Kolik na vnitřní vybavení?

Dobrý den, rádi bychom si kromě úvěru na výstavbu domu vzali i nějakou částku na vnitřní vybavení. Samozřejmě nepočítám, že hned zařídím celý dům. Ale třeba koupit hned pohovku, jídelní stůl, židle nebo vybavení šatny. Brali jste si nějaký úvěr navíc, resp. měli jste našetřeno navíc nějakou takovou částku a kolik cca?
Odpovědět
Profilova fotka
Ja uz do vybaveni domu (vcetne kuchyne teda) zahucel za nejakejch 450 tisic 🙂 je to silne individualni, takze je spis lepsi se sam rozhodnout podle vlastni financni situace a svych naroku na vybaveni ne?🙂
Odpovědět
@zdenek_valek Já to beru bez kuchyně - předpokládám, že na klasickou linku se jede z úvěru na výstavbu, nebo ne? A nároky mám veliké 😄 Spíš myslím fakt do úplného začátku.
Odpovědět
Nam na nabytek a spotrebice stacilo 200 tisic, vc. kuchyne. Ale narocna nejsem vubec. Vse nove, nic z bazaru, ani zdedene. Ted uz se bude jen ve vyhledu nekolika let kupovat detem pracovni stoly, zidle a velke postele. Jinak mame uz vse zarizene.
Odpovědět
Pokud počítáte do vybavení i kuchyni, pak 3/4 mil. - 1 mil. bych si stranou dala. Edit: Teď čtu, že bez kuchyně - tak pak tak 400 tis.
Odpovědět
@renatka_k nn bez - počítám linku a koupelny ve stavbě domu
Odpovědět
@bayt Kdyz to rozepíšu, tak u nás 80 tis. šatny děti a rodiče (a to máme jen obyčejné Ikea skříně), 80 tis gauč, jídelní stůl a židle 40 tis, postele manželské s matracemi k 50 tis, vybavení dětských pokojů (bez šaten) 30 tis / dítě, pokoj hosté 15 tis, zádveří budeme teprve zadávat, ale počítám min. 50 tis. A to jedeme v celkem levném nábytku, designového nebo na míru minimum.
Odpovědět
@renatka_k Aha, to nám to asi tak nějak vyjde na to, co chceme. Moc děkuju! Akorát ty šatny jsem nějak podcenila. Taky chceme IKEA.
Odpovědět
My jsme něco koupili ještě z hypotéky - stůl, židle, manželskou postel, nějaký nábytek do dětských pokojů, nábytek pod TV, pohovky jsme měli a zbytek už budeme dovybavovat z našich úspor, jelikož z hypotéky už máme odloženo akorát na zateplení a fasádu, které se teď začaly dělat. Nejdražší položka budou určitě vestavné skříně. Jakmile opadnou největší návaly, tak zajedeme ještě do Ikea dokoupit nějaký nábytek do dětských pokojů, co jsme nestihli koupit před zavřením obchodů v zimě (psací stůl, 1 postel, skříňky na knížky, noční stolky).
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt Já mám štěstí, že mám doma truhláře, jsem za to nesmírně vděčná, můžu si navymýšlet v podstatě cokoli + kvalita je zaručena. Kupovat budeme pouze sedačky, židle a matrace, zbytek bude vše dělat manžel, co jsem to tak počítala, tak nás to bude stát vč. kuchyně cca 300 tis. + cca 100 tis. na ten zbytek, co neudělá. Považuju se za lehce náročného člověka, takže myslím, že na vybavení domu by se mělo počítat s cca 3/4 milionem za vše, co jsem napsala + osvětlení a doplňky taky sežerou peněz. Já se do nového domu tak těším, že uděláme koupelnu, kuchyň a jdem se stěhovat. Klidně budu spát jen na matraci, než přijde na postel řada 🙂 Koupíme sedačku, pověsíme TV a zbytek postupně, jak bude čas.
Odpovědět
@bayt Záleží, co si u šatny navymýšlíte za vnitřní vybavení a jak máte šatny velké. 80 tis je cena za 9 m délky otevřených skříní se vším možným vnitřním vybavením, co Ikea nabízí.
Odpovědět
@renatka_k A máš nějaké tipy, co je třebas u těch šaten dobré?
Odpovědět
@bayt Osvědčily se nám výsuvné držáky na kalhoty (mám ale pocit, že starší kovové typy byly praktičtější, nyní už mají v nabídce jen dřevěné, kam nejdou kalhoty nasunout zepředu, ale jen zvrchu). Super je taky vnitřní osvětlení skříní a úžasné jsou plechové police na boty do mělkých skříní (35 cm hloubky), ty budeme dávat na boty nejen do šaten, ale i do zádveří. Naopak nedoporučuju drátěné šuplíky, časem se nám na nich začaly zasekávat pojezdy s kolečky, takže do nového dáváme už jen šuplíky z lamina s klasickými výsuvy.
Odpovědět
Článek se načítá
@renatka_k Děkuji 🙂 A jak využíváte rohy?
Odpovědět
@bayt Nemuseli jsme je řešit, projektovali jsme šatny jako užší dlouhé místnosti, takže skříně jsou po delších stranách, na kratší straně uprostřed je vstup a na druhé kratší straně proti dveřím zrcadlo a místo pro sednutí během oblékání. Ale Ikea má teď celkem pěkné řešení rohů pomocí rohových Pax rámů, přijde mi to celkem dobře využitelné.
Odpovědět
@renatka_k děkuju moc!
Odpovědět
@renatka_k z Ikea PAX jsem řešil 2 vestavěné skříně, ale už bych do toho nešel. To z čeho je to vyrobené je naprosto tragicky strašné. Korpusy, police, dveře, vše je v podstatě ze sololitu spojeného papírovou voštinou a vše je to potažené tapetou. Brr. Vymakané to ovšem mají super, i vybavení. Proto jsem si pro další skříň v předsíni nechal nařezat skutečné lamino, dle rozměrů PAX a použiji jsme jejich vnitřní vybavení. Včetně těch drátěných košů, které nám se libí a nekazí. A jsou velmi praktické.
Odpovědět
Profilova fotka
Skříně do šaten je podle mě lepší udělat na míru od zdi ke zdi. Vypočetl jsem si desky, nechal nařezat a ohranit a sestavil sám - ještě mi chybí dodělat 4 dvířka v technické. Celkem to bylo asi 350 nařezaných kusů desek. Bral jsem 17 velkých desek a "kování". Dovezli mi to za 250 Kč v rámci rozvozu. Skříňky do koupelen, zádveří, pokojů a obýváku mi dělal stolař ze stejných materiálů, je to asi 21 běžných metrů. Za nábytek mimo kuchyň odhaduji cenu do 200 000. Lamino je pevné a hrana 2mm něco vydrží. Myslím, že je to lepší a levnější než z IKEA.
Odpovědět
Ja bych police v satne mit nemohla, nesnasim, jak jsou neprehledne a musi se vse porad skladat. V satne jsou lepsi tyce s raminky, systemy na kalhoty a boty a hlavne zasuvky. Mam PAX kose i lamino zasuvky. Priste bych klidne nasetrila vic a koupila jen pevne lamino zasuvky, vyhovuje mi jejich prostornost. Kose jsou sikme. Ale s jejich kvalitou problem nemam, pojezdy funguji dobre i po tolika letech.
Odpovědět
@radim2015 my máme ty šatny dělané na rozměry IKEA právě
Odpovědět
My máme obyčejné skříně z aska, postel z moebelixu, gauč taky z aska (asi za 15 tisíc), pak asi 4 stoly (jídelní, TV, psací). Do 100 tisíc jsme se vešli. Ale jsme 2 zatím.
Odpovědět
Řešíme teď tu samou otázku, takže s částkou moc neporadím.. Navíc toto je opravdu hodně individuální dle vkusu a nároků každého z nás. Doporučuju si udělat "nástřel" pokoj po pokoji.. A vždy raději počítat s vyšší částkou - rezervou, než za kolik se pak třeba pořídí.
Odpovědět
Když bych spočítala u nás kuchyň plus základní nábytek do pokojů tak jsem na částce kolem 750tis. Tohle je hrozně individuální, někomu stačí obyčejné věci ala Ikea a někdo kupuje třeba designové kousky nebo má výrobu od truhláře. My něco koupili levnější, jelikož třeba sedací soupravu děti zničí, takže stačila pro začátek za 15tis a nová bude daleko dražší.
Odpovědět
když si vemu kolik stojí třeba jen trochu lepší a hezčí světla, tak mi počítáme s min 1mil
Odpovědět
@iveta_89 No jasně, ale tak to já neberu tak, že si hned vybavím celý dům, to by zdaleka nestačil ani milion. Ale zase nemůžu žít bez šatny třebas - kam bych dala věci.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
ahoj zařizujeme dům a mám ráda minimalistický skandinávský styl :) zrovna se dívám na kuchynský stul a židle, tak si jdu za vámi pro inspiraci a klidně i za fotky budu ráda :)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od martajane:

ahoj zařizujeme dům a mám ráda minimalistický ska…
@martajane ahoj my ted děláme rekonstrukci kuchyne s jídelnou a vybírám barové židličky, taky mám ráda jednoduchý styl ...ale teda je to ted něco, všude akorát binec a já se věčně kochám na pinterestu po inspiraci. už aby to bylo!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?