Odhad nemovitosti - váš názor

Profilova fotka
Vím že je to velmi individuální,a le přeci jen napište váš odhad. Chtěli bysme baráček, ale nemá koupelnu ani wc, vše je vedle domu v jiné budovičce. Tam je i odpad- septik. podlahy dřevěný, jinde dlažba. Stará elektrika, pitná voda v domě, u domu studna. Vytápění kamny, krbem, plyn na hranici pozemku. V domě voda jen v kuchyni a chodbě a svedena do trativodu. plocha domu cca 125 m2, pozemek něco kolem 1000m2. je to vesnice. v té samé vesnici podobný barák před rokem, ale s koupelnou a wc v domě a trošku většími místnostmi a zahradou cca 2000 m2 --> odhad 1 250 000 kč.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@ajuse1 Co fotka? A okres, dostupnost obchodu, zš, mš, jak daleko je to do okresního města? To vše hraje roli. Víte prodejní cenu?
Odpovědět
@ajuse1 to je asi zbytecna otazka..pokud chces vedet kolik stoji tak se zeptej,pokud ti jde o odhad banky tak zalezi na odhadci.....taky zalezi v jakym stavu jsou zdi,okna,kolik je tam mistnosti a jak jsou usporadany,jaka je k tomu cesta,co je pod tema drevenyma podlahama?-asi hlina,takze je beztak nejlepsi je vytrhat a udelat novy,bude se to muset urcite oskrabat a vymalovat..a co strecha,komin?...je toho tolik,ze to muzem soudit jak chcem a odbornik ti to odhadne stejne jinak:-) a nebude vam vadit ze do koupelny a wc budete chodit do jine budovy? ted treba ne..ale co treba v noci v zime?
Odpovědět
@petapetruska Pěťka to popsala přesně. Navíc je úplně fuk, kolik je odhadní cena, teda pokud tě nezajímá odhad kvůli hypotéce a ten bývá většinou podceněný, ale odhadní a kupní cena se může hodně lišit. Záleží na lokalitě, v jakém stavu jsou zdi, podlahy a jak snadno půjde dodělat koupelna a rozvody vody, odpady. Ale jak to popisuješ tak víc jak 500 tisíc bych za to nedala a i to mi přijde v dneší době moc. 300-500 tisíc, ale záleží jaká vesnice to je. Jestli někde v Jeseníkách, nebo u Prahy. Je to rozdíl. Bude záležet i na hodnotě pozemku, v případě, že by se dům boural a stavělo se nově.
Odpovědět
@kofinka no on ti to odhadce z banky odhadne na tu kupni cenu vetsinou..pokud se s nim da mluvit..ale ani o korunu vic:-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ajuse1 to co píšeš max půl mil, jedině že by ten pozemek byl na lukrativním místě....
Odpovědět
@petrsv1000 zas o ty cene bych se hadala..vim,ze u nas ve vsi-kde je asi30 obyvatel a nikde nic se takovej dum prodal za 300tis.ale i za milion...takze nejaky odhady od nas....uplne zbytecny
Odpovědět
Záleží na lokalitě. Podle toho, co popisujete, bych se spíš zaměřila na ceny pozemků v okolí,hodnota domu bude v tomto případě malá.
Odpovědět
Profilova fotka
@petapetruska však já se taky nehádám, nedala sem fotku ani lokalitu, prostě nic, tak sem plácnul půl mega, chtěla vědět odhad.... stějně musí poptat odhadce, takhle ji nikdo neporadí, ale to co píše bych nechtěl ani zadarmo :-D
Odpovědět
za cenu pozemku... zbytek nemá žádnou hodnotu....
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 No a? Je to pisatelky věc, zda o takový dům stojí či ne. :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@zamilovanadonej no a ? co ? chtěla vědět odhad tak ho má....
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Nejde o "odhad" ale o to, že "bych to nechtěl ani zadarmo". Nejen novostavba je patent na bydlení, a takovéhle řeči člověku berou elán už z kraje.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@zamilovanadonej to co popisuje nemá pro mě žádnou cenu, proto sem napsal ani zadarmo, byť sem uvedl max půl mil. Ona sama pozná časem jaké to je když si koupí takovou rujnu, proto je dobré ji otevřít oči hned, vím o čem mluvím, bratránek takto zdědil starý dům, který jsme pak přestavovali a už nikdy více....
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Tak ale je to pořád každého věc. A bez fotky to těžko posoudit... A podle popisu to není rujna, jen dům v původním stavu. =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zamilovanadonej je a není... to by se tu jinak neptala.... to sem ale taky psal, že to chce fotku....to vyjde na stejno, obyvatelné to není....
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 :-D Pro někoho bez dětí třeba je. Záleží na zhýčkanosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@zamilovanadonej tak ať si to užijou chodit v zimě srá.. ven :-D
Odpovědět
@petrsv1000 treba by si to predelali v dohledny dobe...nesoudila bych..ona chtela nazor,realny odhad ji dat nemuzeme,ale nemusime kritizovat..kazdej ma jiny moznosti a sny,takze asi tak...prezit se da leckde a pritom si to pomalu predelavat k obrazu svemu...nekoho proste ta prace na dome bavi..
Odpovědět
Profilova fotka
nějak jsem se sem dříve nedostala, je to vesnice s hospodou a jednotou, myslím že i poštou. Barák je dcl v pohodě, zdi jsou v pořádku, přítel je zedník, takže ví co a jak a co je v jeho možnostech a silách. Koupelna by se dělala hned jako první s elektrikou, vodou a podlahama. Topit chceme beztak tuhým palivem, takže plyn ani tahat do domu nebudem. Na nový není čas a finance, starý můžeme dělat postupně. Hlavně, že zdi nejsou kamený. Nejsme žádní nobl, abysme museli mít vše hned ted. jinak vím, že váš odhad je jen velmi orientační, ale aspon pro představu, já si myslím, že by mohl být kolem 700 000, je to jinak rekrteační oblast
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Samozřejmě, pisatelka nepíše že to tak budou mít nadosmrti. :-p
Odpovědět
@ajuse1 Mrkla bych se na internetu na inzeráty za kolik se v té lokalitě prodávají podobné domy a podle toho bych smlouvala o ceně. Plus počítej, že na internetu jsou v těch inzerátech ty ceny min. o 200 tisíc přepálené. Cena se může také pohybovat podle toho, jak moc je majitel zoufalej a chce rychle prodat nebo také kolik je zájemců. Tak hodně štěstí.
Odpovědět
Profilova fotka
@zamilovanadonej ale taky nenapsala ( až teď ) více info, píše, že nejsou finance, takže to budou mít asi na dýl... a rekonstrukce jak víme tady všicni spolkne dost peněz a hlavně času... @petapetruska názor na odhad dostala podle jejích vstupních informací, pravdu má @kofinka, že cenu může zjistit podle okolních nemovitostí ( inzerátů ), samozřejmě, že žít se dá kdekoliv a v čemkoliv, a předělávat si to můžou pomalu, ale když píše, že už teď nemají moc finací.... z čeho budou rekonstruovat.... ? Myslíš, že vědí do čeho jdou, že to je jejich sen ?
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Ať si rekonstruují z čeho chtějí, ne? Podle pořekadla: "Lepší si to po*rat podle svýho, než podle toho, co ti raděj ty druhý." ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zamilovanadonej jj máš recht ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
V te samé vesnici jsou ceny podobných nemovitostí dost přemrštěné. Třeba dům s koupelnou a jinak stejny stav- cena 1600 000. Tento je za 90 000. Rekonstrukce se nebojime,můžeme dávat cca 30 tis. Měsíčně stranou,z toho uz jde něco dělat.
Odpovědět
@petrsv1000 myslim,ze jejich snem je mit svoje bydleni-pisou ze nemaji na novy a ja to chapu-jsem ve stejne situaci...chteli jsme bydlet co nejdriv a necpat penize do najmu,takze jsme si vybrali starsi domek,ktery nas okouzlil...a vypadal ze je v ok stavu-ted mame vykopane podlahy a na zemi hlinu-je nam jasny,.ze pocatecni plan-vymalovat a udelat elektro a koupelnu byl mylny:-D ale nevadi nam to-v patre normalne bydlime a dole predelavame,pak se to otoci...tahame to z vyplat,ale neni to takova hruza jak by se mohlo zdat,nez se dodela jedna vec,nasetri se na dalsi,budeme to mit z gruntu a pri jednom bordelu,je teda taky fakt,ze mame na vikendy brigadu cca10ti lidi z rodiny a vscihni jsou remeslnici,takze to jde jak po masle...a nevadi nam to-protoze je to jen prechodny stav,clovek ma cas si rozmyslet poradne co chce a co ne,zjisti,ze materialni veci nejsou az tak podstatny,protoze pulka veci je v krabicich a nikdo je nepotrebuje,tv a podobny veci jsme ze zivota vytesnili,neni cas,ale neni ani cas premyslet nad blbostma a hadat se...clovek ma spoustu vtipnych historek...a to jeste dojizdime do prace cc 1,5hodiny kazdy den a vstavame v pul paty..ale nevadi nam to,ten dum proste za to stoji..takze tot muj nazor....nekdo chce novej barak a nekdo ho mit nemusi-ono co si budeme povidat-novej barak taky neni hned a taky se tam cas od casu neco pose*e :-p @ajuse1
Odpovědět
@ajuse1 na druhou stranu pokud muzete davat stranou 30tisic za mesic-nestalo by za to poohlidnout se po lepsim dome? nebo vas okouzlil a chcete tento?
Odpovědět
@ajuse1 jinak ja varim ted na plynovym varici v predsini-jinak vsude hlina:-D voda v koupelne tece jak chce-je ze studny-takze malo-hodne-ledova-varici-akorat-varici-malo....ale zas si budem vic vazit toho az to bude podle nas..taky makame jak mourovati-ale jsem na nas fakt pysna,ze neco delame a jde nam to....a jednou az se dole projdu v ponozkach budu na vrcholu blaha:-D kouzlo je v malickostech a v tom,ze je clovek najednou v tyhle dnesni pretechnizovany a uspechany dobe zacne znova videt....:-) treba si zacnnete misto sledovani tv povidat u caje,clovek je porad v pohybu..ja nevim no..me to proste vyhovuje...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petapetruska My taky na ćhalupě říkali, to bude hned, tak 30 tisíc na beton a je to k bydlení :-D Zlatý voči, ta hlína byla nejhorší, a jde to taky pomalu, ale jde. A to to taky pytlíkujeme z výplat+ do toho platíme nájem. Všechno jde, když se chce. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ajuse1 Kolik že? 900tisíc nebo 90tisíc?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?