisíc na rekonstrukci. Odhad baráku nám udělal odhadce na 1,6mil, s tím že po reko to bude až 1,8-2mil. Takže se krásně vlezeme do 85%hypotéky. A pak nám odhadce po domluvě udělá ještě znalecký posudek pro finančák, aby jsme neměli moc velkou daň. Tak snad jsem aspoň trochu odpověděla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@monkey8 Díky, taky to vypadá, že půjdeme do ČS
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?