Máte někdo hypotéku od Modré pyramidy? Jste spokojení?

Zdravím všechny, máte někdo hypotéku od modré pyramidy? Chceme koupit byt v Kladně za 1450000, a potřebujeme půjčit 100%. Nabízí nám nějakou hypošku formou úvěru ze stavebka, kdy jakoby část splátek umořuje hypo. Je tu smluvní garance úroku. Máte s tímto někdo zkušenosti? Poradce nám nabízí i KB, která vyjde splátkami levněji a na delší dobu, ale úrok není garantován... Máte s tím někdo zkušenosti? Mám hlavu jak pátrací balón.... Díky moc!!! Monča
Odpovědět
@moncicak.as vám asi nabízeli hypoúvěr, ne? my máme překlenovák od MP, kde je úrok garantován na 6let, pak ho můžou změnit, až se přehoupneme do klasického úvěru, tak tam už je úrok pevný a ze zákona neměnný jinak s MP jsme spokojeni, domluva s nimi v pohodě ;-)
Odpovědět
@moncicak.as Ahojky skus sa pozriet do tychto tem kde sa modra pyramida spomina :) http://www.modrastrecha.cz/diskuse/te... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/te...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@vejdulka Ahojky chci se zeptat :-) . Máme překlenovací úvěr od MP, teď tomu bude rok a jsme spokojeni ;-) . Ale zajímalo by mě, jaké máš zkušenosti po uplynutí 6 leté fixace. Navyšuje to MP hodně, jak se chová k zákazníkům? Navíc je mi divné, podepisovala jsem nějaký papír pro inkaso, kde jsou maximální částky pro úroky a moc tomu nerozumím. Jak to tedy MP navyšuje?
Odpovědět
@bobtail ahojky,zatím se mi nestalo,že by se úrok zvedl,už jsem to řešila s kolegy řídí se to podle ČNB,pokud by s rapidně zvýšila,zvedne ji i MP,ale momentálně se to nestalo.. těší mě když píšeš,že jsi spokojená..
Odpovědět
@vejdulka Moc díky za odpověď, to jsi mě potěšila x-) . Spokojeni jsme, měli jsme spoustu překážek - záznam v rejštříku, manžel byl OSVČ jen 9 měsíců, atd. A přesto jsme jí dostaly ;-) . A ještě bych měla jednu aktuální - už jsem psala meilika, ale nikdo mi nedpověděl :-S . Lze odložit splátky? Potřebuji to posunout z 20. na 30. a mám inkaso z KB. Co proto musím udělat?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahojky, chci se zeptat. Jak dlouho Vám trvalo vyřízení úvěru od MP?
Odpovědět
@moncicak.as My jsme u nich byli, ale poradenstvi bylo uplne zoufale. Do negarantovaneho uroku bych sebala jit a ve srovnani s konkurenci ten urok neni dobry. Nemate moznost zastavit jinou nemovitost? Pak vam mohla jina banka pujcit 100 procent, ale nemuseli byste na 100 procent hodnoty kupovane nemovitosti a to by pak ten vyber bank rozsirilo. Za mne nedoporucuji.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
My máme s manželem čerstvou zkušenost a musím říct, že modrou pyramidu bych nedoporučila nikdy nikomu! Poradenství úplně zoufalé! Když jsme se ze začátku jenom rozkoukávali, kde co dávají, tak nám byl nabídnut nejlepší úrok a rovnou si nás zapsali do nějakého systému, takže když jsme žádali jinde, tak nám nic nechtěli dát, prý už máme zažádáno u MP! Nicméně nás ženská dostala, naslibovala jak to bude rychle a bez problémů.. Asi dva měsíce se nic nedělo, než nám poslali někoho na odhad, který pro nás dopadl hodně špatně. Počítali jsme s tím, kolik máme peněz a chtěli 85% hypotéku, což se nakonec nekonalo, zvedli nám ji na 90%. Při podepisování všech papírů a předávání vkladů do katastrů a podobně jsme se dozvěděli, že jakož to slovenka, potřebuji přechodný pobyt! To nám neřekla za celou dobu, co jsme se s ní scházeli, řekla nám to na poslední chvíli. Podotýkám, že vyřízení trvá i 30 dnů! a nám končila platnost rezervace. Naštěstí jsem si napsala žádot o urychlení a měla ho po týdnu v ruce. Poslali jsme MP 10 tisíc za vyřízení úvěru a čekali, kdy se převedou peníze. Bohužel manžele mezitím pár krát zybtečně proháněli po bankách, aby mu nakonec řekli, že se jim nelíbí, že ve smlouvě o úschově (která je jenom pro nás a pani prodávjící), chybějí částky, kam se co pošle. Když jsme sehnali poupravenou smlouvu, chtěli zase potvrzení o převodu našich peněz do úschovy. Když už jsme tedy vše přinesli a zkontrolovali, paní nám řekla, že převedou v pondělí peníze a tím to hasne. Copak se nestalo? V pondělí nám volá realiťák (mimochodem nejlepší, jakého jsme mohli potkat, snažil se vše vyřídit do druhého dne!), že přišlo do úschovy o 13 tis. méně! Tak to už nám praskly nervy. Prý to je poplatek za nějaké úroky (z čeho?!) a za vyřízení zástavního práva nebo co. Takže jsme dopláceli další peníze z našich zdrojů. Teď už je snad konec. Pro shrnutí: doba vyřízení hypotéky- 6 měsíců! poplatky za vyřízení- přes 25 tis! odhad- o 300 tis. nižší, než jsme předpokládali, čili nám zvedli hypošku MODRÁ PYRAMIDA UŽ NIKDY!
Odpovědět
My taky máme, vše bylo rychlé . Po roce a půl bychom měli hypo o 2,5% nižžší úrok no.... MP je součást KB takže postupy jsou asi stejny
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@copa Ahoj, muzu se zeptat, uz jste v te situaci, ze mate urok 6 let? My budeme ted v lete a vubec nevim, na co se mam pripravit. MP nabidne sama sazbu, nebo se mam o to zatjimat sama, pokud se nam nebude libit, muzeme prejit k jine bance?
Odpovědět
Článek se načítá
@martuli No jiste je, ze nabidnout vam v dobe fixace musi, ale kazdopadne bych si nechal udelat nabidky, at je s cim porovnavat...
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac dekuju, tak obehnu dalsi banky, jde to i u hypouveru?
Odpovědět
Profilova fotka
@martuli nám skončila fixace po 6ti letech na podzim, oběhali jsme si další banky a pak na schůzku přinesli nabídky jiných bank a díky tomu nám dost snížili úroky, na dalších 6 let. Ovšem teď máme problém, protože potřebujeme prodat byt a tzn. předčasně splatit hypotéku (hypoúvěr) a tady je ten průser, protože MP již nechce schvalovat předčasné splácení a když už to schválí, tak s plnou sankcí, pro nás cca 400 tisíc ]-( Takže můžu napsat jen, že nejsme spokojeni, smlouvu jsme před 6ti lety podepisovali s určitými podmínkami (splacení bez problémů a bez sankcí), pak MP jednostranně změnila podmínky a dokonce nám o tom ani nedala písemně vědět, a teď nám fakticky brání prodeji bytu. Podle mě podvod jak prase, takže podvodníky a zloděje nebrat.
Odpovědět
Profilova fotka
@bbn a ve smlouve to nemate?
Odpovědět
pak se nabízí, peníze z bytu uložit na 6 let někam na spořící účet a potom to vložit jako mimořádku.. jinak nevím jak z toho vybruslit..platiti 400 tis. asi nikdo nechce..
Odpovědět
Profilova fotka
@martuli ve smlouvě je taková krásná větička, něco v tom smyslu, že "MP si vyhrazuje právo na změnu obchodních podmínek." Což udělali všeobecně, pro všechny tehdejší klienty s hypoúvěrem. Ale je to sprosťárna největšího kalibru, kdyby zákazník porušil ze své strany smlouvu, tak mu taky sankci napálí, když poruší smlouvu banka, tak opět platí klient. A u soudu s tím nezmůžete nic, právě kvůli té kouzelné větičce. Takové hezké české právo. @marwen67 ano, to by bylo pěkné, problém je ale v zástavních právech bytu. Banka musí zástavní práva pro byt uvolnit novým majitelům, resp. jejich financující bance a pro uvolnění zástavy je nutné hypotéku splatit, takže nemůžeme splacení odložit dalších X let. Nebo se mýlím?
Odpovědět
pak si to tak trochu odporuje nebo ne? když se po uvolnění zástavy má splatit hypo. pak přece z vaší strany nedochází k předčasnému splacení a tím i platby sankce za před.splácení hypo.....ale tím naplníte jen podmínky ztráty zástavy vůči úvěru a jednáte podle toho, že se má zaplatit hypo,kdžy není zástava ,, jak píšeš..... no asi bych šel do Mp se poptat, protože tohle si jaksi odporuje.. mám za to
Odpovědět
@martuli my budeme mít "výročí" 6 let taky někdy v létě, bohužel máme pořád fázi překlenováku a tím pádem si s náma Modrá pyramida může dělat takřka co chce... ]-( nedávno nám zjisťoval náš finanční poradce - nikoli zástupce MP - kolik by stálo předčasné splacení našeho úvěru, protože na trhu jsou teď mnohem nižší úroky, než máme my od MP, sankce za předčasné splacení by byla u nás něco přes 100tis. :-| (záleží na částce, kolik let ještě zbývá atd. nedá se to říct paušálně, u každého se to počítá individuálně) myslím, že jsou si toho vědomi a z pozice síly nám určitě sami od sebe úrok nesníží to obíhání dám za úkol našemu poradci, uvidíme co proti MP zmůžeme a sousedka má taky hypoúvěr, taky fázi překlenováku a chtěli tam jednorázově vložit 300tis., ale nedali, i tohle bylo totiž spojeno s nějakou sankcí a já si doteď bláhově myslela, že když je to vlastně ze stavebního spoření, že se může kdykoli dát mimořádný vklad, může se jen právě při ukončení té fixace @bbn fakt vám po předložení jiných výhodnějších nabídek snížili úrok? :-. tomu se mi ani nechce věřit
Odpovědět
Profilova fotka
@copa ano, manžel zašel do konkurenční banky s dotazem na refinancování a dostal lepší úrok, pak tuto nabídku (měl to na papíře) vzal sebou na schůzku s MP a díky tomu jsme dostali skoro o 1% nižší úrok u MP, než byla jejich původní nabídka. Chce to ale zjišťovat zavčas, protože praktika MP je, že vám cca týden před koncem fixace zašle informativní dopis, ve kterém vám sděluje, že vám končí fixace s konkrétním úrokem a že oni dále nabízejí stejný úrok :-) My jsme si to zjistili cca měsíc a půl předem a mohli jsme získat jiné nabídky a díky nim dojednat úrok nižší.
Odpovědět
Profilova fotka
@marwen67 rozumíš tomu trochu více? Jsme jen normální lidé, co hantýrce bank úplně nerozumíme a toto nám bylo sděleno zástupcem banky. Moc ráda bych od někoho slyšela/četla taky jiné vysvětlení než jen to, že prostě díky prodeji bytu a související zástavě musíme ukončit hypoúvěr a předčasně ho splatit.
Odpovědět
@bbn díky moc za info, taky to vyzkoušíme, za pokus to rozhodně stojí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bbn A muzu se zeptat? MAnzel sel se smlouvou nebo co k tomu mel za papiry?
Odpovědět
Profilova fotka
@martuli stačí nabídka na refinancování od konkurenční banky
Odpovědět
Máme pozemek v hodnotě asi1mil který máme zastavený v modré pyramidě. Dlužíme jim 280000 a banka od nás teď požaduje zástavu aj na nový dům, znalecký odhad nemovitosti, na který nemáme od nich žádný úvěr a vinkulaci pojistné smlouvy ve prospěch banky, přijde mi to jak nehorázná lichva. Poraďte mi prosím.
Odpovědět
Profilova fotka
@luba10 co nejdříve splatit postupnými splátkami a rychle pryč od této banky.
Odpovědět
@copa Mimořádnou splátku určitě můžete dát, díky tomu získáte rychleji přidělený úvěr a poté můžete úvěr splatit bez sankcí. Poradci mají možnost nasimulovat mimořádnou splátku a poté Vám sdělí kdy dostanete přidělený úvěr. MPSS je i na facebooku, kde jsou schopni Vám poradit. Mohu Vám jenom říct, že není poradce jako poradce, i když pracují pod jednou firmou - vždy je to o lidech. Pěkný večer, Aleš
Odpovědět
@bbn Zdravím, tyto praktiky fungují u každé banky, pokud nepřijdete s konkurenční nabídkou, tak Vám banky samy od sebe nedají lepší úrokovou sazbu - byly by samy proti sobě. Jakmile uvidí iniciativu od klienta, začnou se snažit a sníží sazbu. Je to obdobné jako v Baumaxu versus Obi, pokud donesete účtenku z Baumaxu, že jste tam dané zboži zakoupili za nižší cenu než je cena v Obi, tak vám Obi na základě této účtenky sníží cenu na baumax cenu a navíc Vám dají ještě 10% slevu z této snížené ceny. Pokud máte finančního poradce, určitě Vám to potvrdí. Pozor na poradce, kteří Vám nabízí IŽP. Přeji pěkný den, Aleš
Odpovědět
@aales no my teď peníze navíc na žádnou mimořádnou splátku nemáme :-D ;-) ale info od sousedky mě zarazilo :-| že prý i toto je spojeno se sankcí :-|
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?