Kolik platíte finančnímu poradci?

Profilova fotka
Ahoj, chtěla bych se zeptat kolik se tak platí finančnímu poradci. Zařizuje nám refinancování stavebního spoření, je to teda trošku složitější, protože ještě částku navyšujeme, plus měníme zástavu jednoho domu za druhý. Takže práce sice dost...na druhou stranu jsem slyšela, že finanční poradci jsou placeni bankou, u které úvěr sjednají. Náš si řekl o 5 tis. za vyřízení...tak nevím jestli nás nebere na hůl...
Odpovědět
1
2
My jsme nic neplatili.....jen poplatky banky za vyřízení, což těch 5 tis. může být.
Odpovědět
Profilova fotka
@vaveva no ty poplatky my budeme samozřejmě platit taky...když nepočítám odhad což bylo cca 4,5 tisíce. Tak ještě poplatek bance je cca 3 tis. Těch 5 tisíc jde z ruky do ruky poradci...beze smlouvy...prostě tak nám to na začátku oznámil...
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 tak to vás pěkně obral :-D poradci jsou placené z banky, mají to dělat zadarmo pro klienty.... a na složitosti vůbec nezáleží.... ten náš dokonce jel do mé banky pro výpisy z ůčtu a k přítelkyni do práce pro výplatní pásky aby to vše urychlyl.... je to jen v lidech ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 no zatím ještě neobral...je to tak jen domluvené...ale platit by se mělo samozřejmě až po přidělení úvěru. Ale je fakt, že on to nevyřizuje jen v bance...jedná i s Liškou, kde máme stávající úvěr, sehnal odhadce, vyřizuje nám de facto všechny papíry. Není to jen, že by nám udělal smlouvu a hotovo...Tak nevím kde končí práce a povinnosti normálního poradce a jestli tenhle náš dělá opravdu něco navíc anebo je to standard.
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 předsně tohle nám taky zařádil, ůvěr u Lišky, sehnal odhadce, vyřídil hypo v bance.... a jak se smekal ;-)
Odpovědět
Dostane za vás pěknou provizi,možná byste se divili kolik.Pokud chce peníze na vás,je to podvodník.Pokud to ale máte domluvené jste hloupí,že jste na to kývli,a možná mu to budete muset dát.Tihle lidi si normálně přijdou i třeba na 50 tisíc měsíčně.
Odpovědět
Profilova fotka
nic jsme neplatili. také sehnal odhadce - no předal číslo, zajistil u stávající banky a refinancoval s námi k nové. nadiktovali jsme mu podmínky, co potřebujeme k úvěru a takový sehnal. refinancovali jsme k bance,kde se neplatil ani ten poplatek za vyřzení :)
Odpovědět
Profilova fotka
Financnimu poradci jsme neplatili take nic....
Odpovědět
Nic jsme neplatili, má z toho pak provize. S jednou paní spolupracujeme už pár let (od té doby, co jsme koupili pozemek). Mezitím s námi měla hromadu práce, vše zjišťovala u různých bank atd. Na složitosti, času a množství nabídek od různých bank nezáleží, vždy by to mělo být zdarma.
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsme nic neplatili...
Odpovědět
Profilova fotka
Normální je, že se finančnímu poradci neplatí, protože za práci, kterou odvede pak ve finále dostane provizi z úvěru, který dostanete a to samozřejmě není malá částka (tedy záleží na výši úvěru). Takže si myslím, že vás pěkně obírá. Většinou tyto služby finančního poradenství fungují zadarmo a výdělek je z provizí. Ale je možné, že je to nějaká extra společnost, která si za to ještě navíc bere i peníze. Přitom na trhu je spousta dobrých jiných poradců, který vše vyřídí a zadarmo. Proto bych asi raději zadala úkol ještě někomu jinému nebo se s ním dohodla, že jiné peníze, než poplatky platit nebudu.
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 nám dělá paní finanční poradkyně naprosto všechno - od pojistek, úvěrů až po investice a nikdy si za to nic neřekla, kdykoliv něco potřebuji, tak to vyřídí. Z každého produktu, který uzavřou nebo doporučí mají provize, takže by bylo neseriozní, kdyby si ještě řekli o peníze. Takže bych asi změnila "lokál" ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@lin18 Souhlasim s tim, co uz bylo tady napsano. Financni poradce je placen bankou / nebo bankami za sjednany uver a dostane za to i provizy, cili plat za svou praci. Pokud si rekl o penize na vic, podekovala bych mu a sla nekam jinam. Takto nejedna solidni financni poradce...Existuji spolecnosti, ktere delaji poradenstvi pro vsechny banky (Fincentrum, OVB, Partners) a neplati se vubec nic...Opravdu bych mu dala sbohem. Je to jeho bezna prace a jestli si za to jeste navic necha zaplatit, ruce pryc!
Odpovědět
Finančnímu poradci klient nikdy neplatí...
Odpovědět
Profilova fotka
jakou společnost zastupuje ten váš poradce?
Odpovědět
Profilova fotka
taky nic neplatíme našemu finančnímu poradci a to nám zařizuje vše, předělával všechny smlouvy atd. a se vším za námi pokaždé jezdil 30 km tam a zpět a nikdy nic nechtěl. A ani bych mu nikdy nic neslíbila, má své provize a myslím, že bere docela hodně. Asi jste narazili na pěkného podvodníka :-N Hned bych ho vyměnila ;-) my například máme poradce z Fincentra a jsme neprosto spokojeni :-)
Odpovědět
taky máme poradce z Fincentra, dělal nám toho spoustu, dojíždí x km a nikdy po nás nic nechtěl, myslím, že z těch provizí žije dost slušně ;-)
Odpovědět
@lin18 Ani my jsme nic neplatili a sama poradkyně říkala, že je placená od bank i pojišťoven.
Odpovědět
Profilova fotka
@vafle no já ani nevím jestli dělá pro nějakou společnost...je to přítelův spolužák ze ZŠ...dělá myslím u KB. Prostě nám na začátku oznámil tuto částku a my jsme souhlasili. Až teď jsem se někde dočetla, že jsou právě placeni provizemi...tak mi to přijde divné...a navíc je to známý, takže jsme mysleli, že to budeme mít výhodnější...Ach jo...dneska už se nedá věřit nikomu. Jenže co teď? Už nám toho spoustu vyřídil a je teď blbý odejít někam jinam...to by neměl ani tu provizi od banky....
Odpovědět
@lin18 Myslím si, že vám vůbec nemusí být blbý odejít jinak, když jemu nebylo blbé, říct si vám o 5 000 Kč. A navíc, když je to váš známý...
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 No hlavně mi přijde divný, že jestli dělá přímo pro KB, tak že může dělat věci pro jiné společnosti. To je zaměstnanec KB? Pokud ano, tak to pak, že si řekl o něco navíc, tak pak je to úplně divné ne? Pokud je zaměstnanec, tak snad má klasickou mzdu ne? No nevím, ale je to nějaké divné a podezřelé a i přesto bych raději šla jinam nebo si to s ním vyjasnila, co to vlastně je za peníze a proč je požaduje, jestli je to pro něj nebo co. A klidně bych se ho zeptala, jestli za to dostane provize až vám ten úvěr sjedná.
Odpovědět
@lin18 jak pise @milkah82 - jestli dela u KB je divne, ze muze delat pro jine spolecnosti - to by s nima musel mit smlouvu. Banky jen tak nekomu, kdo rekne, ze je poradce nedavaji udaje a nevyrizuji smlouvy. Musi mit s nami smlouvu. Urcite bych se zeptala, za co ta provize je a proc ji pro vas chce. Ze vas zase jiny znamy upozornil na to, ze poradci jsou placeni z provize...znamy/neznamy...kdyz mu neni blbe vas osidit o 50000, proc by bylo blbe odejit a zridit si to u nekoho, kdo vam to udela zadarmo? Chtejte vedet, co vam konkretne vybavil a v jakem stadiu to je. Bud se s nim domluvte na pomerne castce a jdete nekam jinam (samozrejme si vybavenou dokumentaci vemte sebou, kdyz za ni zaplatite), nebo mu na ferovku reknete, ze to asi neni v poradku. A ty poradce - ty se proste "nevybavuji" - je jich spousty a kdyz mas zname, ty jsou radi, protoze je to pro ne kseft a jde jim to do kapsy, nez bance... Skoda, zes nedala ten dotaz driv, nez si souhlasila. Ale chapu, clovek kdyz ma zname, ma pocit, ze dostane to nejlepsi:( Hodne stesti!
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak to je...člověk čeká, že když to jde přes známého...de facto kamaráda, se kterým se vídáme i společensky, že pro nás udělá to nejlepší. On nám v podstatě ani jinou nabídku než od KB nedal...s tím, že tam je to nejvýhodnější. Zaměstanec určitě není...nevím v jakém je tam vztahu, ale všechny tam zná...tak nám to tam prý domlouvá takhle ze známosti...jinak by to prý ani nešlo. Údajně by nám nikdo jiný nerefinancoval....my máme u Lišky dluh ještě cca 800 tis a k tomu chceme další peníze...takže celková výše hypotéky 1,5 milionu...část do Lišky a část pro nás. No a prý by nám tohle nikdo neudělal jako jeden produkt...jen jako refinancování a další půjčku...takže dvoje poplatky a všechno. Prý jen proto, že tam má známé tak to jde...
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 tohle ovsem neni financni poradce,ten svou praci,jak uz potrvdili ostatni,dela "zdarma",myslim tim,ze po vas nema co chtit,pokud se obchod zrealizuje,ma velice tucnou provizi od banky...pokud neni zamestnanec ani ofiko poradce,tak bych od toho dala ruce pryc...znamy neznamy,jak jde o penize :-S
Odpovědět
@lin18 Zkusila bych si toto jeho tvrzeni overit u nekoho jineho. Jestli Vam treba jeste dve firmy potvrdi, ze to nejde, ale on to udela, tak to asi vyznam ma. Jinak jestli to jde a mozna vyhodneji, tak mozna byste mu to meli naferovku rict (jestli nemate 5000,- navic:)
Odpovědět
Profilova fotka
No co jsem zjišťovala, když jsem si žádala o hypotéku, tak některé banky či ústavy nemají problém v tom, refinancovat a navýšit hypotéku, tj. pokud máte teď dluh 800tis z původní hypotéky a chtěli byste navýšit na 1,5mil a mít to u jednoho ústavu, tak by to problém být neměl. Samozřejmě záleží na těch ústavech, jestli Vám to dají, jestli splníte jejich podmínky apod. Vím, že když jsme se na to ptali, tak nebyl problém to udělat u ČS, GE money či Hypotéční banky. A hlavně, spousta finančních poradců toto dělá a myslím si, že nejste jediní, kteří toto řeší. Například můj bratr má nyní v jedné hypotéce dané pozemek na barák, barák a další byt na hypošku, který už vlastnil pár let před tím, takže vše dal do jedné hypošky a navyšoval původní. Takže bych asi opravdu zkusila se zeptat jinde sama a nebo přes nějaký jiný poradce, jestli to jde nebo ne. Určitě by vám řekli hned na začátku po vznesení dotazu, zda to lze nebo ne. Ale stejně je to teda kamarád, když po Vás takhle chce peníze a přitom tam dělá přes kamarády a tak. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme neplatili nic
Odpovědět
Všude ve světě se za finanční poradenství většinou platí a finanční poradci v ČR by také byli rádi, pokud by jim za to lidé platili. Ale bohužel u nás je nejlepší cena - zadarmo, jak se říká. Podle toho to také někdy vypadá. Samozřejmě pokud mu nic neplatíte, myslíte, že má motivaci sehnat Vám to nejvýhodnější pro vás? Ne, samozřejmě se vás snaží nenápadně natlačit do toho, kde má nevýhodnější provizi. Pokud to pro vás udělal vlastně zadarmo, můžete si dodatečně stěžovat nebo reklamovat chybné věci? Asi ne, že. Tím nechci říci, že vámi popsovaný poradce, který si řekne o "bůra na ruku" je zrovna ten pravý, jen jsem chtěl přidat svůj názor, když se zde všichni pomalu diví, že by se za poradenství mělo platit.
Odpovědět
Profilova fotka
@jizvo dovolim si nesouhlasit,mam ve svem okoli lidi,co se jako profi poradci zivi a pokud jsou fakt dobri,vydelavaji takove penize,ze je 5000 fakt nevytrhne,jak by to melo ci nemelo byt je na jinou diskuzi,v kazdem pripade v CR se to dela tak,ze jsou placeni od bank, pojistoven a velice dobre...,tak nevidim duvod, proc by jim mel platit i klient,nebo vas nekdo v praci vyplaci dvakrat? pokud maji takove sluzby placene,tak bych si nechala ukazat zivnostensky list a cenik...a uvidite,jak by hned otocili,prostem kazdej to v dnesni dobe zkousi, pokud dotycny dela,byt externe pro KB,tak to fakt neni objektivni nazor na vec,pak je jasne,proc tak danou banku doporucuje
Odpovědět
Profilova fotka
Finanční poradenství je v ČR bezplatné. Je to tu na začátku a představte si, že vám někdo zaklepe u dveří a řekne, že vám poradí za 5 000 Kč. Jak by to asi dopadlo? Co se týče výše provizí: Záleží od poradenské firmy. Ne každá poradenská firma má systém jednotných provizí a výše provize u jednotlivých produktů se hýbe různě. U některých firem si centrála bere až 30% z provize poradce a to musí někdo zaplatit :) Ináč poradce je povinen vám říct, kolik má provizi za obchod, který mezi vámi a instituci zprostředkoval:) Také máte právo si u něj vyžádat registraci od ČNB (tu musí mít každý, kdo chce dělat tento druh obchodu).
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?