Podivná obchodní politika u GE Money Bank

Profilova fotka
Před nedávnem jsem do fóra přidával pár zkušeností s refinancováním hypotéky od GE money,a výhodné nabídce od České spořitelny půl roku před koncem fixace. Když jsme dostali konkrétní nabídku od ČS,kontaktovali jsme víceméně ze slušnosti GE zda chtějí k této věci vyjádřit postoj,a případně něco nabídnout. Byli jsme stroze odkázáni na lhůtu 27 dnů před koncem fixace. Hypotéku u ČS jsme vyřídili,a k našemu překvapení dnes zavolali z GE a začali přemlouvat. Chci tím všem říct,aby nedali na strohé řeči bankovních úředníků a nedali si vše líbit. Novou sazbu lze vyjednat až šest měsíců předem. Tedy aspoň u České spořitelny. A za úrok 3,19 tahle snaha určitě stojí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
měla jsem podobnou zkušenost, když klient odcházel od ČS k Volksbank. Tak ČS dělala hoodně velké problémy, že jsme málem nestihli časově refinancovat. Naštěstí to ve Volksbank stihli za 9 dnů. Takže politika bank je všude stejná. Jinak já osobně mám hypošku u ČS.
Odpovědět
@mara72 Těch 3,19 máte u GE, nebo u CS? Já mám hypotéku u GE a přemýšlím o refinancování, fixace mi končí někdy v červnu. Nevěděla jsem že bych to mohla začít vyjednávat už teď. Mám právě obavu, že mě pošlou do háje s tím, že mi novou sazbu sdělí těch 21 dnů před koncem fixace podle obochodních podmínek.
Odpovědět
Profilova fotka
@jjaanca ahoj,u GE se předčasného sdělení sazby asi nedočkáš,my od nich právě z tohoto důvodu odcházíme. Česká spořitelna standartně nabídne novou sazbu 3 měsíce před koncem fixace u jiné banky. Ale jsou schopni udělat vyjímku,a vše vyřídit i 6 měsíců dopředu. To byl zrovna náš případ. Takže pokud vám končí fixace v červnu,je teď ideální doba na začátek jednání s Českou spořitelnou.
Odpovědět
@mara72 Tak jsem si na stránkách spořky vyplnila nějaký dotazník, a volala mi paní a domluvili jsme se, že je to moc dopředu, že se ozvu v květnu. Můžu se zeptat kolik platíte životní pojištění, jestli jsou tam ještě nějaké další popl. (předpokládám 150 za vedení úvěrového účtu) a jestli akceptují 5 let starý odhad?
Odpovědět
Teď jsem narazila na stránky kde různí fin. poradci nabízí hypotéky. Dostala jsem tam nabídku na 3,09, ale problém je, že ty všechny nabídky trvají tak měsíc. Zajímavý je, že když od banky dostanu nabídku lepší, oni se zaručují že ji přetrumfnou a když ne, dostanu pokázku 500,- kč do Ikey. No tak jsem na to zvědavá. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@jjaanca odhad jsme museli mít nový,ten starý jim bohužel nestačí. Jinak než vyplňovat formuláře je lepší zajít přímo na pobočku a sjednat si schůzku s hypoteční bankéřkou. Pojištění máme tuším necelých 500.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?