Neúčelové navýšení hypotéky

Zdravim, mam u Raiffaisen Banky asi rok hypoteku na dum (ktery ma hodnotu 4 miliony) ve vysi 2 miliony. Nyni se mi vedle zamestnani naskytla moznost rozjet podnikani a potreboval bych ziskat +- milion. Je mozne neucelove navyseni hypoteky o tuto castku? Neni to v obdobi koncici fixace, ale pokud by to bylo u stejne banky, tak predpokladam odpusteni nebo vyrazne snizeni nejakeho penale za predcasne doplaceni stavajici hypoteky a vytvoreni nove (te navysene). Nebo je moznost jen uceloveho navyseni? Nechci to resit druhou hypotekou nebo jinym uverem, chci mit jen jednu navysenou hypoteku. Jako dalsi moznost me napadlo "koupit" od manzelky cast jejiho podilu v dome, kterym rucime, tim padem by to bylo ucelove a penize by zustaly v rodine. Prosim o reakci jen lidi, kteri maji zkusenosti nebo znalosti s touto problematikou, o zadne moralisty kazajici o tom, ze navysovat si dluh je nebezpecne a ze se podnikani nemusi povest, fakt nestojim. Diky :)
Odpovědět
mělo by to jít i jako účelové navýšení - zpětné proplacení (refinancování) vl. prostředků, je tam ale lhůta 12 měsíců zpětně, takže záleží, kdy jste to vyřizovali (podepsali KS).
Odpovědět
Na tohle je nejlepší zeptat se přímo v bance, zavolejte na infolinku a zeptejte se, jaké máte možnosti navýšit už současnou hypotéku a budete mít jasno hned. Každá banka to může řešit jinak a podmínky se v čase vyvíjí... Nebo, jestli jste to řešili teprve před rokem, zkuste kontaktovat přímo Vaši hypoteční poradkyni, která Vám původní hypotéku vyřizovala a zeptejte se, jaká je možnost refinancovat vlastní vložené prostředky.
Odpovědět
@damada je to presne asi 14 mesicu, takze to uz asi nepujde @mavanka to je mi vse jasne, chci si ale nejdrive pozjistovat zkusenosti ostatnich, abych si udelal trochu obrazek a vedel s jakymi ocekavanimi a variantou to v bance zkusit :)
Odpovědět
@losoun my jsme si navysovali hypotéku ucelove mimo fixaci a bohužel jsme tam měli pokutu přes 30 tis., kterou jsme nemohli platit hned, tak nam ji rozpustili do urokove sazby. Zalezi asi na kazde bance
Odpovědět
Profilova fotka
Tak pokud to máte 14 měsíců, tak to už standardní cestou neprojde, jedině, že by vám dali výjimku, ale spíš vám výjimku nedají.
Odpovědět
@marcinek diky za zkusenost :) @vladimirsvorba myslite, ze neprojde to co psala damada, nebo to navyseni celkove?
Odpovědět
Profilova fotka
@losoun refundace - zpětné proplacení
Odpovědět
a byla to koupě nebo výstavba?
Odpovědět
@vladimirsvorba Aha, s tim jsem ani nepocital, protoze jsem o takovem moznosti nevedel, takze to nevadi :) Pro me je dulezite, aby ta hypoteka sla vubec refinancovat s co nejmensim pripadnym penale a jestli to pujde neucelove nebo jestli to budu muset udelat pres ten odkup manzelcina podilu. A co nejrychleji, samozrejme :) @damada Koupe.
Odpovědět
@losoun jestli je ale dům v SJM, tak to tak jednoduché nebude s tím "odkoupením"
Odpovědět
Navýšit stávající jen tak nejde. Buď konsolidace novým úvěrem + navýšení účelově (např. refundace prostředků vložených do nemovitosti). Nebo ke stávajícímu neúčelovou část (tam jsou nějaká omezení - výše zajištění apod.). A odkoupení v rámci rodiny těžko projde..
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste mi napsat nebo zavolat, najdete mě v profesionálech, měla bych pro Vás řešení bez zástavy.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?