Navýšení stávající hypotéky, jaké jsou podmínky?

Profilova fotka
Krasny den vsem ;-) Rada bych se zeptala, jake jsou podminky a max.castka k navyseni stavajici hypoteky, nejlepe od KB. Mate stim prosim nekdo zkusenost? Mame hypo uver, koupili jsme pred dvema lety chatu a ted by jsme radi pristavili a zrekonstruovali. Predem vsem moc dekuji zanjakoukoliv reakci ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
nám u KB třeba navýšit nešlo. Chybělo nám nějakých 100 000, chtěli jsme to "přidat" k hypotéce a ne, museli jsme si vzít úvěr zvlášť.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, máte dvě možnosti. 1) Buď si vzít druhou hypotéku, minimální výše hypotéky u KB je 200.000,- Kč 2) Nebo refinancovat vaši stávající hypotéku u KB tak, že ji navýšíte o částku, kterou potřebujete. Toto však musí spočítat KB, za jakých podmínek na to přistoupí.
Odpovědět
Profilova fotka
Vladimire, dekuji za reakci. Posuzuji se znovu i prijmy? Refinancovat jeste nemuzeme, mame fixaci na 5 let, nemovitost teprve 2 rokem.
Odpovědět
Profilova fotka
barrrca : No to mi ani radeji nerikejte! :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@avantasia Příjmy zřejmě budou chtít posoudit znovu. Co se týká toho refinancování, tak to není vázané na konec fixace. Pokud to je v rámci banky, tak můžete refinancovat v podstatě kdykoli, pokud bude navýšení úvěru pro banku dostatečné a nová úroková sazba (a budoucí úroky) budou minimálně stejné jako u původního úvěru. Například, pokud by navýšení úvěru bylo jen 100.000,- Kč, původní úroková sazba 3 % a nyní by dali 2 %, tak to zřejmě neprojde. Pokud by ale navýšení úvěru bylo třeba 300.000,- Kč, původní úroková sazba 2,5 % a nyní by dali 2,2 %, tak to zřejmě projde. Opravdu to záleží na kalkulaci KB.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Můžu se zeptat, jak vám to dopadlo s tím refinancováním? Řešíme teď něco podobného. Před rokem jsme si vzali hypotéku na pozemek s úmyslem stavět někdy v budoucnu, ale situaci jsme přehodnotili a po roce splácení jsme se rozhodli stavět. Chtěli bychom tedy hypo navýšit i na stavbu domu. Při refinancování u jiné banky nám vychází šílený poplatek za splacení před koncem fixace... cca 150 tis. To prostě nejde :-( Stávající hypo máme u Hypoteční banky, nevíte, zda jde hypo navýšit v rámci této banky již po roce a nejlépe bez sankcí? Mám z toho trochu nervy na pochodu :-| @avantasia @vladimirsvorba
Odpovědět
Profilova fotka
@reenik co se zkusit obrátit přímo na HB, jak se k tomu budou stavět ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 ano řešíme to, ale budeme teď čekat více než týden na odpověď a upřímně z toho moc nespím :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@reenik Můžete mít klidně dvě hypotéky u HB. A nebo vám udělají novou a tu starou refinancují.
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba dvě hypotéky by byly z hlediska ručení (pozemek a dům na něm) asi problém, pochopila jsem, že by to u nás už asi nešlo. Spíše by asi připadala v úvahu ta druhá varianta - stávající hypo refinancovat. Mám ale strach z těch sankcí... fixaci máme teď bohužel 7 let :-( a splácíme jen 1 rok. Myslíte, že pokud navýšíme u nich, tak nám tu sankci odpustí? Jaká bývá běžná praxe? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
1) Pokud ty dvě hypotéky budou u jedné bany, tak to problém není. Je to pak jen malá koplikace při případném refinancování. 2) Refinancování a navýšení úvěru v rámci banky je standardní věc. Sankce záleží na navýšení úvěru, předpokládám, že u vás to navýšení bude značné a tudíž se sankce bude blížit nule. PS: Vy jste měli v plánu, že začnete stavět až za 7 let?
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba Děkuji moc za odpověď. Trochu jste mě uklidnil :-) Asi to tehdy bylo hloupé rozhodnutí, ale ano... neplánovali jsme stavbu v blízké době, říkali jsme si, že až budou děti větší... Jenže člověk míní, život mění :-) A teď nás ta představa dětí u domečku (a ne v tom malém bytě) láká víc a víc. Snad to půjde.
Odpovědět
Článek se načítá
@reenik vypočtou vám sankci (která bude o dost nižší, než kdybyste refinancovali externě) a dají vám na výběr - buď zaplacení sankce, nebo "rozpuštění" sankce navýšením úrokové sazby. Ale to by vám měli spočítat na pobočce hned, týden by to trvat nemělo
Odpovědět
My máme momentálně 2 hypotéky u KB. Chtěli jsme navýšit tu první, ale bylo to hrozně nevýhodné, nejlépe vycházelo vzít si prostě druhou..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
z jaké ceny na jakou jste chtěli navyšovat?
Odpovědět
Profilova fotka
@ballu01 se ptáš koho ? příspěvky jsou z léta....
Odpovědět
Profilova fotka
My navysovali ted u erste. O 700 tis. Bez sankci zmena urokove sazby z 2,78 na 1,69 fix 10 let
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans a mohu se jen zeptat - měli jste výročí fixu nebo jste navyšovali "jen tak "? vnukl jste mi myšlenku tak abych věděla, zda s ní dále pracovat :). Díky!
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans A byli jste ještě ve fixaci? Bylo to navýšení vzhledem k nárůstu ceny zastavované nemovitosti?
Odpovědět
Profilova fotka
@evabeda , ale tak celkově mám dotaz, máme hypo v KB na pozemek (rok) a chceme navyšovat v KB na stavbu domu, tak jakákoliv zkušenost se bude hodit... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 navysovali jen tak. Fix koncil za 2 roky @jonnyj potreboval jsem dofinancovat garazove stani ktere v puvodnim rozpoctu nebylo.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans dobrá zpráva, to by se nám hodilo! hlavně ta změna úrokové sazby :))). Ale to navýšení muselo být účelové ne? přeci jen jen tak nás asi pošlou zase domů
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 jak jsem psal. napasoval jsem to na dofinancovani garazoveho stani ktere jsem zacal platit z vlastnich zdroju a jineho uveru. vyslo nam to...
Odpovědět
@jumpmans A to navyseni bylo ucelove (dokladal jste, ze to je na tu garaz) nebo neucelove? Diky :)
Odpovědět
@jumpmans tak to mate super, nam UCB rekla ze navyseni nejde takze musime brat druhou hypo...
Odpovědět
Profilova fotka
@losoun faktury jsem nedokladal. k zadosti jsem prikladal navrh rozpoctu a udelali odhad. Vse vyslo. Dostal jsem se s navysenim na 73%LTV, nebyl zadny problem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?