Poplatek prodejci zato, že prodej proběhne hypotečním úvěrem

Zdravím, nesetkal jste se někdo v rezervační smlouvě s podmínkou zaplatit prodejci poplatek za to, že nákup proběhne hypotečním úvěrem? Konkrétně si podmiňují úplatnou "spolupráci s hypoteční bankou". Jak s tím bojovat?
Odpovědět
Do toho bych určitě nešel, když někde musím vzít úvěr, tak si se mnou může banka dělat co chce..
Odpovědět
@ookami_hime nechápu otázku... ale dokážu si představit, že situace je takováto? chtějí abyste uzavřeli hypo u banky, která s nimi spolupracuje, pak je to bez poplatku... nebo kdekoliv jinde a pak platíte poplatek?
Odpovědět
Profilova fotka
to je nemorální, já bych nikomu další poplatek nedával. Mám toho placení až nad hlavu a každý teď přijde s takovým poplatkem. :-|
Odpovědět
Chtějí jen jejich poradce a asi jejich banku, nebo tak nějak. Ale je to tam popsáno zvláštně, vyloženě že v případě hypotéky bude uctovan poplatek za spolupraci s bankou.
Odpovědět
to je těžký když nenapíšeš jakej? třeba tam je poplatek co jsme platili my, byl to vklad zástavního práva 1000,- na katastr
Odpovědět
je pravda že je s tím v případě hypotéky víc práce, musí se i připravit formulář na vklad zástavního práva, odnést to tam, musí se přizpůsobit budoucí kupní smlouva, kupní smlouva
Odpovědět
Profilova fotka
Nic nemorálního na tom nevidím, buď se na tom dohodnete a nebo nedohodnete a koupíte jinde. Ve výsledku je pro vás o fous lepší zaplatit kupní cenu 2 mil + poplatek 10.000,- Kč, než zaplatit kupní cenu 2.010.000 Kč. V případě financování úvěrem s tím má podávající víc práce, takže si to nechají zaplatit.
Odpovědět
@vladimirsvorba víc práce mají i s úvěrem přes jejich banku či jejich poradce a ten je zdarma ;) neboli klient platí pokutu za to, že neakceptuje jejich nabídku i přesto, že je pro něj nevýhodná. Zvláštní, že ani při pronájmu si majitel nemovitosti nemůže takhle vyskakovat.
Odpovědět
@iveta_89 nerozumím, jde ti o výši poplatku, nebo..? Na výši přeci nezáleží, ne? Není to za vklad nebo za něco takového, je tam vysloveně řečeno, že je to za spolupráci.
Odpovědět
@vladimirsvorba navíc na hypotéku kupuje obrovské množství klientů, je to developer, který těch nemovitostí prodává desitky. Vypracovat smlouvu stačí jednou, formulář taky...
Odpovědět
Ono záleží, jak je to myšleno a jestli je to z vaši strany dobře pochopené, podle té formulace, co píšete, to nevypadá, ze chtějí jen konkrétního poradce či banku, ale ze je to za to, ze poskytnou součinnost vám s vyrizenim hypotéky.... se zástavním smlouvami atd... pokud vy budete financovat přes hypo, je to pro prodávajícího náročnější, proto chce poplatek... logické to je, na vás je, jestli na to přistoupíte
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime BTW, jak je ten poplatek vysoký? Můžete to brát i jako takový rizikový příplatek prodávajícího, dá do zástavy svůj majetek a ještě nebude mít od vás peníze... Ale pokud vám to vadí, tak kupte od někoho jiného.
Odpovědět
Článek se načítá
Vzhledem k tomu, jaké jsou s vyřizováním hypotéky problémy, tak se nedivím, že si majitel chce účtovat poplatek. A divím se, že to ten náš s námi nevzdal, protože vyřízení hypotéky trvalo přes půl roku, celou částku mu banka odeslala až za 10 měsíců a pořád jsme ho museli honit kvůli nějakým potvrzením na cokoliv (přípojky, cestu atp.).
Odpovědět
@mavanka je tam vysloveně napsáno, že ten poplatek je účtován pouze v případě, že nebude využito služeb jejich poradce. Mě spíš zajímalo jestli to někdo neřešil nebo jestli tu prostě všichni buď platí každou blbost nebo automaticky jdou jinam bez boje i za cenu toho, že ve výsledku nekoupí nic :)
Odpovědět
@vladimirsvorba znovu, to dává tak jako tak, nezávisle na tom, jestli to jde do banky napřímo, přes jejich poradce nebo přes kohokoliv jiného. A riziko myslím v tu chvíli dostatečně vykupuje poměrně tučný rezervační poplatek (který mimochodem dává z tohoto hlediska větší smysl než výrazně nižší poplatek za spolupráci s bankou).
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime A co pořád řešíte? Podmínky z jejich strany znáte, nyní je to vaše svobodné rozhodnutí :-)
Odpovědět
@vladimirsvorba neřeším už nic, čekala jsem trochu jiné odpovědi, nevadí, poohlédnu se jinde ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Smlouva je vždy záležitost dvou stran ... dostala jste návrh protistrany, který je logicky sestaven tak, aby vyhovoval hlavně jí. Vy můžete navrhnout úpravy a uvidíte, jestli je bude prodávající akceptovat nebo ne. Většinou se dá domluvit.
Odpovědět
@ookami_hime proc by ses poohlizela jinam. Jejich zajmem je prodat. Takto prijdou o provizi, prodejce jiste taky neni nadseny, ze se to komplikuje kvuli jejich extra poplatku. Proste jim rekni, ze s timto bodem nesouhlasis.....a uvidis, nejspis na tom nebudou trvat. Vzdyt financni poradci maji provize za zprostredkovani od banky.
Odpovědět
Děkuji oběma :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?