Potřebné dokumenty k vyřízení hypotéky u České spořitelny?

ahoj, chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo z poslední doby zkušenosti s vyřízením hypotéky u ČS. Dost se prý zpřísnily podmínky. Jde mi hlavně o doložení přjmů. Přítel má napsanou základní mzdu od zaměstnavatele (ale výplatu má 1x tolik) a banka prý už nechce doložit jen potvrzení o příjmu od zaměstnavatele, ten by mu samozřejmě napsal kolik bychom potřebovali. Chce doložit výpisy z účtu, kam mzda chodí apod. Když nechodí na účet, tak chce výpis z OSSZ, kde pozná, kolik za něj zaměstnavatel odvádí... Opravdu je to tak? :-(
Odpovědět
@krystynka123 Ahojky, my s manželem si budeme brát hypotéku od ČS během pár měsíců a prý jim stačí, že nám chodí korunky k nim na účet takže jiné doložení nepotřebovali, nicméně jsme se bavili a pokud by nám to nechodilo na účet tak nám paní říkala, že stačí potvrzení příjmů od zaměstnavatele. Dál po nás chtějí kupní smlouvu, rozpočet na stavbu domu a doložení kde vezmeme zbytek peněz na stavbu, jelikož si bereme hypotéku 65%... Tak držím palce ať to máte v pohodě :-)
Odpovědět
@krystynka123 @evol06 Ahoj holky, v tejto diskusi je neco o CS taky http://www.modrastrecha.cz/diskuse/te...
Odpovědět
To si mě evol06 potěšila, ale nevěřím, že by to bylo tak jednoduché :-| Nám bohužel doteď mzda na účet nechodí. Ale od příštího měsíce si to zařídíme. Příteli bude muset šéf posílat celou částku, nedá se nic dělat, snad s tím bude souhlasit. Nikdo nám to neřekl a já jsem pořád myslela, že jim bude stačit jen to potvrzení o příjmu. Účet je navíc napsaný pouze na mě, snad to není problém, když tam bude příteli mzda zasílána. My budeme potřebovat 100% na koupi rodinného domu, v tom vidím ty přísná pravidla a doufám, že ji dostanem :-( Stavět jsme chtěli taky, ale tady jsou pozemky kolem 1 mil. Kč, takže jsme to fakt vzdali. Díky za rady!
Odpovědět
@krystynka123 Nechci tě děsit, ale těch 100% bude vážně asi problém. :-( Přesto držím palce ať to dopadne pro Vás co nejlépe :-)
Odpovědět
@krystynka123 kristynko davajte si velky pozor a hlavne nech vam vopred daju vsetko na papier, lebo inak s vami rozpravat pani na pobocske a ine rozhodnutie/pripomienky dostanete od pani v hypotecnim centrum - schvalovaci kancelar.
Odpovědět
@krystynka123 zrovna nám u nich 100% schválili, paradoxně nebyl ani tak problém plat, jakož celková odhadní hodnota nemovitosti. Dali nám jen 80% a zbytek dobíráme úvěrem na stavební účely, vyjde nás to stejně jako by nám dali 100%hypo, trochu Kocourkov. Účty máme oba u spořky, tak jsme jen podepsali souhlasy, aby nám mohly nahlížet a nic víc dokládat nebylo potřeba.
Odpovědět
No to by bylo super holky :-) my máme teda účet jeden a ten je můj. Výplaty nám tam ale nechodí, dostáváme ji na ruku, ale to si od následujícího měsíce zařídíme, takže si myslím, že to fakt problém bude :-( oni když tam mzdu neuvidí, budou chtít ten výpis z OSSZ a tam to praskne..No uvidíme.. Šéf mu bude muset napsat na půl roku celou mzdu, kterou pobírá a ne jen základní aby on měl malý odvody..fakt hrozný, kdyby šel přítel marodit, nebo se mu něco stalo, tak nevím jak bysme tu hypotéku platili, nemocenská by byla pakatel kvůli té mzdě, že to tak má blbě napsaný.. A kdo ví atreides, jestli vám to schválně tak neohodnotili, i když teda říkáš, že vám to vyšlo na stejno..
Odpovědět
Ahoj, taky jsme měli první hypotéku od České spořitelny. Tehdy to byla 100% hypoška na byt v novostavbě. Brali jsme si ji v roce 2006 a už tehdy můžu z vlastní zkušenosti sdělit, že si nás fakt důkladně proklepli, přitom jsem leta měla u nich účet, kam mi chodila výplata. Naštěstí naše tehdy prokázané měsíční příjmy bez problémů postačili, takže ve finále nám hypotéku schválili. Nevím, jak vysoké prokazatelné příjmy chtějí teď, ale tehdy jsme museli mít na 1 800 000,- Kč prokázané příjmy ve výši cca 40.000,- Kč, což nebyl problém. Akorát na konci fixace se zachovali jako lichváři, co se týká výše úroku, a tak jsme od nich odešli ke Komerční bance, ale to už se jednalo o hypotéku na 65% ceny nemovitosti, protože jsme část hypotéky umořili sami, takže to už patří do jiné diskuse... Přeji bezproblémové vyřizování s úspěšným koncem ;-)
Odpovědět
Příští týden máme schůzku s někým ze spořitelny a dozvíme se vše o hypotékách. Jakou máte zkušenost s lidmi ze spořitelny? Asi se nedá mluvit narovinu co máme za problém (že má přítel napsanou tu zákl. mzdu) že :-N Nejspíš by nás hned vyškrtli a už bysme si u nich neškrtli :-D Musím se nějak opatrně dozvědět, jak budou chtít ty příjmy doložit.
Odpovědět
Radsej sa tak nenapadne opytaj ako to bude s prijmami. Keby si mala schudzku s nejakym financnim poradcem tak tam by som povedala na rovinu moj problem ale v bance urcite ne ( pokud to neni tva znama ) :-D
Odpovědět
ahojky taky máme hypotéku od České. Jenomže my jsme to tehdy měli vcelku lehké, protože jsme kupovali byt a všechny byty v domě financovala česká. Manžel měl tehdy též jen minimálku, ale ve firmě mu napsali vyšší příjem a pak si to ověřovali pouze tím, že do firmy zavolali, což bylo v poho. Nyní chtějí vše ověřit pomocí daňového příznání nebo pracovní smlouvy. Snažili jsme se nyní vyřídit hypotéku na pozemek, ale je to velký problém u všech bank. Dávají si velký pozor!!! Mnoho štěstí při vyřizování
Odpovědět
Tak jsem byla v bance za hypotéční specialistkou a nepotěšili mě :-( byla jsem v české spořitelně a bylo mi fakt řečeno, že mzda musí chodit min. 6 měsíců na účet, jinak to banka z 90% zamítne. Takže nezbývá než čekat a šéf teď příteli musí přiznat normální mzdu, né-li vyšší.. Máme strach, že si pak ale ještě k tomu vyžádá výpis z OSSZ a tam zjistí, že měl přítel napsanou zákl. mzdu po celou dobu kromě těch posledních pár měsíců. Šéf mu totiž potvrdí vyšší mzdu za celý rok. Banka chce čistý průměr za 3 a 12 měsíců. Tato podmínka je prý tak rok zavedena a přes to nejede vlak, před rokem stačil potvrzený cár papíru od zaměstnavatele a byl klid.
Odpovědět
Článek se načítá
@krystynka123 kristynko a co keby ste skusili inu banku? Nam mzda na ucet vobuc nechodi a dostali sme hypo bez problemu ;-) Ja som tu uz viackrat tu spominala ale c CS nemame dobre skusenosti ( strasne vela papierov vyzadovali ). Dzrim prsty pri osloveni inych bank ;-) Urcite to nevzdavajte...
Odpovědět
Nejlepší úrok. sazbu ale nabízí Česká spořitelna, nabídli mi úrok 3,89%, ale to by jsme nesměli chtít 100% hypotéku, na tom prý taky záleží, jestli člověk chce půjčit 100% a hlavně na vlastních zdrojích. Když člověk nemá nic a chce půjčit 100% tak by sazba byla 4,29%, což si myslím, že je taky pěkné. Je to samozřejmě orientační, ale proč si brát hypotéku od jiné banky která má úrok přes 5%, když můžu zaplatit míň. Účet i stavebko mám u spořitelny, tak si říkám, že by to bylo lepší tam. Ale jsem fakt zklamaná, že musíme čekat tak dlouho, barák, kterej máme vyhlídlý bude dávno pryč.
Odpovědět
No to je ten problem cakat a potom sa objavi nieco drahsie a to tak ci tak prerobite. Myslim si ze by ste to mohli skusit aj inde preplatite mozno nieco na uroku ale ked si date fixaciu na 3 roky a potom si mozte hladat banku s najnizsim urokom. Cakat 6 mesiacov no neviem bude to uz po novom roku a vsetko sa moze zmenit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@krystynka123 ahoj, já nechápu, proč byste museli čekat tak dlouho? dyť já mám pocit, že už jsem to sem psala. Byli jsme ve stejné situaci jako vy, zaměstnavatelé nám na papír přiznali, kolik jsme potřebovali a výpis z účtu stačil elektronickou formou (papírovou ani jeden nevedeme), kde jsme v Malování akorát přepsali mzdu na potřebná čísla, vytiskli a donesli :) a je to zhruba před 4 měsíci :) nevím, proč to nezkusíte..
Odpovědět
Profilova fotka
no to nevim,pokud maji zadatele ucty u Ceske sporitelny a mzdy jim tam chodi,tak asi Sporka vi kolik maji prijem, ne? ;-) toho falsovani bych se bala ja bych spis volila variantu,dat si hypo hned tam kde daji,byt s vysokym urokem s fixaci na rok a pak prendat ke Sporce na vyhodnejsi urok :-)
Odpovědět
suhlasim s moudivlackem, je spoustu inych bank ktore by Vam mozno uver dali. A nemyslim si ze tie rozdiely v urokech su az take vysoke :)
Odpovědět
Určitě doporučuji zkusit i jiné banky.. V jedné bance pracuji, a je fakt, že za poslední rok se kritéria hodně zpřísnila. Už určitě nestačí jen potvrzení od zaměstnavatele, vyžadují se výpisy, telefonicky se ověřuje.. Vždy závisí na konkrétním případu. U 100% je to ještě horší. Určitě nedoporučuju nějaký věci falšovat, pokud se na to přijde (a v mnoha případech opravdu přijde), podvod vám banka zadá do registrů, a už si nikdy v žádné bance neškrtnete..
Odpovědět
Profilova fotka
@krystynka123 Jednoznačně jděte do jiné banky. S ČS máme v poslední době velmi špatné zkušenosti, co se týče získaní hypotéky. A to tam jsme 25 let klienti, máme protekci ve vedení, v minulosti jsme splatili 2 hypotéky bez problému, máme nadprůměrné příjmy a neprošli jsme. 3 měsíce nás tahali na pobočce za nos že to bude v pohodě, chtěli vše možné i nemožné a když už jsme začínali stavět řekli, že jim to vedení neschválilo. Přesněji řečeno, místo původních 2 mil. nám nabídli 1,2 mil, jestli to prý chceme. Tak jsme šli vedle, a tam nám do jednoho týden přiklepli co jsme chtěli, a ještě se ptali, jestli nepotřebujeme více. A bacha, pokud máte náhodou stavební úvěr či kreditní karty, počítají to tvrdě v ČS do vašich výdajů. Mají přehnané nároky. Proto také ve všech statistikách v novinách najdete, že stavebko od ČS udělilo nejméně úvěrů. Není to nezájmem klienzů, ale protože to nikomu nedají na doložené příjmy.
Odpovědět
presne tu istu skusenost sme mali aj my s CS tahali nas za noc a nakonec nam povedali ze nam to neprojde. U toho nasho poradcu sme boli 11 ( samozrejme sme sa nepoznali ) len nam nas ten financnik povedal ze z 11 uverov presli len dve a to este musia dokladat nejake papiere.....proste nocna mora. Presli sme do inej banky a tam sme to mali do tyzdna schvalene a na papieri bez nejakych zbytocnych problemov ;-)
Odpovědět
Takže myslíte, že mám zkusit jinou banku? Kterou radíte? Já když jsem si před 2 roky s přítelem zřídila stavebko u spořitelny, tak jsme si byli jistí, že si hypotéku vezmem u nich. Ale asi je fakt, že by nebylo marné to pak u ní jen refinancovat, ale tomu já až tak nerozumím, jak to chodí a za jakých podmínek. Každopádně všem moc děkuju za rady. Přítel si to už v práci domluvil a šéf za něj bude platit jak má toho půl roku, takže možná zbytečně. No uvidíme. Ta specialistka mi říkala, že to můžem zkusit dřív jak za 6 měsíců, třeba za dva, buď to prý banka zamítne hned, nebo se tím bude zabývat. Kdyby to nezamítla, tam se právě bojím toho, že bude chtít ten výpis z OSSZ. Máte někdo zkušenost z komerční bankou nebo menšíma bankama? Jaké mají úrok. sazby?
Odpovědět
Profilova fotka
doporucuju si udelat cas,napsat si seznam bank,dohodnout sdi schuzky a oni ti reknou presne kolik,sazba je zavisla na vice vecech,jaky mate prijmy, kolik si pujcite (u 100% hypo je sazba vyssi nez u 80%hypo),jak dliho budete splacet,cim dele,tim vyssi urok...,asi to nejde zobecnit,ja to udelala tak,ze jsme si sepsala nase moznosti.na co se chci zeptat a obesla je,je lepsi mit to domluveny predem,at je to v klidu a podle zjisteni vybirat refinancovani neni problem,taky budeme det,jsme u Sporky ]-( ale tenkrat byli jedinni,co nam dali 100%hypo,ale musis nekolik mesicu predem zacit zjsitovat,oni ti totiz poslou nabidku noveho uroku na dalsi fixacni obdobi cca 14dni predem,coz samozrejme neni v lidskych silach stihnout
Odpovědět
Nejhorší je, že není čas obíhat banky. Obrátila sem se na fin. makléře a ten radil tu spořitelnu, tak jsem se začala ptát tam. Prý, že to můžem zkusit vyřídit za ty dva měsíce, ale že to je risk. Když banka prý zamítne dát úvěr, tak nás dá do registru a pak ten úvěr nemusíme dostat už nikde!! :-. tak teď jako už vážně nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
ale obehnout banky,ale otazka jednoho dopoledne,nemuzes si vzit dovcu?
Odpovědět
No ak chces nieco mat tak musis preto aj obetovat. Ak nemate cas obehavat banky skus im napsat mail my sme vacsinou tiez kumunikovali cez maily nebo telefony a jenom na podpis sme byli v bance. Proste banka by sa mala prisposobovat klientovim poziadavkam a nie klient banke. Takze moja rada je ist do inej banky ;-)
Odpovědět
Ahoj,nám Spořka hypotéku odmítla, nechali nás zaplatit odhad, čekat 15 dní a pak jsme přišli a paní stále ta žádost ležela na stole, pak nám řekla, že neschválili 2,5 milionu...a to jsme měli hooodně dobré příjmy. U KB nebyl problém, s hypoteční poradkyní i komunikací jsem spokojená :-)
Odpovědět
Ta spořitelna je fakt přísná. My jsme teď narazily na dobrou poradkyni a ta nám bude vyřizovat hypotéku u ČS, uvidíme.. A je teda fakt blbý, že se musí zaplatit odhad a pak to neschválí, je to docela podraz. My chceme nakonec koupit byt za 1,5 mil., tak snad budou naše příjmy stačit, poradkyně říkala, že bohatě jo. A budem žádat dříve než za půl roku, říkala, že stačí příjmy na účtě jen pár měsíců. Když banka půjčí, budem rádi, když ne půjdem jinam :-) Asi taky do KB. Prý nedělá takové problémy u 100 % a koupi např. družstevního bytu. A ve finále to možná vyjde stejně, i když nebude úrok pod 4%. ČS má prý nejdražší poplatky (vedení účtu 200 Kč, pojištění přes 300 Kč atd.), výsledná RPSN teda asi nic moc.
Odpovědět
@petronelie u nas to bylo stejne, zaplatili sme strasne vela poplatok....lebo kazdych 30 dni musis davat nove podklady, novy odhad, museli sme mat aj zopar veci pravnicky overenych a potom velke nic!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Nevíte někdo prosím, zda je u ČS třeba při žádosti o hypoteční úvěr prokazovat průměrný čistý příjem za posledních 12 měsíců? Nestačí např. 6měsíců? Mám nové zaměstnání od října 2010, kde máme neporovnatelně vyšší příjmy a pokud budu jako příjem prokazovat průměr za celých 12měsíců, tak mi příjmy z předchozího zaměstnání ten průměr dost výrazně sníží. Neměl jste to někdo podobně, řídili se opravu průměrem za posl.12 měsíců? Moc děkuji za odpověď :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?