Klesne cena nemovitostí?

Ahoj, jaký máte názor na situaci ohledně vyšších úroků hypoték? Myslíte, že klesne cena pozemků a staveb domů?
Odpovědět
Já si osobně myslím, že neklesne.
Odpovědět
@adula000 A proč myslíte? Zajímá mě opodstatněný důvod. :)
Odpovědět
já si myslím, že klesne ..jednou ;-) ..ale je to ještě daleko :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Už 10 let se říká, že cena klesne, protože je to všechno předražený. A ona pořád roste. A roste proto, že třeba v Praze už developeři nenachází volné pozemky ke stavbě, takže začíná být bytů nedostatek. To samé pozemky a domy kolem Prahy..
Odpovědět
@luci987 protože slušné pozemky nejsou a poptávka je velká, jediné, co možná klesne, jsou panelákové byty, ale to ještě hodně dlouho potrvá.
Odpovědět
přesně z těch důvodů, co už jsou tady uvedeny. Pozemků ubývá, tím pádem logicky půjde cena nahoru, nikoliv dolů. @luci987
Odpovědět
úroky se zvedly, o ve výsledku zanedbanou částku(1mil kč/30 let cca 240 kč/ měsíčně) pozemky půjdou už jen nahoru, protože se do nekonečna nedá přidávat místa ke stavbě. a ceny jsou podle mě ještě nízké- protože pokud je nemovitost v pořádku a nijak komplikovaná je prodána při ceně,která kopíruje trh do týdne. odhaduji ze cena půjde stále nahoru cca o 20%. Neříkám, že ve všech oblastech ,ale tam kde je práce a kulturní a sociální služby určitě ano.
Odpovědět
Profilova fotka
@luci987 V Praze nemovitosti dolů nepůjdou, sledujeme trend už dlouho, když jsme v roce 2014 začali koukat po bytech bylo nám řečeno, ať čekáme, že klesnou. Ve 2. polovině roku 2016 jsme kupovali na poslední chvíli před tím, než půjdou hypotéky nahoru a o hodně vyšší cenu (totožný byt v našem projektu zdražil za 3 měsíce o 200 tisíc korun). Bublina tedy zatím ne a ne prasknout. Důvody, proč ceny dolů nepůjdou: 1) jak bylo řečeno, volných pozemků ubývá 2) obyvatelé městských částí na okrajích Prahy nejsou svolni s výstavbou nových bytových domů 3) začaly se stavět rodinné domy, které jsou rozdělovány na více jak 3 bytové jednotky (určité obcházení toho, aby nebyla nová stavba bytový dům) 4) lidé už přestávají vnímat "satelity" jako vhodnou variantu a vrací se zpět do Pražských bytů
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?