Mám šanci získat hypotéku? Plus vaše zkušenosti

Profilova fotka
Mohla bych Vás poprosit o vaše zkušenosti se získáním hypotéky a né zrovna ideálními podmínkami..... Můj případ: je mi 26 roků, mám práci za cca 17 200kč a smlouvu na dobu určitou, která byla po roce znovu prodloužena. Chtěla bych domeček za 1 190 000kč. Potřebovala bych 100% Mám šanci získat hypo jako jediný žadatel např u čs?
Odpovědět
1
2
Ano určitě, kamarádka si koupila sama byt a finančně je na tom podobně. Má hypotéku u čš.
Odpovědět
Profilova fotka
@kkarolinka Moc děkuju za odpověď :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzana_ka už jsem tady někomu odpovídala, ale já si brala hypo ve 40 a sama příjem sice vyšší asi 28 tis a brala jsem si 1,5 mil. takže myslím, že by to neměl být problém :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzana_ka Není to odpověď přímo na tvůj dotaz. Ale my hypotéku dostali. Resp. dostal jí manžel za těchto né zrovna ideálních podmínek - manželka na mateřské a dvě děti. ;-) Takže myslím, že máš šanci i ty :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U ČS nemáte šanci, na rodinné domy poskytují hypotéky maximálně ve výši 90% zástavní hodnoty nemovitosti. 100% poskytují pouze při nákupu bytu a žadatel musí být zároveň klient ČS. Některé banky by to ale mohly zvládnout. Komerční banka, Sberbank a možná i Unicredit Bank. A vlastně to zvládne i Hypoteční banka, ale pouze s nevýhodným pojištěním úvěru. Nejvýhodnějš to pro vás bude v Komerční bance a ve Sberbance :-)
Odpovědět
@zuzana_ka a z ceho budete financovat pozemek? Ten plat je hrubeho nebo cisteho? Jaktoze Ti smlouvu znovu prodlouzili? Prodluzovat uz se nesmi znovu na dobu urcitou, ne? Nejlepe udelas, kdyz si obejdes banky. Rovnou Ti vypocitaji, kolik Ti pujci.
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba Jakej je pro banku rozdíl mezi koupí domu a bytu?????? @mitote plat jsem udala čistého, smlouvu mi můžou prodloužit ještě jednou a pak jí musí dát na neurčito. Jinak jsme vybrali domek už postavenej...
Odpovědět
Profilova fotka
Pro většinu bank v tom rozdíl není, ČS to bere tak, že u rodinného domu počítá s tím, že ho bude třeba ještě rekonstruovat. Což u starších domů je pochopitelné, u nových domů je to nesmysl. Zjednodušil bych to tedy tak, že ČS nechce poskytovat 100% hypotéky.
Odpovědět
@zuzana_ka to asi nebude novej, ne? Kde jste ho vybrali?
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote normálně na realitních serverech
Odpovědět
@zuzana_ka se ptam na lokalitu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote spešov okr. blansko:-)
Odpovědět
Článek se načítá
@zuzana_ka hod odkaz :-)
Odpovědět
Profilova fotka
http://realityiq.cz/detail/prodej-rod...
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzana_ka pokud si půjčíš 100% z čeho pak budeš financovat dodělávky ? To budu ještě nemalé peníze ....
Odpovědět
@zuzana_ka pekny, pekny... ale pocitej s tim, ze banku bude zajimat, za co ten dum dokoncis a asi jim nebude stacit postupne z dalsich vyplat... v nejake diskusi se to tu resilo, zkus pohledat... mozna se to da nejak obejit.
Odpovědět
@zuzana_ka jo a jeste neco, zkus s realitkou smlouvat o slevu, vetsinou slevi
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 @mitote máme dvě auta......
Odpovědět
@zuzana_ka jak dve auta souvisi s dodelanim domu? Jako ze je prodas? Banka ale bude chtit videt ty penize fyzicky na ucte, ne ze mas dve auta. A jak pak budes dojizdet do prace? Pocitej navic na dodelavky min pul mega, mozna vic...
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 nechápu tuto logiku, snad čím víc se mi podaří získat od banky, tím víc budu mít na případné dodělávky ne? Plánovali jsme to tak, že bychom chtěli těch 100% a z prodeje auta bychom financovali opravy a dodělávky.... :-)
Odpovědět
@zuzana_ka tak na dodelavky ti prodej auta nebude stacit... pokud jeste mate tu corsu a alfa romeu... nahore je to prakticky hruba stavba, ta toho sezere jeste hodne a dole to taky neco bude stat....
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzana_ka no tak pokud máš na účtě třeba 300tis tak pak jo proto se ptáme z čeho to budeš platit.... píšeš financovali.... ? takže jste dva ? Ale žádat budeš sama ? Za auto dostaneš kolik ? A provoz druhýho auta budeš financovat z čeho když budeš platit hypo ?
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote já myslel, že mají třeba něco za půl mega :-D ne Corsu za 50..... ;-) :-D
Odpovědět
@petrsv1000 jsou dva a male dite :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote @petrsv1000 Já se omlouvám, ale můj dotaz pro tuto diskuzi byl trošku jiný. Prosím o vaše zkušenosti se získáním hypotéky....
Odpovědět
@zuzana_ka ale oni prece vychazeji ze svych zkusenosti ... podle me, tak jak to pises, sance moc neni :-| mas smlouvu na dobu urcitou, dite?, o 100% hypo chceš žádat sama, plat není nijak závratný a hlavně chces koupit něco, co není vicemene v obyvatelném stavu a na dokonceni opravdu budes potrebovat urcite půl milionu. To chces vzit kde? Neuraz se, ale z tvého platu těžko. Jaké auto chceš prodat? Banku to opravdu bude zajimat. Půjčit si 100% hypo na byt není totéž jako půjčit si 100% na neobyvatelný dům. Nechci to psat nějak krutě, ale zhruba takova je podle mě realita ... ale nejvíc se určitě dozvíš, když obejdeš banky a probereš s nimi konkrétní situaci. Proč není manžel - přítel spolužadatelem? To by hodně pomohlo.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenka5731 víceméně jsem se chtěla dozvědět nějaké info o lidech, kteří žádali o hypo na cokoliv a neměli zrovna ideální podmínky, jak uspěli a co pro to museli udělat. Nechci tady řešit jak moc je obyvatelný dům, který jsem vybrala a kolik do něj musím vrazit peněz....
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzana_ka jojo @lenka5731 má pravdu, sice máš dotaz na samožadatelku, ale banku zajímá víc kritérií, nehledě na to, že máš ještě dítě.... Zkušenosti tu má každá nějaké, ale tu tvojí vyřeší bankovní poradce na kterého by ses měla obrátit. Banka bude chtít odhad nemovitosti a pokud ho neodhadne na tu cenu, tak ti 100% nepůjčí, nehledě na to, že musíš ještě něčím ručit, doložit výplatní pásky atd....
Odpovědět
Profilova fotka
Nedokážu posoudit, jestli cena odpovídá realitě, ale na dodělání domu do obyvatelného stavu bude potřeba ještě dost peněz. To lze vyřešit tak, že součástí úvěru na koupi bude i navýšení úvěru na dostavbu. Místo 1,2 mil by to pak bylo třeba 1,4 mil Kč. A další peníze spolkne vybavení bytu. Otázkou však zůstává, jestli to finančně zvládnete a jestli to je rozumný investiční záměr. Pro získání úvěru bude nejlepší, když bude i přítel žadatel o úvěr (pokud má doložitelné příjmy)
Odpovědět
@zuzana_ka ale ono to všechno se vším souvisí, víš.... :-| všechny ty kritéria jsou důležitá prostě celkově a záleží na okolnostech. Informace, že si tu někdo bral sám hypotéku, je ti celkem k ničemu, protože už se třeba nedozvíš, že měl velmi vysoký plat (přestože měl děti a ženu na rodičáku) a nebo ten dotyčný kupoval pro banku velmi lukrativní byt. Mmch já sama jako samoživitelka jsem si taky sama kupovala byt, takže zkušenost mám, ale detaily tu opravdu psát nechci, navíc je to zkušenost z roku 2008, a to je ti myslím fakt k ničemu. S bankama jsem o hypotéce v posledních 6 letech jednala opravdu mockrát, a svojí zkušenost a názor jsem ti napsala výše.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?