Nemůžeme vyčerpat jen 3/4 částky úvěru od Lišky, poraďte

Ahoj, potřebuji pomoc, nebo alespoň radu :-| . V roce 2010 jsem si s přítelem vzala úvěr ze stavebního spoření od lišky na nějakou částku. Před těmi 2 roky nám poradkyně řekla, že pokud nebudeme chtít celou částku vyčerpat, zastaví se čerpání na té částce, co si půjčíme a jsme schopni fakturově doložit. A naopak, že když budeme chtít čerpat vyšší částku, tak se úvěr navýší. Letos jsme vyčerpali 3/4 částky kterou jsme si chtěli půjčit a stačí nám to, faktury na doložení máme. chtěli jsme čerpání úkončit. Bohužel nám bylo řečeno, že tuto "službu" liška zrušila a že niídoneví co s tím, protože lidi buď vyčerpají celou částku nebo ještě navyšují. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost nebo užitečnou radu? byla bych vám vděčná!!!!!!!!!!
Odpovědět
to je teda pekne blby.A musis fakturove dokladat i ten zbytek cerpani? bych to normalne zacla cerpat, penize si nechala a umorila tim ten dluh. Liska ma prece bezplatne umoreni kdykoliv, ne? stejne platis uroky z celyho meziuveru ne jako u hypoteky, ze se ti to snizuje o jiz splacene.
Odpovědět
@marcinek rekli mi, že by bylo nejjednoduší udělat jak říkáš. Vzít si zbytek a ihned ho tam dát a mořit s tím úroky. Jenže my to nemáme čím doložit. Faktury už prostě nejsou a to co jsme měli jsme už poslali k doložení. A i kdybychom měli, tak proč zbytečně platit úroky z něčeho, co ani nepotřebujeme... Takže nám snad musí udělat nějakou výjimku. Táhne se to už přes měsíc a já už z toho jsem docela na prášky... :-S
Odpovědět
to je blbost, ne? já jsem si vyřizovala úvěr u lišky před měsícem .. původně jsme si chtěli vzít jen 100tis, ale mohla jsem si vzít až 210tis, tak jsme to vzali celé s tím, že co nevybereme, to nevybereme.. momentálně mám vzítých jen těch 100tis a platím 400kč měsíčně.. platím jen to, co jsem si nechala poslat.. pokud nám to bude stačit, tak se mám sejít s naším poradcem a další čerpání se zastaví.. a budu platit jen ty peníze co jsem si od nich půjčila a nic navíc.. Být tebou, zašla bych na radu za jiným poradcem..
Odpovědět
@zelvatko my se právě pohybujeme ve vyšších částkách. Zatím jsme vyčerpali něco přes milion a smlouvu máme dělanou skoro na 2 mil.
Odpovědět
@sarka49 ... ahoj, taky si myslím, že je to pitoma .... zkus jiného človíčka .... držím palce ;-)
Odpovědět
teď jsem psala mejl chlápkovi, který ten úvěr potvrzoval, pokud mi řekne že poradkyně to zvrzala asi budu zlá nejen já, ale víc manžel ]-(
Odpovědět
jo, jasně, ale princip musí být stejný jak u malých, tak u velkých částek, ne? selský rozum.. @sarka49
Odpovědět
@zelvatko jo, to je fakt. :-) :-) :-)
Odpovědět
@sarka49 ... dej vědět, co odpoví ... je to teda šílený :-p
Odpovědět
tak mám nové info. Jedna osoba nám řekla, že lze ukončit čerpání předčasně na základě písemné žádosti a druhá osoba nám řekla totéž s doplněním, že je možné, že budeme pokutováni za nedočerpání cílové částky, protože v červnu nobo červenci se něco měnilo. Nevíš o tom něco @zelvatko ?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@sarka49 mě řekl můj poradce, že stačí že za ním dojdeme a něco se podepíšeme a tím ukončíme čerpání a budeme už jen splácet to co jsme vyčerpali.. Smlouvu jsem uzavírala na začátku září a o žádném pokutování nebo tak něco neříkal nic.. protože kdyby to tak bylo, tak si nevezneme celou tu částku.. celou tu částku jsme si brali proto, že nám vysvětlil, že je jednodušší čerpání ukončit než navyšovat úvěr..
Odpovědět
Článek se načítá
Děkuji @zelvatko. Mě spíš přijde, že ta naše poradkyně tím, že ukončíme nevačerpanou částku stratí nějaké prachy od ČMSS, tak z nás chce vytáhnou prachy navíc.
Odpovědět
@sarka49 me teda taky prijde, ze z vas jen tahaj penize. Myslim, ze vim jak se citis, my jsme resili neco podobneho cely leto. Potrebovali jsme penize a furt jestli uver od lisky nebo hyposku, pak nam to zamitli,takze deprese silena a nakonec jsme to dostali uplne nekde jinde. Nemeli vas nahodou informovat dopredu, ze kdyz to nevycerpate, tak budete platit pokutu? my to tak mame u hyposky, ze kdyz budem chtit umorit dluh mimo fixaci, tak platime pokutu
Odpovědět
nám řekli, že se podmínky mění ze dne na den a nikdo nám nemusí dávat vědět. Ale to se mi zdá taky jako blbost. Ještě v noci, když jsem přijela domů z práce tak jsem si četla znovu smlouvu a tam se píše, že podmínky smlouvy se vztahují na den, kdy byla smlouva uzavřena. takže nám nikdo bulíky na nos věšet nebude!!! Teď jen to zavolat té poradkyni a snad se to nějak vyřeší.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?