Nejlepší hypotéka pro výstavbu

Hledáme jak nejlíp financovat výstavbu. Nabídek mraky... ]-( Kterou banku jste si vybrali pro stavbu a proč? A jste spokojení? Díky J. PS: Naše představa: Možnost nedočerpat (alespoň 15%) bez sankcí, bez dokládání faktur, 70% hypo.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak my ještě sice nestavíme, ale už jsme byli zjišťovat co a jak. Bez dokládání faktur by to bylo pěkný, ale na základě toho zase mají vysoký úrok. My se byli ptát v unicredit bank a celkem dobrý, až na to, že ti musí na účet jednorázově přistát 20.000,- čili, by jsme museli si zřídit u nich i účet a posílat tam 2výplaty, + tam mají různý podmínky, ale úrok asi nejlepší teď momentálně na trhu. Jelikož chceme stavět příští rok, počkám si, co nabídne airbank, dušují se, že v příštím roce popř . ještě teď na podzim by zřídili hypotéky, ale záleží, jaký oni tam budou mít podmínky. Pak jsme zjišŤovali u buřinky, taky vcelku dobrý, ale UNI..BANK vychází ted dobře. Jsem zvědavá, u koho my si potom vybereme, zatím taky zjišťujeme
Odpovědět
Profilova fotka
@kawaluca a kolik vám nabízí úrok? nám u ČS 2,59% + odhady zdarma
Odpovědět
Profilova fotka
U unicreditu,kdyby bylo po jejich,tak 2,09 a po našem 2,69 a CS myslím 2,95 nebo 3?teď bych kecala
Odpovědět
Zrovna řeším stejnou věc: s finančním poradcem řešíme Hypo u Hypoteční Banky sice si zaplatím odhad 4500 Kč ale jinak všechno ostatní super LTV 90% úrok od 2,59 % .... Jinak jsem taky slyšel že bude dělat AirBank i Hypotéky a jsem docela hodně zvědavý co nabídnou protože by to měl být podle jejich slov převrat !!! takže pěkně FIX na 3 roky a pak si to k nim převedu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivvulinka Ahoj, my jsme se byli včera orientačně ptát v ČS a tam nám hypoteční specialista řekl, že za 1. odhad se platí kolem 5 000 Kč (1. čerpání dvojnásobek odhadu) a další odhady cca 1 500 Kč. Současný úrok co dávají je 2,59 %.
Odpovědět
Profilova fotka
Hypoteční banka. Zatím jsme čerpali jen jednou, ale vše v pohodě. Faktury nejsou potřeba. Před čerpáním je třeba mít aktuální odhad, který se platí, takže optimálně čerpat po větších částech méně často. Nemusíme dočerpat až 20%, takže jsme si dali větší rezervu.
Odpovědět
Profilova fotka
@ehv89 no my už to tam vyřizujeme dlouho, nikdy jsme ty jejich lhůty nestihli a naše fin poradkyně mi volala, že máme čas až do 8.6. a že nám dají odhady zdarma a sazbu 2,59%, ale už nás kontaktují sami tak je možné, že si nás chtějí ponechat a mají strach, že půjdeme jinde. Nebo je taky možné, že od 8.6. je zase nová akce.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivvulinka Určitě je reálné co píšeš. Zvlášť, když člověk sjednává věci přes finanční poradce, ve většině případů je na tom lépe, než když si něco zařizuje na vlastní pěst. Poradci mají smlouvy s bankami, mají pro ně výhodnější tarify i delší doby do kdy něco může být uzavřeno (vzhledem k velkému množství klientů co dohazují bankám). Takže je určitě super, že Vám to takhle pěkně vyšlo. A jinak co nám poradce ČS říkal, tak bezplatně je možné nevyčerpat 20 % z půjčené částky, nad 20 % je snad nějakých 10 % "pokuta" z nedočerpané částky.
Odpovědět
@misule86 prosimte za jak dlouho posila HB penize po podepsani cerpani?
Odpovědět
Profilova fotka
@marcinek my zažádali o čerpání ve čtvrtek a v pondělí byly peníze na účtě, takže nebýt víkendu, tak by to trvalo asi ty 2 pracovní dny
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím s @misule86 také máme HB, vše k úvěru měli rychle nachystané, čerpali jsme na třikrát a neměli jsme jediný problém s uvolněním peněz, dali i nejlepší úrok
Odpovědět
Máme Spořku, faktury nedokládáme :-) Dočerpat nemusíme, ale teď nevím kolik... Každopádně spokojenost :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ještě takový dotaz, brali jste plnou částku nebo jste museli mít těch 80% a ručit nemovitostí??? S tím dokládáním faktur je to děs, bratr dostavil před 2lety a musel dokládat faktury, a než mu uvolnily peníze, tak čekal i 4měsíce, měl to u lišky, ale pokonila mu to jejich poradkyně.
Odpovědět
@misule86 jj, dekuji tak to by bylo super. ja si rikala jak dlouho pak budem cekat.My tam teda mame taky, ze nemusime vycerpat 20% ale uz to je pod pokutou. Taky to tak mate? ja jen jestli tak blbe sepsanou smlouvu mame jen my nebo maji universal pro vsechny.
Odpovědět
Profilova fotka
Nabídek jsou mraky a která je ta nejlepší? :-) Těch parametrů, které jsou důležité, je více než jen úroková sazba, nedokládání faktur a možnost nedočerpání úvěru bez sankce. Jen k tomu Unicreditu, tože mají 2,09 % p.a. je sice pěkné, ale jakými nesmysly to je podmíněné, to už je jiná kapitola :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba jj, právě, jak jsem psala, unicredit má pěkný úrok, ale za jakých podmínek, to je děs.
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme vyjednávali mezi bankami(ve finále přeposílali i konkrétní protinabídky) a dozvěděli jsme se spustu zajímavých háčků a podminek, jak na sebe banky navzájem plivaly. Ono je i docela důležité kdy se může začít hypotéka splácet, někdo to má podmíněné kolaudací, někdo procentem rozestavěnosti.... a tohle období se může táhnout... pokud HB uvolňuje při tuším 70%rozestavěnosti celý zbytek hypotéky a už se dá splácet tak odpadá x měsíců do kolaudace kdy člověk platí tisíce měsičně jen za půjčené peníze a se splátkou hypotéky to nemá nic společného. Třeba KB právě povolí splácení hú až po kolaudaci, což může být třeba rozdíl 5 měsíců nebo když se něco fakt nezadaří tak i rok?
Odpovědět
Profilova fotka
@kawaluca my jsme dostali penize za pozemek, kterým ručíme, pak jsme je prostavěli, zapsali stavbu do katastru a ručíme i stavbou - na to byl další odhad atd. My máme hypo 70%, jde i 100% ale vždycky musí být nějaká adekvátní zástava.
Odpovědět
Profilova fotka
@misule86 mohu se zeptat, jaký vám dala HB úrok? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme hypotéku od Wustenrot, taky 20 % nemusíme dočerpat, ale myslím, že nehrozí, že bychom to nepotřebovali dočerpat :-| Ručíme pozemkem a bytem v osobním vlastnictví. Máme úrok 3,19% sice je to dost, ale my jsme neměli moc na výběr, byli jsme rádi, že nám někde hypo dali. Jinak nám rozdělily částku hypotéky na 4 díly, a postupně nám to mají uvolňovat. Výhoda je, že při každém čerpání nemusí být už další odhad, což je taky úspora, stačí jim fotodokumentace a nějaká stavební zpráva. A nemuseli jsme zakládat žádný další běžný účet, což byla třeba podmínka u Hypoteční banky.
Odpovědět
nejlepší hypotéka = žádná hypotéka :-) :-) ale kdo z nás na to má :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bibinka23 máme 2,59% na 7 let fixace, takže spokojenost velká ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marcinek my máme, že 20% bez poplatku a nad 20% s poplatkem, ale nebojím se, že by to mohl být náš případ ;-)
Odpovědět
@misule86 my jen s tim poplatkem, ale zas na druhou stranu se nebojim, ze to nevycerpame. Za prve tam nemame kuchyn a za druhe zatim skoro vse, co jsme poptavali, je nad ramec rozpoctu. Tak si spis lamu hlavu jak to dodrzet. Jinak mate super urok s fixaci ;-)
Odpovědět
My jsme měli super finančního poradce ;-) , nejde jen o %, ale o spousty dalších kritérií... 8-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?