Máme šanci na hypotéku? Manžel papírově vydělává málo

Profilova fotka
Dobrý den nevím zda tady už někde tato otázka je nenašla jsem tak jsem ji vložila,chtěla jsem se prosím zeptat,mě bude 25 let,manželovi je 27let,máme dvě děti a stavíme baráček,chtěli jsme si vzít hypotéku ještě jsme nikdy žádnou neměli,já mám rodičovský příspěvek + přídavky na děti dohromady cca 6000kč manžel má dobrý plat má cca 25 000 kč měsíčně akorád v papírech má jen cca 7500kč zbytek má na ruku na černo myslíte že by jsme měli šamci dostat někde hypotéku,chtěli bychom kolem 1 000 000kč,,, nevyznám se v tom,tak nevím zda by jsme někde šanci měli či ne,skrz ten manželuv příjem,,,děkuji za dotazy
Odpovědět
Ahoj! No, pokud mu bude zaměstnavatel ochotnej potvrdit, že bere těch 25000 oficiálně (banka si to neověřuje na sociálce), tak máte šanci.. Jinak si myslím, že ne :-(
Odpovědět
Profilova fotka
bez potvrzeneého příijmu asi dost těžko, banky si to hlídají
Odpovědět
Profilova fotka
co ja vim,pred rokem chteli ve sporce pri 1500 000 hypo min 27 000 cisty prijem na dva dospelaky bez deti,jen pro tvou orientaci,samo lisi se to banka od banky.... nebylo by pro vas snazsi stavebni sporeni? nemate ho? tam jsou podminky uveru prijemnejsi ;-)
Odpovědět
no, s oficiálním příjmem určitě ne, jedině, že by mu zaměstnavatel potvrdil skutečný příjem. Z banky zavolají jen účtárnu a tam to potvrdí. Ale myslím si, že ani tolik nebude stačit, protože manžel vyživuje 3 osoby. Ale píšeš, že stavíte baráček, takže tam by se dalo ještě ručit nemovitostí - nechat ohodnotit současnou stavbu a banka vám dá až 50% z odhadu. K tomu už se zase nemusí dokládat příjem. Samozřejmě s doloženým příjmem je hypo vždy výhodnější (nižší úrok). Koukni třeba na Raifku (hypotéka Equi). Každopádně se obraťte na nějakého finančního poradce, zhodnotí vaši situaci a navrhne možnosti. Tak hodně štěstí, bývá to boj ;-)
Odpovědět
Myslím,že bohužel s tímto příjmem hypotéku nedostanete. Bylo by fajn,kdyby zaměstnavatel potvrdil manželovi plný příjem. Ale jinak mateřská ani přídavky se do příjmů už nepočítají, bohužel :-(
Odpovědět
suhlasim s holkami pokud prijem nebude plne priznany tak Vam bohuzel hypo nedaji :-(
Odpovědět
Profilova fotka
My měli penízky od Lišky a tam chtěli příjem z účtárny potvrzený a ještě zpětně výpisy z našeho účtu aže peníze opravdu přišli jak jsme tvrdili. Takže zpětná kontrola u nás byla.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak já nesouhlasím, šanci máte, :-) my máme podobnou situaci. Podmínky jsou následující - musíte jít do mBank a hypotéka musí být do 50% odhadní ceny nemovitosti kterou budete ručit. Tato banka pak nechce potvrzení o příjmech a dokonce se můžete dostat na sazbu 3,5% (při pojištění a variabilní sazbě). Příjem se tam pak doznává jen čestným prohlášením. Musíte být ale čistí, bez záznamu v rejstříku dlužníků, bacha na to jestli máte nějaké kreditní karty....Pročti si podmínky jejich hypo, ideální je se obrátit na nějakého hypoporadce. jednak se o to tak trochu zajímám a jednak si tam asi příští týden půjdeme, prostřednictvím hypo makléře, žádat. Stejně tak můžete za obdobných podmínek jít do čsob nebo hypoteční banky a chtít hypo bez udání přímů, ale tam vám pak nabídnou sazbu 7,44 při fixu na 5let tuším. což je u milionu třeba skoro 2000 mesíčně navíc :-N kdyby jsi chtěla vědět víc písni mi do IP.
Odpovědět
Refinancovali jsme u mbanky, a potvrzení o platu nechtěli, stačilo jim čestné prohlášení. Zástavěná nemovitost musí mít dvojnásobnou hodnotujjak úvěr, ve vašem případě tedy min. 2mil. Kc. A přesně jak píše ankili, prohlíží registr, jestli něco nedlužíte,ale to každá banka.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jak je to s hypotékou, máme v tom zmatek :-| Já mám příjem 12 tisíc, přítel nepracuje na smlouvu tudíž o hypotéku budu žádat já. Chtěli jsme hypotéku pouze 300,000. Jaký je minimální příjem pro získání této hypotéky ?? předem díky za radu :-)
Odpovědět
@kristinandbaby Jaký je minimální příjem na určitou výši hypotéky ti nikdo neřekne. Záleží na tom, jaké máš výdaje (jiné úvěry apod), zda máš děti, na jak dlouho si hypotéku vezmeš.. Obecně banka od tvého příjmu odečte životní minimum tvoje a vyživovaných osob (to si každá banka stanovuje individuálně), všechny splátky jiných úvěrů, pojištění apod., pak si odečte ještě urcitou rezervu a pokud to pak vyjde v plusu, tak ti to možná dají ;-) Zkus si to propočítat v nějaké kalkulačce třeba na stránkách Hypoteční banky..
Odpovědět
kristinandbaby: být váma neberu hypoteku ale jdu do uveru ze stavebniho sporeni. pokud uz stavebni sporeni mate u jedne nejmenovane stavebni sporitelny a mate dobre hodnotici cislo (sporite pravidelne a uz nejaky rok) tak vam sporitelna pujci az pul milionu bez zastavy nemovisti. mate na to splacet abyste se nedostali do nejakych potizi... tot vzdy zakladni otazka kterou si musite polozit - viz. odpoved na puvodni otazku. Co by se stalo kdyby manzelovi najednou nedosla jedna vyplata... dve, tri....?
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Největší chyba je vzít si hypo či úvěr ze stavebka!!!jeden čas jsem nad tím také přemýšlela, ale můj finanční poradce mi to rychle rozmluvil, nabídl mi několik variant, kde si vzít hypo dle mého příjmu. a ted jsem ráda, že jsem ho poslechla. Když jdete do spořky, cpou Vám jen jejich jediný produkt, ale když máte nezávislého poradce, ukáže Vám více variant. Kdyby jste chteli poradit tak mi písněte, at neuděláte chybu jako jsem mohla udělat já, a zadlužit se na celý život!!
Odpovědět
s wenday nesouhlasím, dá se to jednoduše porovnat: vedení účtu : hypotéka 150.-/měs., stavebko 25.-/měs., státní podpora: hypotéka NE, stavebko ANO, možnost mimořádné vkladu : hypotéka NE/a pokud ANO-se sankcí , Stavebko ANO kdykoliv-bez poplatku postupné čerpání : hypotéka ANO poplatek za každé čerpání 500-2000.-, stavebko ANO 0.- jinak co se týče tvého dotazu, nemůže se domluvit,že by mu tento plat účetní potvrdila?
Odpovědět
take s wenday nesouhlasim, mame taky fin. poradce a zjistoval i nase moznosti jeslti mame nekde sporeni...fin poradce je urco super vec, ale fakt, ze uver ze stavebka se nevyplati je blbost :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?