Nebankovní hypotéka od Acema - zkušenosti

Zdravim, mate prosim nekdo zkusenost s nebankovni hypotekou? Uvazuji o ACEMA, proto by me zajimalo, jestli u nich skutecne neni potreba dokladat prijem a zamestnani a zda-li plati urokova sazka 4,9%, kterou nabizeji na webu. Mate nekdo zkusenost? HLavne mi prosim nepiste, ze cokoliv jineho nez banka je cesta do pekel :)
Odpovědět
Cokoli jiného než banka je cesta do pekel
Odpovědět
Zadal sis do Googlu Acema zkusenosti?
Odpovědět
@losoun stačí trochu zagooglit a určitě je to brána do pekel. :-(
Odpovědět
maceo: Vtipe, zalez. Zadal jsem si to, samozrejme. Nekdo pise, ze jsou v pohode, neplatici pisou, ze je chteji jenom okrast, to je takova internetova klasika. Ja chci od nich hypoteku, protoze ji mam v planu splacet a beru v potaz mozna rizika. Zajimalo me, jestli ma nekdo odsud konkretni zkusenost, ne zoufale vykriky psane CAPSLOCKEM, aby bylo fest videt, jak jim to chce dotycny natrit, ktere si najdu na internetu. Mate pripadne tip na "ferovejsi" nebankovni hypoteku? V bance bohuzel hypoteku kvuli urcitym okolnostem nedostanu, tak mi zbyva jen tato cesta... Dekuji vsem.
Odpovědět
Profilova fotka
@losoun Já sice zkušenost nemám, ale protože jsem se i acemu zajímala, zdá se mi nej ze všech nebankovních společností. Dokonce snad jediná férová. Podmínky přísné, ale to se není čemu divit.
Odpovědět
Já bych chtěl jen upozornit na to, že tady vůbec nejde o to jestli chcete splácet nebo nechcete. Zajímá je jen jedno-a to Váš dům kterým budete ručit. Jedna pozdní splátka a kolo se roztočí. Zastavit jde jen těžko. http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani...
Odpovědět
maceo: Jo, toho si jsem vedom, ze jedna splatka zaplacena pozde muze znamenat velky problem. Ale to prece nema nic spolecneho s ferovosti nebo podvodem, to jsou smluvne dane podminky. Ze postupuji tvrde, to je u podobnych spolecnosti logicke. Jde mi o to, aby vse bylo ferove v pripade, ze radne splacim. Nasel jsem neco o tom, ze po nekolika letech mohou vyrazne zvysit urok, to je treba vec, pres kterou bych se asi neprenesl, tak me zajima, jestli tomu tak skutecne muze byt, nebo jestli to jsou zase pomluvy neplaticu. zamilovanadonej: Take mi to tak prijde. Je jasne, ze dan v podobe schvaleni asi skoro kazde zadosti je v podobe velmi tvrdeho postupu v pripade nesplaceni, s tim pocitam a beru to.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
POZOR!!! I když se ACEMA tváří jak je skvělá, jak má nízké úroky, tak je to jen chyták na lidi. Osobně mám s touto firmou zkušenosti a musím říct, že takévé prasárny, které dokáží vyplodit, jsou již za hranicí zákona. Po prvním roce se úrok zvedně o 50% a prosím nic nenaděláte, následná fixace na 3 roky, platíte, neopozdíte se splátkou a těsně před koncem tříleté fixace, tato firma hledá na co by Vás dostala, mě dostalo na to, že jsem neodeslal fakturu za proinvestování 70 tis. korun do rekonstrukce. Ano opoměl jsem tuto fakturu odeslat a je to moje vina a i přes fakt, že hned na druhý den, jsem jim odeslal fakturu na 900 000Kč, tak mi byl zvednutý úrok o více jak 100% na 24,8 PA, zaslal jsem žádost, že jsem tuto byrokratickou udělal a že je žádám o zachování stávájící splátky a úroku, bohužel tato firma odepsala zamítavě. Ano neposlal jsem onu fakturu, ale nikdy za celé 4 roky jsem od nich nedostal jediné připomenutí, svůj závazek jsem po celé 4 roky platil, aniž bych se kdy opozdil se splátkou a takto se zachovali i přes jejich inzerovaní kodex ve kterém vyloženě lžou a už vůbec se jim neřídí. Sama ČNB kam jsem napsal stížnost mi potvrdila, že takový postup by snad mohl být i považován za jednání v rozporu s dobrými mravy a i jako účelové, tedy v rozporu s úpravou občanskoprávní, bohužel ČNB nad touto firmou nemá dohled, tak nemůže pomoci. Nepláčí nad sebou, dobrovolně jsem si úvěr vzal, pochybení bylo na mé straně i když se jednalo pouze o byrakratickou chybu, ale následný postup a přístup byl žalostný, když jsem je telefonicky kontaktoval, zda není nějaká možnost, tak mi pouze paní od ACEMA řekla, že jsem porušil obchodní podmínky a pokud bych chtěl nyní před koncem fixace doplatit úvěr, pak budou požadovat čásku 850 000Kč, jen pro upřesnění bral jsem si úvěr 700 000Kč a 4 roky poctivě splácel po 9500Kč měsíčně, ale i tak za předčasné zaplacení úvěru chtějí 850 000Kč? No snad tato moje zkušenost s firmou ACEMA někomu pomůže při rozhodování, jakou firmu zvolit a je to sice na Vás, ale za mě prosím nedělejte to a neberte si úvěr u ACEMA!!!! No závěrem se musím podivot, kdo dělá tyto průzkumy, ale zřejmě ten kdo je dělá, dostane dobře zaplacené )) Pokud by někoho zajímalo více o této firmě, tak mě můžete kontaktovat, nebo napsat dotaz zde, rád každému poskytnu info na co si dát pozor, ale raději bych byl, pokud firmu ACEMA, vynecháte ze svých možností získat úvěr!
Odpovědět
Profilova fotka
Kdy už se lidi poučí? Každá nebankovní půjčka je průšvih.. vysoký úrok a v podstatě volnost v jednání, nejsou ničím vázaní a hlídaní. Kdo z nějakého důvodu nedosáhne na úvěr od banky, měl by se na to rovnou vykašlat...
Odpovědět
Lidi jsou nepoučitelní, nic jiného na tuto otázku říct nejde. a jak píše @slabici to, že Vám banka nedá hypotéku asi znamená, že by pro Vás byl problém ji splácet. Raději bych počkala, než by mi úvěr dala banka. Mimochodem u banky máme fixaci na 8 let a sazbu 2,09%, to je celkem rozdíl.
Odpovědět
@rarachas je dobře, že jsi to sem napsal, aby ostatní věděli, co je může u nebankovní půjčky potkat. A ty rozhodně na nic nečekej a najdi si právníka, který se v těchto finančních věcech vyzná, jinak tam pěkně zahučíš. Na konci mají nárok na doplacení jistiny, takže navýšení na 850 tis. je nepochopitelné.. ale otázka je, co je ve smlouvě..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@rarachas asi to tak bude přes kopírák všude, holt - demokracie alá Česká republika
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
4,9% wtf ? to se ti zdá výhodné? my máme úrok od jedné nejmenované banky za 1,99% :D nikdo ti nic nedá bez jistiny že máš možnost splácet. První se zajistit, poté nejlépe něco našetřit a pak teprve vzít hypo.
Odpovědět
@martinaatru reaguješ na úroky z 2014 ;)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech
Nebankovní nebrat a pokud do toho člověk jde tak si musí přečíst pořádně smlouvu a platit a platit tak jak je psáno a neopozdit se a nevynechat splátku, viděl jsem smlouvu jiné společnosti Půjčka 1.270.000kc Celkem 60 splátek/ 60 měsíců 59splatek = 17.500kc/měsíčně A šedesátá splátka = úroky 1.290.000 Úroky větší než měsíční splátka A zástavní právo na nemovitosti Opoždění splátky pokuta 130.000kc Nedoplatoš do 60mesicu vše tak exekuce Uzavřená smlouva o půjčce na IČO se právnický nedá napadnout proti věřitelovi pokud tam je nějaký podvod ve smlouvě good luck 😉
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?