Podmínka prvního čerpání úvěru

Dobrý den, ve smlouvě o úvěru máme tuto podmínku: doklady prokazující oprávnění provést stavební práce podle účelu úvěru v souladu s právními předpisy (např. stavební povolení, ohlášení stavby), ze kterých je patrné, že vlastník financované nemovitosti a budovy na financované nemovitosti je shodná osoba, a které dále obsahují identifikaci konkrétního zhotovitele, který bude realizovat tyto stavební práce (minimálně v rozsahu hrubé stavby), a pokud tuto identifikaci neobsahují, jiný doklad prokazující, že příslušnému stavebnímu úřadu byla tato informace o .konkrétním zhotoviteli sdělena Jde mi hlavně o toho ZHOTOVITELE. O stavební povolení respektive ohlášení stavby budeme žádat až v lednu 2018 (kvůli novému zákonu), máme zastavěnou plochu nad 150 m2 a dle nového zákona můžeme stavět svépomocí se stavebním dozorem. Koho tedy budu uvádět jako zhotovitele? Předem děkuji za odpověď.
Odpovědět
Stačí když bude sedět jméno s žadatelem hypotéky se jménem u stavební ohlášky - tak jsme to měli my. Pak už jen zástavní právo a první čerpání máte na účtě :-)
Odpovědět
@kolousicele A konkrétní zhotovitelé nemůžete být vy? Já bych si raději zavolala do banky, co tím myslí, abyste pak neměli potíže s čerpáním.
Odpovědět
@bamak Na ohlášce samozřejmě budeme my,je to i podle předpisů. V případě,že by banka chtěla firmu tak nevím jak to udělat. Přece nebudu na stavebním úřadě hlásit firmu když RD firma stavět nebude. Z ohlášky bude patrné,že zhotovitelé jsme my. Tím ani neporušujeme žádné předpisy tudíž by banka proti tomu neměla nic namítat.
Odpovědět
@kolousicele Taky si myslím, že to bude OK, dneska je to úplně běžné :-)
Odpovědět
2,5 min na google..... Při provádění stavby, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení stavebnímu úřadu, je stavebník povinen: "oznámit stavebnímu úřadu předem termín zahájení stavby, název a sídlo stavebního podnikatele, který bude stavbu provádět, u svépomocné formy výstavby jméno a příjmení stavbyvedoucího nebo osoby, která bude vykonávat stavební dozor;"
Odpovědět
Profilova fotka
Podle.me celý nesoulad vzniká v časové prodlevě a změně zákona,která v této době začne platit. Smlouvu o úvěru jste podepisovali v době, kdy je nutné u domu nad 150m2 zadat o stavební povolení a nelze takovou stavbu provádět svépomocí. Jenže samotné papíry budete řešit už po změně zákona, kdy půjdete na ohlasku (budete-li mít souhlasy) a budete moci stavět svépomocí/dodavatelsky bez dokládání "razítka".
Odpovědět
@zmrz_lina Ano máte pravdu, jde tady o tu časovou prodlevu. Nicméně vše bude podle právních předpisů jak si banka žádá, čili by s tím teoreticky problém mít neměla. Banka, když chce takové podmínky, se musí přeci řídit stavebními předpisy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?