Překlenovací úvěr z SS na pozemek + část hrubé stavby a jeho následné refinancování hypotékou

Aktuálně řeším nákup stavebního pozemku a s tím spojenou výstavbu domu svépomocí. Mám naspořené nějaké finance, ale na nákup pozemku to nestačí. Jelikož nemám čím ručit, jeví se mi jako nejoptimálnější varianta využití překlenovacího úvěru ze stavebního spoření nezajištěného nemovitostí. Původně jsem chtěl překlenovací úvěr použít pouze na nákup pozemku + souvisejících nákladů před stavbou (projekt atd). A následnou stavbu financovat hypotékou. Díky mé bonitě mi ale poradce ve stavební spořitelně doporučil půjčit si více v rámci překlenovacího úvěru a zafinancovat jím jak samotnou koupi pozemku, tak také základní etapu hrubé stavby (základová deska + zdivo). Stavba by se realizovala co nejdříve po nákupu pozemku a vyřízení formalit, překlenovací úvěr by tedy nebyl zbytečně dlouho splácen. Jakmile by byly peníze vyčerpány, zažádalo by se o hypoteční úvěr a tento překlenovací by se touto hypotékou refinancoval (díky tomu že nebude zatížen nemovitostí tak v předčasném doplacení nebude problém). Je tato varianta optimální dle Vašeho názoru? Je lepší si v tomto případě půjčit raději více v rámci překlenovacího úvěru? Díky za Vaše rady.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud ten překlenovací úvěr budete brzy refinancovat, tak mi to přijde jako zbytečné řešení. Nezajištěný úvěr se bere v situaci, kdy je třeba trochu vylepši LTV.
Odpovědět
Ano, puvodni zamer byl vzit si nezajisteny uver na zbyvajici cast pozemku a projekt a pote resit hypo na samotnou stavbu, s tim, ze preklenovak by se dale splacel vedle samotne hypoteky. LTV by tedy melo vyjit lepe nez v pripadne varianty, kterou navrhuje poradce ze stavebni sporitelny...
Odpovědět
Profilova fotka
Udělal bych odhad u banky, kde by to mělo dle předpokladů vyjít dobře a dle výsledné zástavní hodnoty bych se rozhodl, zda je třeba to kombinovat s překlenovacím úvěrem ze stavebního spoření.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?