Která banka nabízí nejlepší hypoteční úrok?

Která banka nabízí nejlepší hypo. úrok v kombinaci s nejlepšími podmínkami pro předčasné splacení? Jsme v situaci kdy máme cca 60% naspořeno na stavbu budoucího RD. Bydlíme v bytě, který chceme začít prodávat, jakmile se bude blížit stěhování (nechceme jít zatím do nájmu)... a tak si chceme vzít hypo přibližně ve výši ceny bytu, z jehož prodeje bychom chtěli co nejdříve co nejvíc splatit z hypotéky, zároveň nechceme jít s cenou bytu příliš dolů (je to pěkný nový byt v cihlovém domě), takže počítáme, že jej můžeme při dneším propadu cen prodávat rok a možná i déle...
Odpovědět
Profilova fotka
@angie.shy Úrokové sazby se mění měsíc od měsíce a banky na podporu prodeje hypoték přichází s akcemi, kde některé garantují výhodný úrok až několik týdnů. Je tedy důležité si udělat průřezově trhem nabídky.V případě, že trváte na mimořádných splátkách, tak z celkového počtu bank vyselektovat ty, které tento druh služby neposkytují a naopak vybrat banky , u kterých lze udělat mimořádné splátky bez poplatků. Tyto splátky jsou obvykle proveditelné až po 12měsících, kdy je možné splatit 10 a někde až 20% z jistiny. Tento proces lze zopakovat až opět za dalších 12měsíců. Jinak v době fixace - resp. "fixačního okna", které trvá 1měs. lze celou hypotéku nebo jakoukoliv část bezplatně splatit.
Odpovědět
Moje zkušenost,resp.potvrzená pravda od poradců-nejnižší úrok v praxi nejsou nejnižší splátky. Stačí o 100-300 Kč dražší účet a pojištění + ponížení odhadu(což se děje docela často,ale u některých bank mnohem častěji a víc a jinde skoro vůbec-informuj se!!) a divíš se,že se divíš.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?