Máme šanci na hypotéku, když je přítel ze Slovenska?

Dobrý den. Máte někdo zkušenost? Přítel v ČR nemá trvalý ani jiný pobyt a chtěl by získat úvěr na koupi domku. Je OSVČ s daňovou povinností na slovensku.
Odpovědět
Profilova fotka
pokud tady neodvádí daně ani nemá trvalý pobyt, tak u normální banky úvěr s největší pravděpodobností nedostane. Nemá se jim v podstatě čím prokázat. Lepší je asi zkusit úvěr na Slovensku ( i když tam zas bude problém s tím, že si pujčuje na něco v ČR - ale to by spíš řešili u hypotéky - úvěr si může vzít i bez uvedení účelu). Manžel je taky Slovák, má tu přechodný pobyt a pracuje v ČR, takže daně odvádí taky tady a stejně by pro nás hypo nebo úvěr byl problém (případně by ty podmínky byly dost nevýhodné).
Odpovědět
Neumím síce metodiku úplně všech bank, ale pokud mám správné informace, tak příjem ze zahraničí je akceptovatelný jenom v případe závislé činnosti, takže pokud je osvč, tak bohužel..
Odpovědět
S tím pobytem by si poradila třeba LBBW, ale bude ze zahraničí akceptovat pouze závislou činnost. Jediná možná varianta (ale bude potřeba přechodný pobyt) je hypotéka z obratu na účtu nebo předschválený limit po pár měsících... Některé banky to umí, ale není to z týdne na týden.
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem sice cech :) ale danovy resident Irska a vsechny dane platim tam(jsem tam vetsinu roku), takze nemam zadnou "historii" v cesku za poslednich 10 let. Dostal jsem uver v CS, ale jen diky tomu, ze manzelka (tak je standardni "cesky" zamestnanec) tam mela ucet, a ja ji tam nejake penize posilal. Nevlezl jsem se da zadne tabulky, ale par (hodne) potvrzeni a trocha snahy a slo to. :) V dobe zadosti jsem taky nemel trvaly pobyt v CR. Je jen treba "logicky" dokazat urednici, ze na to mate :) a to asi bude orisek... hodne stesti..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?