Koupě domu s exekucí, máte zkušenost?

Profilova fotka
Máme možnost koupit domek ve velice slušném stavu za super cenu. je na něm ale exekuce, proto ta cena. po prodeji bytu nám zůstane 400tis. takže nějaký 370tis. nám chybí k vyplacení. včera jsem si vyslechla možnost od čmss, že by nám dali 500tis. bez zajištění, tím by se to vyplatilo, plus se udělala koupelna a kuchyň a jakmile by se exekuce vymazala(3 měsíce), tak by se to přefinancovalo na klasickou hypotéku. Máte s tímto někdo zkušenost, řešili byste to jinak? děkuji za vaše postřehy.
Odpovědět
@veronickalongipes ja bych se do toho bala jit nebo mela fantastickeho pravnika. Bez toho bych nesla. Dluhy muze mit majitel i jinde, na dvere by mi klepali exekutori jeste nekolik let nebo by si jej v den podpisu smlouvy mohli jeste veritele rozebrat. Nebo to chce opravdu overenou a dobrou realitku, skalopevnou smlouvu. Jakou mas jistotu, ze se exekuce vymaze? Proc 3 mesice? Pokud do toho chcete jit, drzim palce, ale opravdu si najdete dobreho pravnika.
Odpovědět
Profilova fotka
Do toho bych nesla. Nez se vyresi platba exekuce a prepis (vlastnictvi u nemovitosti vznika zapisem do katadtru nemovitosti), muze prijit jina exekuce. Vzdycky je to riziko, ale pokud tam exekuce jiz je, tak je to riziko mnohem vyssi. A soudit se pak? To by bylo na zbytek zivota :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@linee řeší se to přes insolvenční správkyni, zitra se s ní máme sejít.. takto se toho prý bát nemusím.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud bude vše správně právně podchyceno, asi bych do toho šla. Ale opravdu neprůstřelné smlouvy apod.
Odpovědět
@veronickalongipes no, ja myslim, ze musis mit k tomu hodne nastudovano, protoze kolik insolvencnich spravcu ma clovek, ktery je zadluzeny? Nemuzes ten byt koupit a neobjevi se iny spravce a nebude pozadovat navraceni majetkove podstaty? Mate dobreho pravnika nebo vsechno vyresi ten spravce?
Odpovědět
Profilova fotka
@veronickalongipes Známí takhle koupili taky baráček a vše proběhlo bez problémů, také to bylo přes insolvenčního správce. Jinak jak tu bylo řečeno - radši si zaplaťte dobrého právníka a řešte i s ním ;-) Přeju, ať to proběhne bez problémů x-)
Odpovědět
Máme zkušenost s koupí nemovitosti v dražbě, synovec si vyhlédl dům a bezhlavě se do toho pustil, bohužel velice dlouho trvalo, než se dům přepsal na něj jako nového majitele, stále se objevovali noví věřitelé, banka nechtěla samozřejmě uvolnit peníze, než se vše vyřeší, takže jsme mu pomáhali, jak to jen šlo, protože už v tom bylo moc peněz na to, aby z toho vycouval. Ještě rok po tom, co byl právoplatným majitelem chodili různí vymahači apod. Takže pokud máte o zatíženou nemovitost zájem, jen s velmi dobrým právníkem, jak radí výše a nevěřit jen tomu, co vám říká insolvenční správkyně. Jinak samozřejmě koupě takové nemovitosti může být velmi výhodná, ale bude to trochu víc papírování a starostí než bývá s klasickou koupí. Tak ať vám to vyjde ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak my sme takhle dům koupili. byl to velký risk, protože se máš šanci dozvědět jen o pravomocných rozhodnutích o exekuci a pak tam může ještě něco skočit. Rozhodně bych do té předhypotéky nešla!!! také nám to nabízeli, ale bylo to nevýhodné a vzhledem k tomu, sme už měli s bankama své zkušenosti, tak toho přefinancování bych se bála taky. Jinak my sme šli do rizika a zaplatili jsme ze svého exekuci asi 380tisíc (byl to dům pána, který byl ze stejného města a byl známí - věděli jsme, že má ještě další majetek a v případě komplikací by se to dalo řešit) o hned, jak byla exekuce vymazána přepsal dům na nás aniž by měl peníze. takže ta doba na no, aby tam skočila další exekuce byla asi 10 dní - ale bylo to pekelných 10 dní strachu :-p ...ošetřovali jsme to i smlouvama, ale stejně to riziko tam je a bude!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?