Nízká budoucí hodnota nemovitosti po rekonstrukci

Zdravím, chystáme se na rekonstrukci domu. Rozpočet jsme měli na 2,3mil (bylo nám řečeno, že není až tak nutné se jím zabývat do detailů, tak jsme pro sychr dali větší )Bohužel odhad budoucí ceny nemovitosti vyšel o 400 000 méně. Z toho nám banka půjčí jen 90% což je něco málo pod 1,7 mil. Z hypo potřebujeme vyplatit dvě části, které dávají celkem 520 000. Nějaké svoje zdroje máme, ale nejsou takové, aby jsme se dostali ve výsledku na rozpočet. Už jsme začali střechou, kam už padlo 100 000. Chceme rekonstruovat témeř vše co půjde svépomocí. Ručit nemovitostí rodičů na 99% nechceme. Z banky nám dali den na rozmyšlení :) 1. jak nejlépe řešit dofinancování?stavebko? 2. kolik reálně cca se vyšplhá rozdíl, aby vyšel konečný odhad dobře a měli jsme splněno. 3. Zkusit to jinde, s jiným odhadem? 4. jiná rada? :) Po probděné noci jsem nic nevymyslela :)Děkuji za váš čas
Odpovědět
Profilova fotka
@hrusen Zastavit jinou nemovitost nebo dofinancovat z jiných zdrojů. Třeba s horším úrokem, ale budete stavět. Jiná banka Vám na stejný rozpočet mnohonásobně lepší podmínky nedá.
Odpovědět
Profilova fotka
1) dofinancování stavebkem (nezajištěný úvěr) nebo 2) jiná banka nebo 3) zástava i domem rodičů Která varianta pro vás bude nejlepší, těžko říci.
Odpovědět
Děkuji za rady. dofinancování stavebkem- bude nás banka tlačit vyčerpat stavebko nejdříve, pak až pustí peníze z hypo, nebo uvidíme reálně v průběhu stavby co za kolik postavíme a rozdíl z rozpočtu nakonec umoříme stavebkem, případně našetřenými penězi? Jelikož variantu se stavebkem řešíme, když jsme oba stavebka loni vypověděli...a budeme je tedy zakládat...případně lze použít stavebkou " se starší smlouvou" někoho z rodičů? Jsem naivní, ale je reálné, že postavíme za méně (při splněném rozpočtu) a nebudeme muset vlastně dočerpat tolik?:) Myslíte, že v jiné bance může být markantní rozdíl? Riskujeme, že dopadneme ještě hůř :) Myslíme, že cena je hlavně dána lokalitou...malá vesnice v JČ
Odpovědět
Profilova fotka
jo jo rekonstruovat starý dům vyjde vždy hůř než postavit dům zcela nový, který je s nových moderních materiálů a tam problém s odhadem nehrozí. znám z okolí pár lidí co se do rekonstrukce pustili a říkali, že pokud by starší dům měli ještě koupit tak se to určitě nevyplatí, oni naštěstí získali dům nějak zdarma - dědictví - tak je to vyšlo o něco levněji než stavba nového domu.
Odpovědět
Den na rozmyšlení? To je divný. Zkuste požádat o supervizi odhadu, jestli ho třeba o něco nenavýší...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?