Máte hypotéku+úvěr ze stavebního spoření?

Dobrý den, prosím Vás zajimalo by mne, jestli někdo máte i hypotéku i úvěr ze stavebního spoření? Původně jsme měli brát 100 proc. hypo od ČS, ale ta nám nabídla jen 90 proc. Momentálně vyřizujeme hypo od KB, ale poradkyně nám říkala, že to zatím tak vypadá, že nám nabídnou 85 proc. částky a zbytek by se dofinancoval úvěrem ze stav. spoření (tuhle variantu ČS neakceptovala i když jsme jejich dlouholetí klienti) Zajímalo by mě jestli se nějak navýší splátky? Zatím nic přesně nevíme, jsme z toho vcelku zklamaní. Bonitu máme prý v pohodě, ale KB vadí, že jsem na MD. Prosím o zkušenosti či rady díííky Petra
Odpovědět
@pepana Ahojky, to je škoda, že vám to u ČS nevyšlo, my tam teď 100% hypotéku podepsali a problém s tím nebyl. Možná taky záleží jakou jste chtěli částku. Taky jsme řešili možnost, kdyby ta 100% hypo nevyšla tak úvěr ze stavebka a ty splátky mě teda vůbec nenadchly. Splátka hypotéky by byla necelé 4tis. a bylo by to 1,08 mil. a úvěr ze stavebka by byl myslím tenkrát jsme říkali 100 tis. a splátka kolem 2tis. A to tam byla naspořená půlka cílové částky.
Odpovědět
@raffaelo chtěli jsme nějakých 980 tis. a dokonce nám vyšel i online odhad, prý vychází 2-3 z 10. tak nevím kde se stala chyba. paní schvalovatelka z Prahy prostě řekla jen 90 proc. a musí mít vlastní zdroje, nebo jako spoludlužníci rodiče, který nesmí mít víc jak 60 a musí být klienti ČS. No děsné podmínky. Tak teď trneme jak to dopadne u KB, čeká se na odhad. Děsíme že nějak skočí splátky. my měli mít nějakých 5600 na 25 let
Odpovědět
@raffaelo prosím tě, máte teda hypotéku u ČS a na jak dlouho, platíte teda necelé 4tis? a jak to máte s fixací? a jak dlouho vám trvalo vyřízení?
Odpovědět
@pepana a co zkusit jinou banku?
Odpovědět
@pepana tak to jste chtěli ještě menší částku než my. My kupovali byt za 1,2 mil. Vám dělali ten on-line odhad? Já jsem se na to dívala, a ten byl zadarmo, ale my jsme museli platit odhadce :-( nevím, jak to že u nás ten online neudělali. Já vím, že jsem všude kolem na netu četla šílené zkušenosti s hypotékou od ČS, málem jsem na poslední chvíli od toho odstoupila, ale přítel mě psychicky podržel. Já jsem teda klientem ČS od mých 15ti let. Ted je mi 25. Takže asi nějaká ta bonita tam bude. Snad vám to dopadne dobře. V záloze jsme měli také KB, která vycházela jako druhá nejlepší. My budeme mít kolem 6400 na 30 let. Je v tom i pojištění pouze na přítele proti neschopnosti splácet a ty další věci a poplatek za vedení účtu. Jinak je čistá splátka 5800 (nějaké drobné, to ted přesně nevím). Spíš jsem potom zvědavá jak se zachovají, když se bude měnit fixace.
Odpovědět
@centrino neplatíme necelé 4tis. to by bylo kdyby schválili 90% hypotéku. My máme splátku 5800, plus 200 za vedení účtu a 399 pojištění neschopnosti splácet. Takže celkem to bude cca 6400 Kč za celou splátku. Fixaci máme na 5 let. Vyřízení bylo kupodivu hrozně krátké. Jediné kvůli čemu se to protáhlo bylo to, že jsme čekali, než se milostivá paní z účtárny uráčí napsat příteli výši příjmů, nějak jsme to zapoměli popohnat, tak jestli to mohlo být se vším všudy 2-3 týdny. Jak měla paní potvrzní od přítele a výpisy z jeho banky, tak to hned posílala do Prahy a snad třetí den volala, že máme schváleno 100%. Hypotéku už podepsanou máme, a jen čekáme na zavkladování.
Odpovědět
Profilova fotka
@raffaelo mam obavy,ze zmena fixace se vam libit nebude,nas to ceka u CS na jare 2012 a uz ted se desim,kamaradce to koncilo letos a zvedli jim urok nevim uz presne o kolik,ale misto 6000 splatky ted platej 7300 :-S ]-( oni sazej na to,ze lidi jako moje kamoska,kteri se na refinancovani a papirovani vykaslou,je vic :-S v kazdem pripade nabidnou mnohem horsi podminky a je uz jen a jen na vas,co si s nima vyridite a cim pohrozite ;-)
Odpovědět
@moudivlacek s tím já počítám, že to bude katastrofa ;-) proto jsem se hned ptala jak to pak je, když bychom chtěli odejít. My máme ještě k tomu zvýhodnění ted nevím kolik %, takže akorád o tohle by se to zvedlo, a to jsme se ptali kolik to je a vychází to za těch 5 let nějakých 12 tis. takže to taková hrůza není. Ale já se budu určitě zajímat o to jaké jsou podmínky jinde :-) Také máte teda hypotéku u ČS? A jak spokojenost? Nejspíš ano :-) já jak jsem psala výš, měla jsem z toho celkem bobky. A bobky budu mít ještě hodně dlouho, až se uklidním, že je vše v pořádku se splácením. Protože člověk fakt nikdy neví co se stane.
Odpovědět
Profilova fotka
@raffaelo asi takhle ty uroky des bes,prvni rok de fakto platits jen uroky,takze platime 9000 mesicne 4 roky a ma e splaceno 100 000 ]-( tak pokud je dana urokova sazba,tak asi neni s cim byt nespokojena,to prijde za rok :-D v kazdem pripade to chce cca 3mes predem obehat banky,pripaden si sehnat fin poradce,to mame my,pak sepises zadost a CS se k tomu vyjadri bud si vas jako klienty nedovoli odejit a nabidne jeste vyhodnejsi nabidku a nebo ne a pujdete jinam,ale to refinancovani nejakou dobu trva,takze si o to zazadat fakt vcas,banky navrh na novej urok púosilaji zpravdila 14dni pred koncem fixace,coz se neda stihnout ;-)
Odpovědět
@moudivlacek s tím refinancováním vím, že si to budu muset pohlídat hodně dopředu, s tím také počítám. :-) ale i přesto děkuji ještě za tipy. Tak to máte docela vysokou splátku :-( kdybychom neměli ještě auto na úvěr, tak bych na té splátce také tak nelpěla, ale bohužel jsme loni auto koupit museli :-( a když už jsme se rozhodovali, tak brali auto za 250 tis. At to ještě nějakou dobu vydrží. A vy máte jak vysokou hypo.? Jestli se můžu zeptat?
Odpovědět
Profilova fotka
@raffaelo my mame 1,650 a byt v panelaku,v blizkosti Prahy nic lepsiho za tu cenu clovek nesezene,ale chceme pak prodat a jit jinam,proste si na panel nemuzeme zvyknout :-(
Odpovědět
@damada moc velký výběr bank, které nabízí 100% hypo není. A navíc nás už tlačí termín rezervační smlouvy. :-( Snad to nějak dobře dopadne ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@pepana Také si bereme zrovna hypotéku u KB a také jen 85% částky, ale zbytek máme vlastní zdroje, ale také by nám 100% hypotéku nedali a to máme bonitu velmi dobrou. Určitě to můžete řešit úvěrem ze stavebka. A v KB to bude tak, že místo celé částky si vezmete jen těch 85%, tím pádem budete mít u KB splátku nižší vzhledem k nižší půjčované částce. A navíc u 85% hypotéky jsou rozhodně nižší úroky než u 100% hypotéky. Když už některá banka tu 100% hypotéku nabízí, tak za horší úrok. A ve Spořitelně záleží, jaký dostanete úrok, aktuálně jsou o něco vyšší než v bankách. Počítali jsme si i tuto variantu a vyšel by nám v ČMSS nepatrně vyšší úrok než v té KB, která nám vyšla bezkonkurenčně nejlepší (a to jsem klientka ČS, tam to ale nevycházelo dobře). A také v ČMSS ti nepůjčí na 30let, max. na 20 nebo 25let, teď si nejsem jistá, takže tím se ti logicky ta splátka zvýší, protože to budeš splácet rychleji. Ale jinak při porovnání těch variant nám to vyšlo zhruba stejně, úrok nám u banky a ČMSS vyšel taky zhruba stejný. A ve Spořitelně zase platíš nižší poplatek za vedení. V KB je 150Kč měsíčně,což je třeba připočíst...
Odpovědět
@pepana Co se týče odhadu - KB si objednává své odhadce, platili jsme 3500Kč. Prý se to snad dá řešit i tím online odhadem, říkal náš poradce, ale o tom nic nevím. Odhadce KB nám kupní cenu naštěstí potvrdil.
Odpovědět
@fangi takže myslíte, že ve finále bude ta splátka zhruba stejná když se to rozdělí na 85%hypo od KB a zbytek se dofinancuje úvěrem ze stavebka a 100% hypo? Online odhadu u KB nám vůbec nenabídli, tam se prý rovnou musí zaplatit odhadce. Rezervační smlouvu máme jen do 20.5., ale hypo vyřizuje nezávislá poradkyně od realitky, tak se to snaží co nejrychleji vyřídit. Ta spořitelna nás vcelku nakrkla, manžel má hezký příjem, jsme dlouholetí klienti, vše platíme řádně a včas a stejně jsme to nedostali. Kdyby jsme měli dát 10 proc z vlastních zdrojů, tak už nemáme na rekonstrukci bytu. Je totiž v původním stavu. Tak pro nás je lepší si to hned trošku opravit, aspoň to jádro a podlahy. Díky moc za odpovědi
Odpovědět
@pepana určitě si zajdi do staveb.spořitelny a nechejte si vypočítat splátky úvěru ze stavebka. A pak si to můžeš porovnat. Nám to třeba moc výhodně nevycházelo. Byly tam teda šíleně vysoké platby úroků, plus částka který se musela dospořovat. Ale my jsme se snažili o co nejmenší splátky, protože zatím ještě splácíme auto. Kdybychom měli jen byt, tak nám to je až tak jedno. S těma penězma to chápu, protože my jsme zase potřebovali peníze na vybavení, protože krom pračky a ledničky a nějakých drobností nemáme nic :-( takže ted budeme čekat až příteli zkončí v září 6ti letá vázací doba, a mohli jsme stavebko zrušit.
Odpovědět
@pepana Nám to tak opravdu vycházelo, víceméně stejně. S tím, že to vlastně není tak špatné, protože ten úvěr ze spoření můžeš kdykoliv splatit,tak jakmile něco našetříš, můžeš to vložit na ten úvěr ze spoření a v budoucnu ti třeba zůstane jen ta hypotéka. Všechno se odvíjí od konkrétního úroku, který dostane každý jiný, je to dle celkové bonity apod. Můžete si to ale přeci nechat spočítat ! Nechej si namodelovat obě varianty a porovnej si to sama a budeš vědět přesně, od toho ti poradci jsou ! Jestliže si budete brát hypotéku na 25let a dají vám úvěr ze stavebka na 25let, tak potom rozhoduje úrok a poplatek a když bude úrok ve spořitelně malinko vyšší, což asi bude, tak zas ale poplatky tam jsou nižší, tak by to logicky mělo být tak nějak stejné, možná o malilinko vyšší ta splátka může být, ale fakt malinko. Jestli vám 100% hypotéku nedají a varianta 85% KB a zbytek úvěr ze stavebka je možná, tak vám stejně asi nic jiného nezbude, víš co...
Odpovědět
@pepana Musíš si nechat spočítat u té spořitelny taky výši úroku a splátku těch jakoby 15% a všechno si to porovnat, mít ta čísla. Opravdu to každému vypočítají jinak. Nám v bance nabídli velmi dobrý úrok a ve spořitelně byl jen o 0,3% vyšší, tak to není až takový rozdíl...Nakonec jsme to teda řešili tak, že 85% KB a zbytek vlastní zdroje, ale ani ta varianta s tím úvěrem ze stavebka nebyla špatná, jen jsme se prostě rozhodli, že se nebudem zadlužovat víc , než je nutný, ale být vámi, tak do toho klidně jdu, pokud by vám to vycházelo zhruba jako nám, tak to není špatná varianta.
Odpovědět
fangi to říká naprosto přesně, my jsme měli ze spořitelny jak variantu na 100%, tak i na těch 90% a pak jsme měli možnosti všech variant ze stavební spořitelny. A porovnávali jsme to jak bychom to udělali, kdyby to vyšlo tak a tak.. ;-) taky jsem nejdřív koukala tady, jak to kdo s financováním měl, ale pak jsem zjistila, že jsem mnohem klidnější, když jsem to měla všechno před očima a mohla si to porovnat sama. My jsme to měli ještě dobré v tom, že jsme měli ze spořky takové částky, které říkala paní že se v závěru nebudou měnit. A taky to tak i bylo když jsme podepisovali. Takže jsme nemuseli řešit případnou tisícovku sem nebo tam.
Odpovědět
@pepana Necháš si vypočítat variantu - 1. celá částka jako hypotéka od banky, pokud by vám za nějakých podmínek tu 100% hypo někde dali, 2. 85% KB + 15% úvěr ze stavební spoření. A budeš vidět splátky, poplatky, celkovou částku a jednoznačně uvidíš, co je lepší. A pokud vám tu 100%tní nikde nedají, tak pak nemáš na výběr a uděláš to v kombinaci s tím úvěrem ze stavebního spoření, kde si vezmeš jen těch nutných 10-15% (protože úrok si myslím, že vám u úvěru ze stavebka vyjde spíš taky vyšší než u hypotéky, ale uvidíš sama). A je to, podle toho se v pohodě rozhodneš a takové informace ti každý musí přehledně dát, než něco uzavřeš, od toho jsou ti poradci a jedná se o velké peníze, tak mít všechno přehledně vypsané je potřeba ;-)
Odpovědět
@pepana všechny banky to nedávaj, ale je jich víc, než jen ČS a KB ... (ev. se to dá vyřešit 85% a zbytek od st.spoř.).... aha, nedočetla jsem to celý, koukám, že fangi už to tu napsala..
Odpovědět
@pepana jo a ještě něco, pokud máte bonitu v pohodě, proč jim vadí tvoje RD? Pokud by jim vadila, nezapočítali by ji do bonity (i když KB ji částečně akceptuje), a jestli ji započítali, tak by jim vadit neměla, ne? to se mi nějak nezdá
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
My si s vyřizováním hypo také užíváme svý :-| ...žádali jsme 100% hypo na koupi RD u KB, bonita v pohodě, odhad taky a ve finále nám na poslední chvíli po měsíci vyřizování řekli, že nám dají max. 85% (důvodem prý je že manželův zaměstnavatel byl před třemi roky nějakou dobu v insolvenci) ... no měli jsme nervy na pochodu, protože jsme ztratili spoustu času a nemovitost s nevratnou kaucí máme rezervovanou už jen měsíc! Nakonec jsme tedy měli úkol najít stavební spořitelnu která nám dá 360 tis. bez zajištění. Náš poradce nám udělal průzkum a řeknu vám, docela bída. Nyní čekáme ve schvalovacím procesu na buřinku, která nabízí nejlepší podmínky a snad by nám jako jedna z mála byla ochotná dát celou částku bez zajištění nemovitostí nebo ručitelem. Jsou to pěkný nervy, ale snad to dobře dopadne
Odpovědět
Profilova fotka
Jupííí je po problému, Buřinka nám schválila celých 360 tis. bez zajištění 8-)
Odpovědět
Ahoj s přítelkyni si chceme vzít hypo. 2mil na koupi RD. chci se zeptat jestli je lepši vzít si 100%hypo od banky kdyz nám to daji.. a nebo 85% hypo plus zbytek od stavebka.??
Odpovědět
Zatim to vypada ze si vezmem 1.6 mil od hypotečni banky ... 3let.fix..3.59% 7265kč plus 400tis od Lišky což by bylo zezačatku 12 let 9 665Kč a zybtek 18 let 7265Kč.. co na to říkate?
Odpovědět
@marek4now My teda hypotéku, ani žádný úvěr nemáme, ale pokud sečtu ty splátky plus náklady na provoz domu - elektřina, plyn, voda, topení - plus další náklady na provoz domácnosti - jídlo, pojistky, nafta ... a případně děti a výše mateřský, tak mi to přijde vražedný :-(
Odpovědět
Dobra a jak to dělaji ostatní?? nám je 23let oboum.deti zatim neplanujem nez by sme dostavili. a taky uz nepocítame s zadnou dovolenou. :D .
Odpovědět
Profilova fotka
@marek4now kombinovat je blbost...pokud vám někde dají celou částku tak zůstaňte u jedné banky. A lišku nebrat už vůbec :-D . Jinak budete platit vše dvakrát...založení úvěru, výpisy, vedení účtu a pokud byste chtěli tu hypo po třech letech refinancovat tak budete mít problém, že máte ještě další úvěr...
Odpovědět
Profilova fotka
@marek4now Jasně, já to beru, určitě většina lidí má různé hypotéky a úvěry, to je jasný. Jen mi přijde šílená ta splátka. Sice je vám teď 23 let, ale pokud jsem to dobře pochopila, tak splátky jsou minimálně na 18 let a to bude přítelkyni 41 let a do té doby minimálně jedno dítě bude chtít mít. Tam jde o to, jestli když ona bude na mateřský, tak z mateřský + jednoho platu všechno zaplatíte - splátky + provoz domácnosti + provoz baráku + auto/auta + děti ...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?