Navýšení stávající hypotéky

Hezký den, než se obrátíme na banku nebo případně finančního poradce...Máme od roku 2017 hypotéku na stavbu RD, v době, kdy jsme si ji sjednávali jsem byla na mateřské, takže je vlastně jen na příjem manžela. Teď jsem zpátky v práci. Bohužel vidíme, jak peníze na stavbu mizí a možná by se hodilo hypotéku cca o 300 tisíc navýšit, můžu se zeptat, jestli někdo ví, jak to v takovém případě funguje? Děkuji moc za info :-)
Odpovědět
@luckiesj no tak hypo se vetsinou dela na zaklade nejakeho odhadu, takze pokud nezmenite nejak zasadne odhad, banka vam asi vic neda... ale tezko rict, zalezi na zaklade ceho vam stanovili tu puvodni cenu. ja se ptal banky u nas, jestli by slo navysit, kdyz jsme videli, ze cena se nam vyviji vyrazne nad puvodni plany (jako kazdemu :) ), ale banka proste rekla, ze na zaklade odhadu nam pujcili X a pokud se nezmenil projekt, vice nam nedaji
Odpovědět
my chtěli navýšit o 600 tisíc, ale řekli nám, že to nejde, že bychom si museli vzít hypotéku novou (a ano, museli jsme předložit smlouvu s dodavatelem o navýšení). Novou hypotéku mě ale poradkyně nedoporučila z toho důvodu, že dům by pak byl zatížený dvěma hypo a to je veliká komplikace, kdybychom ho chtěli třeba prodat před splacením. Takže jsem si brala novou půjčku na 15 let, sice s větším úrokem, ale neměnným (4%). Ale asi záleží jak která banka. Hlavně si myslím, že i kdybyste navyšovali, původní hypo, úroky vám přepočítají na teď platnou sazbu, která šla nahoru.
Odpovědět
Určitě to jde, záleží, zda máte dostatečný prostor v rámci LTV. Teď jsme to dělali při refinancování. Zkuste oslovit více bank.
Odpovědět
Profilova fotka
Za jistých předpokladů to půjde, je ale možné, že budete muset předložit nový rozpočet, na základě kterého odhadce udělá nový odhad.
Odpovědět
Profilova fotka
@hafik37 ono je dost rozdil zadat o navyseni pri refinancovani kdy je dum hotovy a nebo v prubehu vystavby kdy jeste neni hotovo.... ale jak pise @vladimirsvorba za urcitych podminek se to podarit muze. Nebude to jednoduche ani samozrejme
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?