Postupné uvolňování peněz od banky, jak to máte?

Potřebujeme poradit, jsme před podepsáním hypotéky, ale zjistili jsme, že nám banka bude postupně uvolňovat cca 140.000,-. Není to málo? Nějak si neumím představit jak nakoupit naráz cihly na hrubou stavbu a podobně. A hlavně pokaždé platit odhad... Můžete mi prosím napsat, kolik banky uvolňují Vám? Nebo jak to máte? Moc děkujiza oodpovědi
Odpovědět
Profilova fotka
Taky by mě to zajímalo :-) budeme mít hypo od České Spořitelny.
Odpovědět
@werroona když nemáš odhad, tak zase musíš dokládat faktury, na jejichž základě ti budou peníze uvolňovat..my měli postupné vyplácení s odhadcem v 5 výplatách, částky určila banka, ale nechali jsme je tak, vyhovovalo nám to, dokonce jsme poslední výplatu mohli odmítnout a tím snížit celkovou výši úvěru..nám se odhadce vyplatil, protože většinu jsme dělali svépomoci..jestli vám bude dům stavět firma, tak bych šla do faktur..
Odpovědět
@tomulka1410 A vy už tu hypo řešíte a víte kolik vám bude banka posílat? Mě jde o nějaké srovnání, protože těch 140.000,- mi přijde sakra málo :-| . A nebo máme možnost mít i postupně 220.000,-, ale musíme do toho ještě něco svého vložit. Už mi z toho jde hlava kolem :-D @iw1984 no právě na faktury to nechceme, dům bude částečně svépomocí. Ale hlavně si budeme vždy na určitou práci někoho objednávat, proto jsou pro nás faktury nevýhodné. Vy jste ale asi měli hodně vlastních prostředků, že?
Odpovědět
@werroona jo, měli jsme něco svého do začátku, za to se udělala deska a tou se ručilo, první výplatu jsme ale měli taky jen 140 000,-, tu druhou už přes 200 000,- a ty další dvě už přes 700 000,- Když budete čerpat 140 000,- tak kolik bude odhadů? To vás vyjde dost draho teda..
Odpovědět
Profilova fotka
@werroona my jsme měli u hypo podmínku, že 25% musíme mít svoje prostředky, takže nejdříve jsme proinvestovali své + hodnota pozemku a pak dle odhadu uvolnili část hypo, když se prostavělo, tak se žádalo o dočerpání, platil se první odhad, další dva ne.
Odpovědět
@jirinapezl tak hypoték je šíleně mnoho. Tím, že jste měli své prostředky jste měli daleko lepší podmínky. Jenže mi opravdu 25% nemáme - to by vycházelo na půl milionu. @iw1984 my právě měli část peněz na pozemek ale část už se řešila hypotékou. A ze svým pojedeme jen základovku. Právě mi nevíme, jak vyřešit to, že nám banka pustí jen 140.000,- když potřebujeme nakoupit cihly na stavbu. Za 140.000,- nekoupíme všechny cihly a zedník se musí také z něčeho zaplatit. Nedokážu si představit koupit cca 3 palety cihel, postavit to, zavolat odhadce, a takhle jet, než se nám stavba nějak cenově nenavýší. Jak jste to měli vy? Prostě nevíme, jak do začátku.
Odpovědět
Profilova fotka
@werroona my jsme to řešili také, neměli jsme mnoho prostředků, museli jsme si půjčit od české spořitelny 800 tis. (překlenovací úvěr ze stavebního spoření) s tím, že nevyžadovali ručení nemovitostí, to jsme proinvestovali a pak jsme museli refinancovat, aby jsme se dostali na vyšší úvěr. Bylo to hodně krkolomné, ale nebyli jsme v presu, těch 800 tis. uvolnili hned na základě faktur (nebo i zálohových faktur), mezitím jsme se snažili co nejvíce našetřit, abysme do refinancování mohli jít, tím že se dělalo svépomocně odhad dopadl vyšší než bylo skutečně prostavěno.
Odpovědět
@werroona tak zkuste jinou banku nebo už tohle je závazný? My jsme to měli jinak, máme dřevostavbu, takže firma co dělala hrubou stavbu vystavila 3 zálohovky, po úhradě první zálohy postavila něco co dohadci stačilo, aby banka vyplatila další sumu, která už byla větší..pro schválení hypošky jsme vypověděli 3 stavebka a napůjčovali si peníze od rodičů..nebo si na ten začátek půjčit jinde bez ručení a potom refinancovat nooo..
Odpovědět
Stavali sme na kluc takmer celu stavbu, hypo od CS. Fungovalo to na zaklade odhadov znalca s tym, ze banka bola schopna uvolnit max. 1 mil Kc pri jednom odhade avsak max. do vysku odhadu. Inak CS ma napr. sluzbu (neviem presny nazov), ktorej podstata je, ze su schopni pozicat tusim 500 tisic vopred na blankozmenku.
Odpovědět
@iw1984 Závazné to není, ale vše mi zařizuje kamarádka/sousedka, která je ředitelka banky a dala nám výbroný úrok (na to, že jsme měli opravdu velmi málo svých prostředků). Navíc jsme za vyřízení hypo neplatili ani korunu, ani první odhad. Ve smlouvě máme, že případné nedočerpání hypo nebude zpoplatněno. Teď jsme se spolu domlouvaly, že nám odpustí i nějakou návštěvu odhadce. Hlavně jiná banka nám asi nedá lepší podmínky. Vy jste to měli formou faktur, že? když vám to stavěla firma. To je jednodušší, ale musí být všecho ofiko. Což mi zase nepřijde až tak moc výhodné. Ono asi něco za něco... My bychom mohly také na ty faktury, tím by byl vyřešen počáteční problém, ale víme, že známí nám můžou dát třeba okna bez DPH a pod... tak na tom bychom neušetřili... @deto_oesya viz víš. Na klíč je to vše dražší, dokládáte faktury, podle kterých banka uvolňuje peníze, takže má jistotu, že peníze nepoužijete na něco jiného, že...
Odpovědět
@werroona Napriek stavbe na kluc, ziadne faktury banke nedokladam. Banke moze byt sumafuk, na co tie peniaze pouzijem. Podstatne je, aby peniaze, ktore mi pozicia, mala istene zastavenou nehnutelnostou. Rovnako by to malo fungovat aj pri stavbe svojpomocne alebo dodavatelsky. Ale priznavam aj to, ze kazda banka to moze mat inak a aj vramci banky zalezi na dohode ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?