Je pravda, že sa materská nezapočítava do hypotéky?

manzel ma prijem 20 000kc, ja mam 7tisic matersku, a 5tisic zarabam brigadne uklidom. tak mojich 5 sa nezapocitava a teraz nam poradkyna povedala, ze sa nezapocitava ani materska? mate s tym niekto skusenost? mame prijem 30 tisic a nemozme dostat hypoteku. a to sme chceli len 700 000. to predsa ni eje mozne!!! diky za rady a skusenosti
Odpovědět
Mam takove nejasne tuseni,ze materska se nezapocitava,ale rodicovska ano,jen muze banku zajimat treba jestli clovek pred rodicovskou pracoval a ma se kam vratit. Neboj,resitelne to nejspis bude.
Odpovědět
opravdu se započítává až rodičovská dovolená, ne mateřská. Tohle nám taky potvrdili v bance. Ještě jednou se na tohle zeptejte ve vaší bance a jinak bych zkusila i jinou banku. Pokud nemáte další horu nějakých půjček, tak musíte na těch 700 tis. určitě dosáhnout.
Odpovědět
@majka1niky Tady to je vypsané:http://www.hypoindex.cz/je-mozne-s-materskou-zadat-o-hypoteku/
Odpovědět
Mi můj rodičák započítavali asi, každopádně chtěli o něm potvrzení z ÚP (pod který to dneska spadá).
Odpovědět
my ziadne pujcky ani dlhy nemame.mame len pracku na splatky to je 1000kc, este 6mes. ale je mozne ze to doplatime. kazdopadne som na materskej, teda vlastne ani neviem ci na rodicaku, s druhym dietatom za sebou...a po materskej s anemam kam vratit, to si banka uz vyziadala... :(
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem na rodičovské a mám 11500,- Kč a banka nám při vyřizování hypotéky započítala jen nějakých 6500Kč - prý jako nějaký průměr, jelikož si výše rodičovské dá měnit. Ale mylsím, že každá banka to může mít jinak.tak to zkuste jinde :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@majka1niky Taky jsem to v nasi bance videla, ze je to presne tak jak pise @kacatko_1907 , berou te jako ze jsi na pracaku a zapocitaji jen nejake pausalne stanovene minimum.. rekla bych, ze to ze se nemas po materske kam vratit je pro banku mnohem vic negativni faktor, ktery vas hodi do vice rizikove skupiny
Odpovědět
Profilova fotka
Mateřská se nezapočítává, rodičovská ano. Některá banka ji bere v plné výši, některá jen paušální částku.
Odpovědět
@majka1niky u té brigády záleží na tom, jakou smlouvu máš- zda dohodu o provedení práce nebo dohodu o pracovní čnnosti. Pro Váš účel by s přijmem 5000 bylo potřeba mít DPČ, abys z toho platila odvody a tutíž to bylo jako zdanitelný příjem pro banku. Pak by se vám přijmy zvýšili o těch 5000 a měli byste zase vyšší šanci na hypo. Nebo nevím jak staré máš dítě ale určitě by taky stálo za to počkat po mateřské na rodičák a o hypo zažádat až pak. Pak bych si rodičák nastavila na 2 roky- ten nejvyšší, abyste měli co nejvyšší částku pro banku a pak až vám banka přiklepne hypo, můžeš si tu variantu rodičáku zase rozvolnit na 3 nebo 4 roky. ...myslím, že by to mělo jít ;-)
Odpovědět
@jenies a tu DPČ uznávají všechny banky jako příjem? Já pracuju při škole už dva roky na DPČ, vydělám si většinou kolem 8 tisíc, což by nám navýšilo šanci na hypo, ale měla jsem zato, že DPČ uznává jen Hypotečka..
Odpovědět
@netanel Tak to bohužel nevím, ale DPČ se většinou dává na rok, tutíž by to mělo jít :-) hodně zdaru ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?