Opravit zastavitelnou nemovitost kvůli odhadu? Nebo dělají banky odhad od stolu?

Prosím o radu - plánujeme za rok koupi pozemku od obce, který není možné koupit klasickou hypotékou, dokud nebudeme vlastníky tohoto pozemku. Na koupi použiveme vlastní prostředky + máme možnost zastavit malinký přízemní dům (7x8m) dle katastru pro bydlení, který je v současnosti využíván jen jako dvougaráž a malá dílna - vše je ve špatném tech. stavu (bez schodisště, bez omítek, nedokončená fasáda, neobyvatelný) a zarovnamé nepořádkem. Můj dotaz je, jestli má cenu kvůli odhadu zástavy dát tento dům trochu dohromady = natřít fasadu, vyklidit, případně udělat i vnitřní omítky? - vse zvládneme sami a za par korun, jde jen o to, jestli má cenu do toho investovat cas a energii? Nebo dělají banky odhad pouze od stolu bez prohlídky? Potřebujeme půjčit cca 500tisic.
Odpovědět
Profilova fotka
Můžete to bez problémů financovat předhypotečním úvěrem, až dojde k přepisu vlastnického práva, pak to překlopíte do klasické hypotéky. Na malinký přízemní dům v dezolátním stavu bych vůbec nevsázel.
Odpovědět
@edcbubu -ano banky robia odhad tak aby to bolo pre nich najlepšie príklad kupovali sme dom v cervnu ho ohodnotil ten istý odhadca pre banku x za 5 mega, my sme mali pre banku y toho istého odhadcu v zari-dom prešiel menšou úpravou a ohodnotil nám ho na 4 mega čiže ešte to dal o mega menej a pritom ceny nehnuteľností u nás stúpali a dom sa trošku prerobil :-D nechcem použiť zlé slovo ale tieto odhady sú odrb..nám nešlo o najvyšší odhad ale pobavila som sa
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě ne.. odhadní cena nemovitosti v drtivé vetsine neodpovídá skutečným proinvestovanym penězům. Odhad je vždy na konkrétních odhadich. Banky mají své ale i externí. Na to bych nesazela..
Odpovědět
@vladimirsvorba Zatím jsme se byli zeptat v KB a měli schůzku s poradcem z Partners a nikdo nás na předhypoteční úvěr nenasměroval - všichni říkali, že jedinou možností by mohl být úvěr ze stavebního spoření (žádné stavebko nemáme). Hledám teď informace na netu na předhypoteční úvěr a vypadá to na nejlepší řešení. Takže moc děkuji za radu! :-)
Odpovědět
@evulinka27 je to právě dilema - na jednu stranu není problém to opravit (počítám, že náklady budou max 2-4 tisíce) a na druhou stranu je zase zbytečné byť jen čas investovat do něčeho, co vlastně nikdy nebude mít využití... i tak díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@edcbubu je to klasické řešení, asi se potkáváte s nekompetentními lidmi :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?