Na jakou výši hypotéky mám nárok?

Prosím, prosím. Pokud máte někdo osobní zkušenost. Mám hrubý plat 24000,-, u banky mám úvěr cca 2500,-. Ráda bych si zažádala o hypotéku, s tím, že přítel by byl spolužadatel (pokud je to tak možné). Ráda bych 100% s tím, že bych musela rušit kupovaným bytem. Děkuji
Odpovědět
Nejlepsi je obejit banky a zeptat se primo tam. Kazda ma jine uroky, nektere 100 procent davat nechteji. Pak take zavisi, jaky mas zivotni standard, jak si narocna a pod.. Zacala bych ale jinak 24.000 mas hruby. Dostan se na plat cisteho - 18500?. Od toho si odecti mesicni poplatky - uver 2500, pak obleceni, jidlo, satstvo a pod. (odhadem 4500?)a pak take Fond oprav a zalohy. Zalezi na lokalite, placnu treba 4500 Kc. Takze 18500 - 2500-4500-4500. Vychazi mi, ze si muzes dovolit dat na hypoteku 7000 Kc (bez toho abys neco usetrila). Zalezi na bance, reknu 1 000 000 - 1 500 000. Ale opravdu zalezi na vice faktorech, snazila jsem se jenom pro tvoji predstavu. Navstiv par bank a uvidis. Drzim palce
Odpovědět
Profilova fotka
Nárok nemáte na nic :-) Ale možná výše hypotéky s daným příjmem se liší banka od banky. Navíc 100% hypotéku dávají asi jen 4 banky (za nás to byla UniCredit, ČS, KB a HB).
Odpovědět
my jsme dostali 100% u Lišky, taky hodně záleží jaký Ti udělají odhad nemovitosti a jak velkou částku si budeš brát. My teď prodávali byt a kupující měl finančního poradce, který mi teda přišel, že ho mermomocí chce dotlačit do hypotéční banky, což se mu nakonec podařilo ale musím na jeho obranu říct, že podmínky mu sjednal dobrý i úrok slušnej. U nás byla priorita aby šla hypotéka doplatit kdykoliv, protože jsme věděli, že v bytě zůstat nechceme a u Lišky jsme platili jako pokutu jednu měsíční splátku.
Odpovědět
právě jsme možnou hypotéku řešili s naším fin. poradcem... pokud se dostanete příjmy nad 20 tis. čistého, je možné získat hypotéku na 2 mil. v pohodě se splátkou cca 7 tis./měsíčně po dobu 30 let... ale my nemáme žádný úvěr ani půjčku, bude to hrát roli, zase ale nevlastníme nic, čím bychom mohli ručit..
Odpovědět
Profilova fotka
My řešíme hypotéku přímo přes hypotečního poradce, který nám vyjednal mnohem lepší podmínky, než co nám nabídli při obcházení bank. Hlavní žadatel bude manžel, který má 17500,- čistého a jako druhý žadatel budu já se svými 16500,- čistého. Bez problémů budeme mít hypotéku na 3,2 milionu. Mohli jsme i víc, ale to jsme nechtěli právě z důvodu výše měsíční splátky.
Odpovědět
Profilova fotka
@Izoulova 100% hypotéku poskytují banky - KB,UCB, HB,ČSOB,Wustenrot, Sberbank, ČS a na vyjímku i Equabank jen pro vybrané profese. Pokud budete dva žadatelé, tak určitě zvyšujete bonitu, do které se musí započítat současná vaše splátka úvěru - 2500,- a její řádné splácení. Rovněž je důležitý odhad zastavované nemovitosti, který musí být dostatečný. Ideálně je tedy získat nabídky, kalkulace a podmínky od těchto bank.
Odpovědět
Ja taky beru jakoby 100 % hypoteku. A do toho ještě na družstevni byt s doplatkem na revitalizaci, ktery do roka převadíme do osobka. Ručím jenom bytem. A jde to. Moc doporučuji využít vlastního finančního poradce (já mám z Partners např.). Nám vyhádal lepší úrok, hlavně jsme dostali výjimku ohledně družstevního bytu a ještě nám to udělal tak, že 15 % berem ze stavebka a hypoteku teda jen z 85 %, takže ještě menší úrok a celkově na tom ušetříme tak 200 000,- než kdybychom to dělali bez něj (i díky tomu, že se v tom vůbec nevyznám). A to nepočítám to, že jsem podepsala rezervační smlouvu a pak všechno papírování, komunikaci s bankami, makléřem atd. padla na jeho bedra a já se v podstatě o nic nestarám, jen jsem v obraze, doptávám se, podepisuji... Velká pomoc :)
Odpovědět
Obvykle to banky pocitaju ako ciste prijmy ziadatelov minus splatky (uvery, kontokorent, leasing) minus zivotne minimum rodiny. Vysledna suma je suma, ktora tvori maximalnu mesacnu splatku hypoteky. Nasleduje prescoring podla bankoveho registra, ktory hodnoti ziadatelov z pohladu spolahlivosti, tzn. ich historiu (ine uvery, vcasne splacanie, exekucie, ...) Obecne plati to, ze banka je schopna pozicat relativne dost penazi pokial klient je spolahlivy, ale na druhej strane je potreba si zvazit kolko som schopny splacat v dlhodobom horizonte, aj v pripade materskej, vypadku prijmu, zmeny zamestnania, aby clovek stale ostal viac menej stale "slobodny". Obecne plati formula do 30% cistych prijmov. Pri 100% hypo treba pocitat s vyssim urokom.
Odpovědět
Mám takový dotaz, kolik je potřeba mít zisk na daňovém přiznání na hypošku ve výši 1mil.?
Odpovědět
Profilova fotka
Dobry den, mohla bych se zeptat, kolik stoji financni poradce?
Odpovědět
No,oni vetsinou tvrdo,ze nic,ale tlaci cloveka tam,kde maji vyssi provizi.Takze vas to stoji to,ze nutne nemusite mit to nejlepsi. Pak jsou i poradci za penize,je jich malo a delaji spis investice atd. Ale i dobry poradci jsou,zeptejte se znamych,koho doporuci,z kolika poradcu vybirali a proc vybrali tohodle a jejich odpoved si kriticky preberte . Good luck!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?