Možnost hypotéky bez pracovní smlouvy na dobu neurčitou?

Profilova fotka
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda máme s manželem šanci dostat hypotéku, aniž by jeden z nás měl smlouvu na dobu neurčitou v práci. Já mám zaručeno, že mi jí prodlouží, ale opět jen na pár let (plus bychom chtěli v příštím roce miminko) a manžel si od příštího léta bude rozjíždět vlastní ordinaci. Máme možnost dvou ručitelů. Vím, že tyto informace získám nejspolehlivěji v bance, chci se jen optat, zda např. někdo nemáte podobné zkušenosti. Díky předem za info :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jojo - nemam osobni zkusenost - ale v byvale praci jsme mivali smlouvy na dobu urcitou a stale nam je prodluzovali - a i tak hypoteku kolegove dostavali - nevidela bych v tom zasadni nebo neresitelny problem - ma to takzo kdekdo.... :-) @ mathata
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že by v tom problém být nemusel, přítel měl na 3 roky a naše poradkyně říkala, že to je v pohodě, že dělává hypotéku i pro lidi, kterým smlouvu prodlužují po měsíci ;-)
Odpovědět
Ano, existuje možnost hypotéky se smlouvou na dobu určitou. Dělá to hypoteční banka. taky jsem si ji vyřizovala. HB nevadí tato smlouva,ale musí být opakovaně prodlužovaná. Mají takové praktiky, že paní z banky zavolá na účtárnu a zeptá se, proč je smlouva na dobu určitou a jestli bude prodloužena. Pokud to účetní nezkoní, jako mě se stalo, tak je vše O.K. a hypotéku dostaneš. :-) Mně bohužel účetní do telefonu klábosila různé nesmysly ,jakože neví, proč to mám na dobu určitou, asi že jsem na záskok atd. A to je hrubá chyba. V ten okamžik je jasné, že se smlouva nebude prodlužovat. Já to sice neměla na záskok,ale účetní si hrála na chytrou. Už to nikdy nikdo nvysvětlil bance. Možná bude lepší dopředu na to účetní připravit, aby věděla, co má říct a nemluvila zbytečně moc víc. :-)
Odpovědět
Jde to, ale většinou musíš prokázat, že ti smlouva byla už minimálně jednou prodloužena
Odpovědět
ahojky, právě to teď s manželem řešíme. Máme výbornou finanční poradkyni (kamarádku z vejšky) , protože na tyhle věci jsme já i manžel leví. Jakákoli banka ti půjčí, pokud máte oba alespoň jednou prodlouženou smlouvu na dobu určitou. Manžel má na neurčito, já na určito - teď nám bude do různých bank posílat žádosti o hypo a požadovat jejich nabídku...podle toho se budeme rozhodovat, od které si hypo vezmeme. A s tím spoluručitelstvím opravdu velký pozor!!! My po našich zkušenostech žádného spoluručitele nechceme, kdyby to mělo znamenat menší hypo, menší domek... Můj muž ručil a stále ručí své matce na hypotéku na barák (už 8 let) a 4 roky se z toho znažíme vyvázat ale marně. Tchýně je navíc lehkomyslná, takže sem tam zapomene třeba zaplatit 5 splátek... jednou jsem na to přišla náhodou, okamžitě jsme to za ni zaplatili a ten borec, co jí to vyřizoval nám řekl, že peníze na účet Lišky od nás přišly 30.4. a kdyby nebyly na účtě 1.5., byli jsme všichni v registru dlužníků, ze kterého bychom se vzhledem k výši částky nikdy nedostali. Takže po této zkušenosti mám na spoluručitelství velmi negativní názor a to i z toho důvodu, že i když by budete řádně platit, ručitelům nebude vadit vám ručit, může se situace za 5 let změnit, budou z toho chtít vyvázat a fakt to není legrace...my teď po 4 letech čekáme na konečné vyjádření od Lišky jestli nás pustí nebo ne.
Odpovědět
Ahoj, já jsem dostala hypo se smlouvou na určito, žádala jsem u ČS kde jim na určito smlouva nevadila ale chtěli abych byla zaměstnaná alespoň rok u toho zaměsnavatele, to jsem nesplnila. Nakonec mám pujčeno od KB, kde neměli žádné požadavky na zaměstnání :-) Tak snad jsem trochu pomohla.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych doporučila najít si nějakého dobrého finančního poradce - ti umí "zázraky" :-) Přeju hodně štěstí.
Odpovědět
Profilova fotka
i já mám smlouvu na dobu určitou opakovaně už několik let a Hypoteč.banka bez problémů, prostě je-li vůle a dobrý poradce dá se to, mě taky furt tvrdil jeden "kamarád od fochu" že nemám šanci a pak jsem to zkusila sama přes firmu co mi stavěla dům a najednou to šlo :-) držím palečky
Odpovědět
Profilova fotka
Myslíte, že je šance, když jsou dva spolužadatelé a jeden má smlouvu na dobu neurčitou a druhý na určitou na rok, ale zatím ještě ani jednou prodlouženou (1. práce po studiu VŠ) ?
Odpovědět
Vzdy je to individuální, ale nekterym bankam to nevadi, že neni smlouva na dobu neurcitou. Dulezite je, aby do konce doby urcite pred vyrizenim hypoteky zbyval jeste nejaky ten mesic..., minimálne dva...Takze myslim, že mate sanci.
Odpovědět
Já mám smlouvu na dobu určitou do konce roku 2015 a v České Spořitelně se nad tím ani nepozastavili. Já jsem se teda radši zeptala, jestli to není problém a paní říkala, že vůbec. Přítel - spolužadatel - začal v minulém roce pracovat na ŽL, doložil tedy jen jedno daňové přiznání (přitom chtěli min. 2), a stejně to nevadilo. Hypotéku už máme a vše bylo OK:)
Odpovědět
Profilova fotka
@mathata: U smluv na dobu určitou s delším horizontem - více jek 1 rok, není žádný problém. Přístupy bank se ale liší v kratších horizontech. V zásadě většina bank akceptuje smlouvy na dobu určitou minimálně na 1 rok. V určitých případech některé akceptují 6ti měsíční smlouvu. Ke dni posouzení úvěru pracovní poměr musí ale stále trvat. Pokud bude ke dni posouzení žádosti o úvěr pracovní poměr na dobu určitou trvat jen do konce následujícího měsíce - např. úvěr je schvalován 13.ledna a pracovní poměr má končit 28.února - musí klient doložit k žádosti doklad o prodloužení pracovního poměru min. o dalších 6měsíců. Pokud toto potvrzení není možno doložit, musí se zvolit jiný typ hypotéky - bez dokládání příjmů. Státním zaměstnancům lze příjem na dobu určitou započítat bez omezujících podmínek.
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?