Nový zákon o spotřebitelském úvěru 257/2016 Sb

Dobrý den, mám otázku o doplacení hypo. úvěru. Prodávám byt, kdybych chtěl doplatit hypo. ještě před fixací, tak musím zaplatit sankce cca 10%. 1.12.2016 bude v účinnosti nový zákon o spotřebitelském úvěru , který bude toto řešit. Má otázka zní jestli,zdali se to týká i smluv uzavřených před tím to datem nebo až po ním? Tento zákon jsem zkoušel pročítat, ale jsem z toho trochu jelen. Moc děkuji za odpovědi
Odpovědět
Profilova fotka
@standa14 vztahuje se to pouze na nove smlouvy.
Odpovědět
Profilova fotka
§ 167 Předčasné splacení Ustanovení tohoto zákona upravující předčasné splacení spotřebitelského úvěru na bydlení se použijí i na smlouvy o spotřebitelském úvěru na bydlení uzavřené přede dnem nabytí účinnosti tohoto zákona s a) pevnou zápůjční úrokovou sazbou ode dne, kdy po dni nabytí účinnosti tohoto zákona započalo běžet nové období, pro které byla stanovena pevná zápůjční úroková sazba, nebo b) variabilní zápůjční úrokovou sazbou ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud by vám končila fixace 2.12.2016 a prodal jste to třeba 1.1.2017, pak se to na vás již vztahovat bude a sankce by byla maximálně 1%.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?