Je velký problém, když zastavěná plocha nesedí o 2 m jako na katastru?

Profilova fotka
Prodáváme dům, kupec si bere na něj hypotéku a realitní makléřka nám řekla že musí souhlasit zastavěná plocha na katastru s tím co naměří odhadce u nás. Když to nebude sedět tak že budou velký problémy a z koupi by mohlo sejít .Naměřily jsme o 2m víc. Máte někdo s takovou situací zkušenosti? jak správně měřit? a co dělat když to nesedí? Děkuji .
Odpovědět
Dva metry jsou maly rozdil, na katastru se nepocitaji izolace a presahy strech. jak to meril ten odhadce? dva metry ctverecni by mohly udelat ty izolace. Mate na dome polystyren?
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud by tam byl výrazný rozdíl, tak by se musel udělat nový geometrický plán, ten posléze vložit na katastr, počkat pár dnů na zápis a je vše v pořádku. Dle mého názoru vás makléřka zbytečně straší, protože odhadce to nebude zaměřovat jako geodet, nemá na to vybavení a taky čas :-)
Odpovědět
Profilova fotka
na katastru taky není všechno tip top na milimetr... při zamerovaní baráku nám geodetka řekla, že mají povolenou odchylku 14cm na jendou i druhou stranu,,, to znamená že když bude všude odchylka cca 14cm a nasčítaš si to ...muže být rozdíl i větší... myslím že vás zbytečne straší...
Odpovědět
Profilova fotka
Pár metrů problém není. Nám se ale jako kupujícím stalo, že na katastru dům z předminulého století byl namalovaný úplně někde jinde. Tam jsme samozřejmě chtěli, aby to bylo v souladu se skutečností a pak se hned prodej protáhl o několik měsíců
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?