Je problém získat hypotéku, pokud žádá sama žena?

Zdravím, výhledově bych si chtěla vzít hypotéku na byt. Při současných cenách bytů bych mohla hypoteticky hruba min. 15% složit sama a na 85% potřebuji úvěr. Problém je v tom, že žiji sama a o hypotéku bych tedy žádala také sama, a rodiče mě teď trochu nahlodali, že samotné mi banky hypotéku neschválí :-| Příjem mám poměrně pěkný, myslím, a smlouvu na neurčito. Jakou máte zkušenost, opravdu s tím může být problém nebo už ta doba pominula? Předem díky za ohlasy... :-)
Odpovědět
@fallingstars pokud mas dobry prijem a mas i neco vlastniho a byt, ktery koupis zastavis a bude hodnota stacit, muzes klidne sama zadat a sama splacet:) Problem v tom urcite banky nemaji. je jim jedno kolik lidi, vzdy je hlavny prijem (bonita) a pak vyse zastavy. Takze hor se do toho a hodne stesti:)
Odpovědět
@linee Díky moc za odpověď. Vlastní mám třeba auto, ale nevím, jak jsi to přesně myslela, tak třeba to zrovna nehraje roli. Ale trochu jsi mě uklidnila ;-) , aktuální to sice bude tak za rok, rok a půl, ale už nad tím dost přemýšlím a mrzelo by mě, kdybych to mělo ztroskotat jen na tom, že žádám sama... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@fallingstars vlastní myslela asi finance ;-) zkuz zajít do banky a poptat, to budeš mít nejjednodušší. Pochopitelně sem nechceš psát příjem, a pokud nebudeš chtí byt za 3mil tak by si na něj měla dosáhnout, pokud už neplatíš nic jiného...
Odpovědět
@petrsv1000 :-D Aha...to mi nějak nedošlo, ale zní to logicky ;-) V hledáčku mám 2+kk, které se tu pěkné teď dají sehnat okolo 1,75 mil. Kč, něco vlastního tedy mám ;-), tak snad by to tedy mohlo jít...mě nenapadlo, že by to měl být problém, dokud s tím právě nezačali sýčkovat naši, klasika :-N...Děkuju za komentář ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud budeš mít odpovídající plat a nemáš zápis v registru je podle mně úplně šumafuk že jsi sama a žena. :-)
Odpovědět
@fallingstars Jj, dekuji @petrsv1000 za doplneni a vysvetleni. Myslela jsem vlastni finance (nasetreno). Plne s nim souhlasim. Abys byla uplne klidna, zajdi si opravdu do nekterych bank a zeptej se, jak by ti to vyslo a budes mit i predstavu, kolik bys splacela a jake jsou podminky, pristup a pod. Pochybuji, ze za rok pujdou uroky strelou nahoru. Za optani nic nedas a mozna pak budes mit jasno a budes klidna uplne:) At to vyjde!
Odpovědět
@fallingstars tak vždycky radši dají hypotéku a hlavně vyšší manželskému páru.. ale kamarádka se taky nedávno zajímala jestli by jí dali hypotéku a kolik (obešla několik bank) a dali by... Sice jen necelé 2 miliony, ale dali.. samozřejmě záleží na tvém příjmu a nějakých popřípadných závazcích.... :-) :-) :-)
Odpovědět
Hodnota: 1 750 000 Kč Výše hypoteky: 1 487 500 Kč (85%) Doba splatnosti: 30 let Úroková sazba: 2,99% Typ úrokové sazby: fixní Délka fixní úrokové sazby: 5 --------------------------------------------- Měsíční splátka: 6 264 Kč tak na tuhle splatku půjčí kdekoli a to i v jedné osobě. akorat si te proveri, kolik mas vysi prijmu ,jestli nemas jine splatky, doba neurcita atd... ;)
Odpovědět
Profilova fotka
já bych v tom neviděla problém... pokud máš dobrý příjem a nemáš jiné závazky ;-) pracovala jsem před MD let v bance, první roky., kdy se hypotéky rozjížděly nedala banka hypotéku snad nikomu, teď je to o dost otevřenější a i možností je hodně ;-)
Odpovědět
@slavicky a ja bych rekl opak v roce 2008 jsem bral dva uvery a kdyz to reknu nadnesene jeden podpis a sel jsem domu s prachama :) a ted 2012 dalsi hypoteka (predchozi splaceny takze bez vlivu na ziskani ) a takhle jsem ziral :-O jak to probihalo,doslova me svlikli z kuze nez mi ji dali. napriklad overeni prijmu, scan vyplatnic + vypis z osobniho oddeleni z prace dane prijem + vypis z uctu ze skutecne chodi penize na ucet. jedna vec overovana na nekolika mistech, atakdale. Ale tim zas nechci strasit ze to nedostane to ne.. v pohode. Pod deset tisic plat nema aby mela problemy :)
Odpovědět
@fallingstars urcite muzes zadat sama a nemusis ho zakladat nicim, pokud das sama od sebe 15% tak ti to banka schvali bez problemu. Zalezi od prijmu a ceny bytu.
Odpovědět
Děkuju všem za komentáře :-) Rozhodně to zkusím, jiné úvěry nemám a v registru dlužníků bych neměla být, tak snad to příští rok klapne :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Zkus stavební spoření spoření, resp. úvěr, jestli tě to nevyjde laciněji. Já to tak řešil před půl rokem a byl o 1% lacinější.
Odpovědět
stavebni sporeni je mrtvy. bud je cilova castka jen na 300tis a zvyseni stoji penize, nebo se meni na tvz. preklenovaci uver, a ten je nevyhodny. Stavebko tak mozna na vybaveni ale nepujcovat si na nej miliony na byt. cista hypoteka je ideal.
Odpovědět
Profilova fotka
@stepz 1100000 na koupi bytu, jako úvěr, za necelé 3% s možností variabilní platby. Bylo to výhodnější jak hypo
Odpovědět
a nebylo to starsi stavebko ? trebas tak 5ti 6ti lety ? to pak takove podminky verim. Zanovni sporeni ale byva nevyhodne, resi se to jak jsem psal preklenovacim uverem a zvedani cilove castky stoji poplatek za kazdych 100tis 1%
Odpovědět
Profilova fotka
Kupoval jsem za 1 200 000 byt, 100 000 jsem složil a na zbytek mi makléřka vyřídila od lišky úvěr ze stavebního spoření za 3% . Teď v červnu 2012. Jediný bonus byl, že jsem kdysi u lišky už měl stavebko.Vyško to furt líp jak hypotéka. Víc to neřeším. Za cenu podnájmu bydlím "ve svém" :-D :-D :-D já vím iluze. Tak v bankovním...
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud si člověk půjčuje na hypotéku sám, skoro vždy banka žádá další dozajištění t.j. životní pojištění ve výši pujčované částky, nebo ručitele. Samotná zástava nemovitosti a dostatečný příjem nestačí. Tolik vlastní zkušenost + zkušenosti jiných v podobné situaci. Obešla bych si ale banky a nechala udělat scoring (propočet) - to se týká i Stavebních spořitelen. Třeba se najde schovívavější v pravidlech....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?