Odhad nemovitosti, potřebujeme 100%, banka dává 80%

Potřebovala bych poradit, jak je to s odhadem nemovitosti... Chceme koupit byt za 1.200.000, ale potřebujeme 100% ceny nemovitosti. Naše banka ale dává max 80%, tak jsem se chtěla zeptat, jestli je reálné, že by odhadce udal cenu 1.500.000 (byt je fakt krásný a v žádané lokalitě) a my bychom tak dosáhli těch 80%. Nebo se prostě budeme muset poohlédnout po jiné bance?
Odpovědět
@natalieh vyšší odhad, než je kupní cena bytu, je nepravděpodobný. Oslov šikovného finančního poradce, který bude schopný nakombinovat hypotéku se stavebním spořením.
Odpovědět
Profilova fotka
@natalieh záleží na bance, většina má odhadce svého, nejde si vybírat. Pak zbývá buď ručit ještě třeba bytem, aby banka dala víc, nebo mít ručitele nebo mít volné prostředky nebo stavební spoření.
Odpovědět
@natalieh Ve vasem pripade budete muset najit banku,ktera vam pujci 100% castky na nemovist jak si vy prejete. Upozornuji ze puceni 100% bude lehce nevyhodne ale zalezi na bance, to chce zmapovat. Banka ma totiz "rada" kdyz vidi ze ma bonitniho klienta stim ze ma nejake vlastni prostredky a jde si pujcit nejakych 80-85% Vase predstava ze chcete koupit byt za 1.2mil (cena v kupni smlouve) a mit odhad na 1.5mil.tak to neklapne. Odhadce na zajisteni uveru bude vetsinou clovek pracujici specialni pro danou banku a spis jen takzvane "potvrdi" a pohlida cenovku v kupni smlouvy zda je to neni nadhodnoceny.A nejde o uverovy solich :) Spise naopak muze byt skepticky. Ten kope za banku :-)
Odpovědět
navím jak u bytů, kde to je jednodušší a spousta bank jede i podle tabulek, ale např. v případě domů je horní a dolní hranice, mezi kterou se odhadcepohybuje, aniž by to bylo podezřelý - ale rozhodně to nejsou statisíce :) zálež na odhadci trnuli jsme, aby nám do vesnice ve středních čechách nepřijel pražák, nakonec přijel odhadce, který okolí zná, takže to dopadlo dobře :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@natalieh doporucuji kombinaci uver + stavebko... je to mene vrazebna kombinace.. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?