Kolaudace za 2 roky

Dobry den, budu si brat hypo od Wüstenrot a zajimalo by me jak je to s kolaudací, pani mi rekla ze to musim do 2let vycerpat a zkolaudovat, opravdu to tak mate vsichni nebo ta koladace jsou jenom naky kecy abych jim splacel co nejdriv?
Odpovědět
Profilova fotka
@melin6 jak to bude od letoška s kolaudacemi vlastně nikdo pořádně neví, ale i kdyby to bylo postaru, tak se kolaudace dá odložit. my to koncem roku udělali. nestíhali jsme dokončit a kolaudovat. je to poměrně běžné ;-)
Odpovědět
Pani z Wüstenrot mi prave rikala ze do 2let musim, tak netusim jestli to bude i ve smlouvě nebo jak
Odpovědět
Profilova fotka
Dejte paní z WU přečíst nový stav. zákon, už žádnou stavbu pro bydlení kolaudovat netřeba tudíž žádnou smloiuvu s něčím takovým nepodepisujte. A osobně nic proti WU nemám, ale jukněte se i jinde ;). U bank se dala tato povinnost odkládat na základě standartní žádosti o rok, i když se nám nepodařilo dostat rovnou prodloužený termín do smlouvy.
Odpovědět
Profilova fotka
@melin6 ano, ve smlouvě to bude, ale to neznamená, že se to pak nedá upravit.
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 problém je, že ani samotní úředníci na sú zatím neví, jak se k tomu všemu kolem kolaudací postavit a co vlastně teda chtít a jak to nazývat :-N pak chápu, že o tom nemá páru paní v bance :-D
Odpovědět
A myslite ze splatka 10800kc za 2 800 000 na 30let pri uroku 2.34 je adekvatni? Doplnuju ze mi je 21let jeste k tomu 😂
Odpovědět
Profilova fotka
kolem kolaudací se dá najít celkem jasný výklad v téhle diskusi http://www.modrastrecha.cz/forum/urad... splátka se počítá z délky splácení a úroku, takže se spíš ptejte jeslti je v pořádku ten úrok a uveďte jakou máte délku fixace :). Nechte si dát jinou nabídku v jakékoliv velké bance. Nám hypo.poradce WU vůbec nenabízel, ale je to už víc jak půl roku co jsme to řešili. Ve hře byla ČS, KB, Unicredit, diskusí na tototéma je tu také dost.
Odpovědět
@tulda27 fixace je na 5let,jinak uz mam u wu hypo na pozemek a rad bych to i zrefinancoval tak proto volim zase je ale skusim se poptat
Odpovědět
Profilova fotka
@melin6 no tak to je jiná - i když i tak to jde, oni Vám to zrefinancují kdekoliv i s pozemkem, nicméně jukněte se jen na základní nabízený úrok, ono se to pořád zvedá, my ještě dostali 2,1 % na 10 let,ale to bylo loni v létě.... Te´d už má čs an stránkách 2,49% jako minimum. chtějte ještě vidět celkovou sumu, kterou na hypotéce zaplatíte ať máte představu, a ta délka splácení je hrozná... i když jste mladý přeplatíte takhle strašně moc... delší fix nenabízejí? Také si nechte odhadnou výši splátky při vyšším úroku, nespíš to opravdu poleze, při výstavbě vám 5 let uteče jako voda, budete vlatně splácet jen tak 2-3 roky (dokud stavíte platíte jen úroky a tudíž dluh je pořád stejný) a pak můžete najednou platit třeba 4% a to s tou splátkou u takovéhle hypo už pěkně zamává.
Odpovědět
@tulda27 ja si bral uz min. Rok hypo na pozemek s fixaci 1rok a ted bych chtel na vystavbu jeste pred svatbou kterou planujeme v cervnu, pak uz by mi hypo nedali vubec takze do jiny banky s pozemkem zatim nemuzu a proto jsem myslel ze to cely zrefinancuji a zustanu tam
Odpovědět
Profilova fotka
@melin6 tak nezávaznou nabídkou nic nezkazíte, jestli máte jen roční fix já bych ty hlavní "hráče" obešla ať máte klid, že je WU pro Vás ta správná volba :), alespoň zjistíte, jak to mají s kolaudací jinde já se schválně ještě zeptám naší "hypoteční paní" v čs, je tam vedoucí menšího hypo odboru třeba už něco vědí :).
Odpovědět
@tulda27 a je lepsi tam dojit dokazdy nebo zajit treba do partners rict at mi daji srovnani od vsech bank?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@melin6 no tak my jedem přes partners, ale kontrolujem ho :) záleží kolik máš času a jak se v tom vyznáš, nicméně oni dokáží obvykle dostat ještě o cca 0,1% níž sazbu z běžné nabídky (ale my už máme 3 hypo a skvělou bonitu ;) )
Odpovědět
Vysvetlete paní z WR, že od Nového roku platí novela stavebního zákona, která mj. ruší kolaudace, resp. souhlasy s užíváním stavby RD, tudíž jde o právně neuskutečnitelné plnění a trval bych na tom, aby to ve smlouvě nebylo, když to nelze splnit. Jinak banky jsou poměrně flexibilní a pokud platíte řádně a včas, lze domluvit vše.
Odpovědět
@tulda27 koukal jsem ze jste z berounska, kde pak stavite? Jinak jste chodili do partners v havlickove ulici nebo nekde jinde? Jinak jakej byl pristup
Odpovědět
Profilova fotka
@melin6 my máme "osobního" partners, je to švagr kolegy a je z Lanškrouna :) zkušenost - no já ho prostě hodně hlídám, vím někdy víc než on a on pak udělá tu "dřinu" srovnávání, tabulky a celkové částky což mě nebaví si počítat. Obvykle už dopřevu víme co chceme a on jen ověří, že na trhu není nic lepšího.... Jinak my stavíme až u Lochovic a ještě jsme nečerpali, čeká nás to v létě.
Odpovědět
@tulda27 me to prijde jak libomysl ale nesedi mi tam ten vyhled, jinak ja budu stavet v lochovicich v lokalite u domovu(smerem na netolice)
Odpovědět
Profilova fotka
@melin6 toj e fakt náhoda, my to máme nahoře na Lhotce pod Plešivcem, Lochovice jsem zavrhla, nebyl tam výhled :)
Odpovědět
@tulda27 vyhled tam trosku je, ale ne tak bozi jako mate vy 😂
Odpovědět
Profilova fotka
@melin6 jinak kdyz pominu kolaudaci tak vetsina bank kdyz dava hypoteku opravdu chce, aby byl dum do dvou let hotovy a penize vycerpane. po vycerpani mas nejakou dobu na dokonceni (pul roku az rok) - do ktere se musi udelat zaverecny odhad a tam musi byt vetsinou splneny 2 podminky: 1. hodnota domu musi byt odhadnuta na minimalne takovou castku, jako byl rozpocet (kvuli zastave a LTV) 2. musi byt postavene vsechny veci, ktere jsou v rozpoctu. Jede se procentama. t.j. pokud si das do rozpoctu i oploceni a zpevnene plochy, tak musi byt hotove. jeslti tam budes mit garazove stani, opet musi byt hotove. jinak je banka opravnena ukladat sankce pripadne i hypoteku zesplatnit, protoze dojde k poruseni smlouvy. pozor na to, ze body casto plati soucasne, t.j. nestaci, ze odhad vyjde i bez garazoveho stani nad tu puvodni rozpoctovanou castkou. musi tam byt i to stani, protoze banka prostredky poskytla i na postaveni jeho. t.j. zatimco stavebni urad by vam treba toleroval fasadu, plot apod (drive kdyz se kolaudovalo), tak banka nee.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?