Nové ceníky od 2022, co zdraží

Předpokládám, že od ledna 22 budou mít fa nové ceníky. Můžete sem dát, prosím info, které segmenty ze stavebnictví budou výrazně zdražovat? Máme zatím hrubou stavbu a zaplacená okna. Dopředu jsme koupili dveřní pouzdro a krbovou vložku. Přemýšlíme, co dál se dá ještě koupit?
Odpovědět
Rozvody elektřiny určitě, tam má být velké zdražení, zdivo půjde taky nahoru, příčky už jsme raději vzali teď. Máme taky hrubou stavbu, krov a objednaná okna a krytinu
Odpovědět
@tomi_28 děkuji, zdivo na příčky máme, krytinu už také. Okna máme celá zaplacená od srpna a měla by být začátkem ledna. Děkuji za tip na elektřinu. Zdražení elektřiny má přijít tedy v materiálu?
Odpovědět
@lokomotiva13 to čekáte dlouho na okna, máte atypická? Ja objednal v listopadu a třetí týden v lednu je budou instalovat. Ano, kabely, rozvody a vše s tím spojené min. 20% nahoru
Odpovědět
@lokomotiva13 Co zdraží? No přece VŠE, protože všichni mají vstupní investice v nějaké formě energie a lidské práce.
Odpovědět
Betonový program 20% SDK 10 - 15 % EPS a vata 10%
Odpovědět
@tomi_28 My zaplatili okna 1.tyden v srpnu, instalovali je tento týden. Klasika😛last, trojsklo, nic,, spešl ". Být vámi, úplně na ten termín nespoléhám. Ale třeba budete mít štěstí.
Odpovědět
@norikakaa a dají se ty okna domlouvat ještě předtím než je postavena hrubá stavba čili na základě projektové dokumentace nebo je nutné to přijít zaměřit osobně a tedy až po stavbě hrubé stavby. Dík. Jinak aby tady nebyla tak pesimistická atmosféra co se bude zdražovat tak bych přihodil že třeba výrobky ze železa by měli jít dolů.
Odpovědět
@tomus O snizovani ceny zeleza mi rikal nas elektrikar asi pred 2 mesici, ze uz se to zacina trochu hybat smerem dolu.
Odpovědět
@puhelin ona cena železné rudy šla razantně dolů od léta, kdy předtím byla zase hodně vystřelena no teď je ta cena někde na úrovni konce minulého roku a ty produkty na to reagují s pár měsíčním odstupem. Takže na jaře by ceny měli být nižší určitě ne vyšší. Hodně očekávám jaký bude vývoj dřeva, kde doufám že už by mohl být také nějaký zlom a začít to aspoň mírně klesat, protože tam to taky vystřelilo přes jaro-léto neskutečně.
Odpovědět
@tomus Na drevo ted taky cekame, tak snad se to umoudri. By clovek nerekl, na co vse ma nedostatek dreva vliv. Ani bezky uz se nedaji sehnat, nemaji uz nasusene drevo do zasoby.
Odpovědět
@tomus Omlouvam se za zpozdeni. Okna jsme objednavali s predstihem, poslali jsne jim projekt. Tesne pred vyrobou prijeli a na miste pro kontrolu zamerili.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?