Pokuta za předčasné splacení hypotéky

Nemáte někdo zkušenost, zda je možné u banky žádat alespoň o částečné prominutí pokuty za předčasné splacení úvěru? Eventuálně co do žádosti uvést jako důvody pro prominutí? Dům, který můj muž před lety kupoval, teď prodáváme a tehdy se samozřejmě nepočítalo s tím, že se vůbec bude prodávat a protože nebylo moc bank, které by financovali rekreační domy, tak se bohužel podepsaly úvěrové podmínky takové, jaké se podepsaly... :-/ prosim jen o zkušenosti těch, kteří řešili stejnou situaci a o prominutí žádali. Pokutu nám vyčíslili téměř na 300 tis. Vim, že je možné žádat o prominutí v případě, že si od nich vezmeme další úvěr, ten ale brát nebudem. Díky moc!
Odpovědět
Profilova fotka
Prodávala jsem byt a předčasně chtěla splatit. Prominuli by mi to, pokud bych si vzala jiný úvěr. Takže jsem jen tu hypotéku převedla na jinou nemovitost, počkala na konec fixace a doplatila
Odpovědět
A já myslel, že je za zákona dáno maximální výše pokuty 50 000 Kč :-|
Odpovědět
Já to řešil u ČS, řešil jsem to osobněna pobočce s hypoteční specialistkou, která sama následně zažádala. Prodával jsem byt o 3 roky dříve. Prominuto celé. Ale bral jsem hypo na dům a klientem jsem 25 let. To uvedla jako důvody. Druhá, trochu jiná zkušenost (ale dokreslí) je, že jsem chtěl čerpat najednou větší částku než je na jedno čerpání povolena (prostavěno jsem měl ještě víc, než jsem čerpat chtěl - měl jsem své prostředky, které před tím nebyly) a ta samá hypospecialistka mi rovnou odpálila s tím, že to možné není a musím čerpat tak jak je smluvně dáno a poté si pozvat znovu odhadce. Zavolal jsem na hypolinku, kde jsem požádal o výjimku, paní řekla, že požádá výše a do třech dnů se i ozvala, že povoleno. Tedy bych zkusil jak pobočku , tak hypolinku nebo písemně.
Odpovědět
Profilova fotka
@davex To ano, ale jen pro nové úvěry (od 1.12.2016, pokud si dobře pamatuji datum) a nebo pro staré úvěry, pokud se od 1.12.2016 měnilo fixační období. (při splnění podmínky, že úvěr trvá minimálně 2 roky a nemovitost se prodává) Jinak platí smluvní podmínky, tedy klidně i těch 300.000,- Kč. Snížení sankce se provádí obvykle, pokud si hned berete nový úvěr, jinak moc ne. Ale zkusit se to musí, třeba nějakou slevu dají i tak.
Odpovědět
Splacela jsem předčasně dvě hypotéky letos na začátku roku a neplatila jsem nic a zatím si ani novou hypo nebrala. Šlo to na schválení hodně vysoko, ale proslo to .Jedna hypo 1.4mil a druhá 400tis .Vše je vždy o lidech a jednání.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?