Prechod mezi hypo

Mam byt na hypo, cena bytu cca 8m, na hypo zbyva 2,5m. Chtel bych se poohlizet po pozemku + stavba domu, zajimalo by me, jak se prakticky resi prodej bytu -> splaceni hypo -> nova hypo na pozemek + dum... Musi clovek chvili (asi par let?) bydlet nekde uplne jinde, nebo se byt da prodat a bydlet v nem za najem, nebo jaky bezny postup?
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, může to být všelijak, pokud budete mít dostatečné příjmy, můžete byt prodat až po kolaudaci domu. A pokud nebudete mít dostatečné příjmy, tak pak ten byt prodáte dříve. Kdy dojde k předání bytu, to záleží na vás a na kupujícím, jak si to dohodnete. Když to jde, tak je lepší realizovat jen jedno stěhování.
Odpovědět
Stavíme na hypo, hypo splatíme z prodeje bytu. Tedy prodávat budeme, až se postaví. Kamarádka by nedosáhla na hypotéku, takže prodali byt s tím, že tam budou rok a půl bydlet v nájmu.
Odpovědět
@bayt mmh, obavam se, ze na hypo na dum zaroven s hypo na byt nedosahnu Nejradeji bych si byt nechal a z pronajmu platil obe hypo, ale to zase sabotuje nutnost vlastnich prostredku k hypo na dum (byt jsem tenkrat bral na 100% hypo) A dohoda s novym majitelem mela vliv na kupni cenu? Nebo byl spis rad, ze ma rovnou najemce? (pokud tam nechtel bydlet sam)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?