Mohu platit stavební dozor z hypotéky?

Profilova fotka
otázka zní jestli mohu platit stavební dozor z hypotéky? Může mi to banka zamítnout? Díky za odpovědi. Jiří
Odpovědět
@jirkonson Záleží, jestli musíte bance dokládat faktury, co jste všechno zaplatili a na základě toho čerpáte. Většinou by to ale mělo být tak, že jsou nastavené nějaké limity a když jich dosáhnete, tak musí přijít supervizor na dohlídku, zda to, co jste dostali, jste profinancovali. Myslím si ale, že by neměl být problém, když nějaké peníze dáte na něco jiného než na přímou investici do stavby.
Odpovědět
Profilova fotka
já si myslím že nám jasně řekla úvěrářka že vše musí být na stavbu, tj materiál, práce atd. Dohled je dle jejího výkladu nadstandardní a není součástí stavby. Tk nevím.
Odpovědět
@jirkonson Stavební dozor je potřeba stejně jako zedníci.Pokud Vám dá fakturu,tak ji můžete použít na doložení.Dokonce až 400 tis.na spotřebiče.
Odpovědět
Tak banka obecně může zamítnuot cokoli, ale principielně to určitě lze. Nicméně stavební dozor nezvyšuje hodnotu stavby, takže pokud máte našponované LTV, mohlo by to způsobit problémy s čerpáním.
Odpovědět
Profilova fotka
@noemi77 já si to také myslím, vše je tak našponované, že jsem rád za schválení úvěru:-)
Odpovědět
Já myslím, že to lze. Obvykle je zapotřebí doložit nějakou částku, kterou proinvestujete ze svého a tam jde většinou zahrnout všechno, co je "spojené" s pozemkem, domem apod. Myslím, že tohle by neměl být problém, pokud k tomu bude faktura.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?