Problém s hypotékou na dřevostavbu (Rýmařov, KB)

Ahoj, banka, u které už máme rezervovaný úrok (KB) požaduje rozpočet v podobě, kterou dodavatel (Rýmařov) nevyplní. Jsou tam zvlášť základy, svislé, vodorovné konstrukce apod. Finančí poradkyně (se kterou nespolupracujeme poprvé a důvěřujeme jí - i když nevíme, jak velkou zkušenost má s dřevostavbami) tvrdí, že takový rozpočet se vyplňuje vždy; Rýmařov zase, že oni ho nikdy nevyplňují a že většina bank s jejich rozpočtem nemá problém (KB je mezi cca 5 bankami, u kterých problém být nemá). Obě strany trvají na svém, jsme už z toho zoufalí. Má někdo nějakou radu?
Odpovědět
Nemame drevostavbu od Rymarova, ale drevostavbu mame a hypobod KB a rozpocet, ktery pozadovala banka, jsem vyplnovala sama tak nejak na koleni. Vzala jsem si rozpocet od nasi firmy a nejak to proste vyplnila, aby to plus minus sedelo. Nikdo to uz pak dal neresil. Byl to zacatek roku 2020.
Odpovědět
No, my jsme měli taky problém s hypotékou (taky RD Rýmařov), banky na to nebyly moc připravené.... My jsme nakonec brali hypotéku v Hypoteční bance, tam problém nebyl.
Odpovědět
Děkuji, vyplníme to tedy sami. Nechápu ale, proč tak zarytě odmítají to vyplnit (a u typového domu, nechce se mně věřit, že to nemají všechno přesně spočítané), když to stačí takto odhadnout. 😠 A my se tady s tím takovou dobu trápíme, kolik telefonů a e-mailů jsme si kvůli tomu vyměnili s x lidmi. 🙁
Odpovědět
Profilova fotka
@hana_k Máme od RDR postaveno z roku 2017,hypo u KB z roku 2016. Dodal jsem naší finanční poradkyni položkový rozpočet, který jsem měl od RDR a nebyl problém. Určitě tam nebylo rozepsáno to, co chcou po Vás (zaklady, svislé zdi atp.). Nechal jsem si tam docenit i pergolu, kterou jsem věděl, že od RDR chtít nebudu, jen jsem potřeboval navýšit hodnotu domu. A žádný problém nebyl. Ale je to tedy cca 5 let zpět ...
Odpovědět
Profilova fotka
@hana_k Sestavte rozpočet podle požadavků KB sami. Ono dost často záleží, jakému odhadci se to dostane na stůl.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?