Podmínky u Hypoteční banky. Znáte je?

Profilova fotka
Ahoj holky, chci se zeptat, zda některá nevíte: Chceme kupovat byt v osobku, financí máme dost, v registru nejsme, neměl by být problém - zkoušeli jsme hypotéku u České spořky - vše vypydalo ok, akorát jeden problém v tom, že manžel má účet u ČS, ale výplata mu na účet nechodí - zaměstnavatel ho platí na ruku. Což je od 1. 10. problém, mají takové nové pravidlo, že hypotéku nedostaneme. :-S Chceme zkusit hypotéční banku - je to vlastně ČSOB - já mám účet u ČSOB a výplata mi tam od zaměstnavatele chodí? nevíte náhodou,zda taky nemají nějakou takovou podmínku?
Odpovědět
Koukni se na jejich stranky,melo by tam mit co maji za podminky http://www.hypotecnibanka.cz/vse-o-hy...
Odpovědět
Je tam psano,ucet muzete mit u jakekoliv banky
Odpovědět
Profilova fotka
hm, pred casem to bylo jinak, my si museli poridit ucet u nich.....ale to jsou 2 roky zpet
Odpovědět
Nam zase pred casem pujcili ve sporitelne a bez vedeni uctu u nich. Oni to meni porad. Mozna si zavolat na tu jejich info linku a zeptat se primo
Odpovědět
Kolegyně si před 2 měsíci brala hypotéku od Hypotéční banky (ČSOB) a účet po ní u ČSOB nechtěli, ale pokud by ho tam měla, tak by měla úrok o 0,2% menší. Ale jak píšu, nebylo to od nich v podmínkách, byla to její dobrá vůle.
Odpovědět
ahoj my máme úvěr od hypoteční banky (srpen) a ten účet u čsob nám nabídli pod podmínky slevy na úroku 0,20% tož jsme do toho šli, myslím že když tam už účet máš je to tvoje plus. Oba dva máme výplatu v hotovosti a to je vůbec nezajímalo, asi má ČS nějakou novou podmínku kvůli hypoteční krizi.
Odpovědět
Mohl by mi někdo říci, kdo už čerpá hypotéku co si mám představit pod poplatkem, čerpání 1-3 bez poplaku a 4 a více čerpání např. 500,--? Nevím jestli to mají všechny banky, ale u dvou jsem se už s tím setkala, jsem zatím ve fázi hledání po internetu, po novém roce asi začneme banky obíhat. A ještě jeden dotaz, hypoteční banka si dělá odhad nemovitosti sama a to ve výši 4.600,-- Nevíte jak je to u jiných bank?
Odpovědět
Profilova fotka
Znamená to, že požadavek na první až třetí čerpání je zdarma, pak se za každé další čerpání platí 500. To znamená, že když člověk staví dodavetelsky a šel by tam s fakurami třeba 10x, má to 3x zdarma a za dalších 7 čerpání zaplatí 3 500 Kč. Tenhle bod se mi u ČSOB/Hypoteční banky opravdu moc nelíbil. U KB to nemáme, můžeme čerpat, kolikrát chceme. Jinak Komerční banka si u nás taky dělala odhad sama, kolik to stálo, si už nepamatuju...
Odpovědět
Tak je to tak jak jsem si myslela, ale nechtěla jsem tomu věřit. Možná blbá úvaha, ale když budu mít hypotéku na rekonstrukci bez dokládání faktur, pošlou mi na účet peníze, já je jedním vrzem vyberu, tak je to první čerpání bez poplatku? Nebo to vyberu natřikrát. bez poplatku. Chceme jen 500 tis. žádné miliony. Můžu se jetě zeptat jak je to u KB, jestli se musí u celé výše dokladovat fakturami nebo mají i jinou možnost? U spořitelny je 20% bez dokladu, raifka je možná celá bez dokladu, i u hypo je to možné.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, je to tak, když se to vyčerpá nejednou nebo max. na 3x, je to bez poplatku. Nevím, jestli jsou u KB různé hypotéky, ale pokud jde o tu naší, tak my musíme všechno dokládat fakturami. Nejdřív musíme doložit vyčerpání předem deklarovaných vlastních peněz, pak na všechna čerpání přinést faktury. A posledních 5 % dají až po kolaudaci (původně chtěli 10 %, vydupali jsme si změnu). Možná by šly i jiné podmínky, ale asi taky s jiným úrokem. My máme 4,99 % při fixaci na 5 let.
Odpovědět
Tak jsem po hypoteční brouzdala více, dala jsem na ně dotaz ohledně poplatků a zatím mám tyto informace. Pokud vyřídíme hypotéku přes internet, je 100% sleva na vyřízení, odhad nemovitosti 900 Kč. Máte někdo takovou zkušenost? Opravdu to platí,? Odhad totiž jinak mají za 4600,-- což je podstatný rozdíl. Poplatek za zřízení jinak 8 tis., faktury nemusíme dokládat, bude to rekonstrukce a úrok 5,49 se spl. 10 let/fix. 5 let. Takto to vypadá ideálně, ale skutečnost? Chceme jen 500 tis na rekonstrukci chaty, proto chci popl. stáhnout co nejníž. Vypadá to, že vyřizovat začneme až po novém roce, zatím ohlášku a chko. Tak jestli máte někdo rady a zkušenosti podělte se prosím, díky
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme také poptávali hypoteční banku a abych pravdu řekla tak některé jejich podmínky jsou skvělé, např nedokládání faktur (prý jim stačí jen kolaudační rízení), ale co je podstatné, tak nám u ní vycházel nejvyší úrok ze vsech bank co jsme obcházeli, takže pro HB jsme se nerozhodli
Odpovědět
Článek se načítá
ahoj, chystáme se stavět a začínáme rozmýšlet financování, docela se mi zamlouvá hypotéka u KB. Nevíte prosím někdo jak je to s dokazováním vlastních zdrojů? A podle čeho berou ty vlastní zdroje, je to rozdíl mezi tím co si chceme půjčit např. 1,5 mil a odhadem od odhadce nebo rozpočtem od projektanta? Moc se v tom ještě neorientuji...
Odpovědět
no zatím jsme opravdu jen na netu, ale nejvyšší úrok mi vychází u raifky. Hypoteční má 5,49 a raifka něco přes 7% Ale říkám, osobně jsme zatím nikde nebyli.
Odpovědět
pridavam sa so skusenostami, mame novu hyposku od Hypo a potvrdzujem ze na preplacanie cerpania nepotrebujeme faktury, no zakazdym cerpanim je potrebny novy odhad. TZN ked nam stavebna firma prestavaju 200.000 na dome, potom posle fakturu a my ju chceme preplatit z hypoteky, tak potrebujeme odhad,, ktory je odproti povodnemu (poslednemu) navyseny o tych 200 000, teda o trochu viac, kedze banka automaticky ponizuje 5% z odhadu. Za prvy odhad (velky - na vybavenie hypo) sme platili 6000, za tie male asi 1200. co sa tyka vlastnych zdrojov, tak musis mat zaplatene najskor z vlastnych zdrojov, aby si mohla cerpat hypo. Vzdy je dolezity odhad - a ten sa vzdy ponizuje o 5% (dolezita info pre tych, co chcu 100% hypoteku). Vlastne zdroje je rozdiel medzi sumou na hypo a realnou cenou, ktoru mate za dom zaplatit. Takze ked dom stoji 4 miliony a mas odhad na 3.5 len (ciste teoreticky), ale potrebujes 1.5 miliona, tak ten odhad je ovela vyssi ako to, co potrebujes - takze najskor musis dolozit ze mas a zaplatila si uz tych 2.5 miliona z vl. zdrojov, aby ti dali tych zvysnych 1.5 mil.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Tiež pridám trošku informácií. My sme mali hypotéku u Hypotečnej banky. Úrok na 3 roky sme mali 5,55%. Na začiatku sa nám to zdalo super až dokiaľ nedošiel papier o ukončení 3-ročnej fixačnej doby a zmeny úroku. Zmena na 6,72%. Celková splátka o cca 3000 Kč vyššia. Momentálne prechádzame do mBanky, kde nie sú žiadne poplatky za vedenie účtu, ani výpisy. Úrokovú sadzbu máme približne na cca 4,8% čo nám zvýši splátky cca o 300 Kč. :-) Síce prístup zamestnancov je suprový, ale podľa mňa každý chce čo najviac ušetriť. :-)
Odpovědět
ahoj bobovci a pri refinancovani ste potrebovali vsetky papiere nanovo cize aj odhad, potom potvrdenia o prijmoch atd...???
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jak je to s hypotékou, máme v tom zmatek :-| Já mám příjem 12 tisíc, přítel nepracuje na smlouvu tudíž o hypotéku budu žádat já. Chtěli jsme hypotéku pouze 300,000. Jaký je minimální příjem pro získání této hypotéky ?? předem díky za radu :-)
Odpovědět
@kristinandbaby Zkus použít kalkulačku na stránkách HB. pro nějaký základní přehled ti to bude stačit.
Odpovědět
Profilova fotka
to jsme zkoušeli ale nikde se nepíše kolik musí být min. příjem ;-)
Odpovědět
jéžiššš....dáš tam kalkulačku na výpočet úvěru a pak dáš pokračovat kde ti spočítá zdali po zadání tvých příjmů a výdajů na to dosáhneš. Ale v případě takové nižší částky doporučuji výhradně stavební spoření, překlenovací úvěr.
Odpovědět
@kristinandbaby Zkus téma SFRB. Pokud chcete jen 300 tis. Kč, je to akorát. Úrok 2% ročně a splátka 1.500 Kč měsíčně po dobu 20 let ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Díky moc za rady, pořádně to skoukneme :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?