Poznámky u návrhu na vklad do katastru u HB

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na poznámky, které mi Hypoteční banka při hypotéce uvedla do návrhu na vklad zástavního práva do katastru nemovitostí, konkrétně se jedná o "poznámky o závazku nezajistit zástavním právem ve výhodnějším pořadí nový dluh" a "poznámky o závazku neumožnit zápis nového zástavního práva namísto starého". Spíše se mi jedná o tu druhou poznámku, nebudou s tímto problémy při případném refinancování až mi skončí za 5 let fixace? V bance mi paní sdělila, že při případném refinancování banka souhlas vydá, nicméně bych ráda věděla, jaké tyto poznámky budou mít reálný dopad, děkuji za info od chytřejších. Návrh jsem ještě nepodepsala.
Odpovědět
Profilova fotka
Při refinancování to není "zápis nového zástavního práva namísto starého", ale další zápis. Až po uvolnění peněz z nové banky dojde k výmazu původního zástavního práva. Refinancovala jsem 2x a nová banka neměla problém s tím, že byla ze začátku druhá v pořadí, je to logický
Odpovědět
Také jsme od Hypoteční banky refinancovali k jiné bance a nebyl žádný problémy. HB nám vydala povolení na zápis nového zastavního věřitele a jakmile byl dluh u HB uhrazen, bylo jejich zástavní právo z katastru vymazáno. Není se čeho bát ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?