Pojištění - rada

Ahoj všichni, mám takový problémek a proto se chci zeptat i tady, jestli se tady nenajde nějaký zkušený finanční poradce, který by mi poskytl OBJEKTIVNÍ BEZPLATNOU RADU. S přítelem jsme se vzali a rozhodli jsme se, že si uděláme společné životko s úrazovkou. Minulý týden byl u nás finanční poradce a probírali jsme nejvhodnější podmínky. Jedná se o nezávislého finančního poradce s tím, že já jsem na rovinu řekla, že si přeji, abychom měli pojištění u Allianz. Měla jsem u ní životko před svatbou, byla jsem velmi spokojená a tedy u ní chci i nadále zůstat. Probírali jsme všechno a dostali jsme se k částkám pro případ smrti a výpočtům. A jsme u toho, co mě zaráží a v čem si nejsem úplně jistá. Bylo mi řečeno, že v dnešní době je nevýhodné si do životního pojištění započítávat i dluhy. Prý je lepší si hypotéku pojistit zvlášť pro případ smrti. Tedy v životku částka pro případ smrti je měsíční plat x 12 měsíců x 2 roky a dluhy se tam prý nepočítají. My jsme momentálně zadlužení ( kdo v dnešní době není ) a nechci si dovolit nepojistit se pro takový případ, že buď já, nebo manžel by zůstal s dluhy na krku a sám/a. Já jsem životní pojištění chápala tak, že když se něco stane a nebude tady už protějšek, tak pojišťovna vyplatí pojištění pro případ smrti a vyplatí dluhy. Tedy prosím o radu, je výhodnější do životního pojištění dávat i dluhy a nebo se pojistit zvlášť pro případ smrti? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@medi1 osobne mam variantu pojisteni splaceni hypoteky pro pripad smrti a invalidity a pak mam separatni zivotni pojistku, abych zabezpecil rodinu. prijde mi to tak lepsi - hypo muzu potencionalne splatit drive a nebudu muset aktualizovat zivotni pojistku, coz by s pribyvajicim vekem a narustem rizik bylo nevyhodne. zaroven mam na hypotece klesajici pojistnou castku tak aby reflektovala zustatek hypo.
Odpovědět
Jak píše @jumpmans, vzhledem k tomu, že u pojištějí HÚ se počítá s klesající pojistnou částkou, vychází obvykle levněji.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, je výhodnější k HÚ, ale je potřeba si dobře pročíst podmínky, ne každá banka je má tak výhodné, jako píše @jumpmans. A pak jsou také výjimky, kde se pojištění HÚ nevyplatí - např. v případě vysoce rizikového zaměstnání, což byl případ mého manžela, kdy vyšlo finančně lépe vše řešit jedním pojištěním, než zvlášť, protože u pojištění k HÚ mu naskákaly šílené přirážky (při klasickém byly taky, ale nebyly zdaleka tak velké).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?