Pronájem bytu s hypotékou a vzetí další hypotéky

Ahoj všem, s manželem máme byt na který máme hypotéku, kterou budeme splácet ještě dvacet let. Nyní bychom si rádi postavili dům, ale nemáme tak velkou hotovost, takže by bylo opět nutné mít hypotéku. Je prosím možné, že stávající byt si ponecháme, budeme ho pronajímat a přitom si vezmeme další hypotéku na dům? Má s tím někdo zkušenosti, zda to je vůbec možné? Moc díky za reakce :)
Odpovědět
ano, je to mozne, vsetko zalezi na bonite a tom ako vam vyjdu odhady. sme ten isty pripad :) akurat uz hypoteku mame podpisanu
Odpovědět
Profilova fotka
jasně :) Já mam dvě hypotéky, nově na dům a starší na byt. Stačí být dostatečně bonitní a mít jistotu, že v případě výpadku pronájmu utáhnete obě splátky.
Odpovědět
@akoinac @wiki85 super, děkuji :). V bonitní si myslím, že budeme a s výpadkem nájmu taky tak trochu počítáme, stát se může cokoliv:). A dali vám banky druhou hypotéku se stejně výhodným úrokem nebo koukali na to, že už jednu hypo máte a tak dali horší? A máte je obě u stejných banek? Příští týden se chystáme do banky se poptat, ale zjišťuju co se dá ať jsme trochu připravený.
Odpovědět
nam koncila u tej hypo na byt fixacia, takze sme to davali pod jednu hypoteku (dnes uz je to jedno). urok mame lepsi ako sme mali na povodnej hypo
Odpovědět
@akoinac nám fixace končí příští rok v létě, tak i proto to teď řešíme... takže vy to vlasně máte tak, že jste si v podstatě vzali novou hypotéku navýšenou o peníze, co potřebujete na domek?
Odpovědět
vzali jsme si 1 hypo kterou financujeme - koupi pozemku, stavbu domu a refinanc bytu.
Odpovědět
@akoinac moc děkuju za informace, snad nám to taky tak vyjde :)
Odpovědět
drzim palce ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bocianovi mě dali ješět výhodnější úrok, než mám na té první. Oboje mám u ČS.
Odpovědět
V roce 2012 jsme si brali hypo na byt. 2013 na dalsi byt, nikdo se nezajimal o pronajem prvni nemovitosti. Obe hypo stejne banka, zkonsolidovali je a dali lepsi urok. 2016 treti hypo, opet stejne banka, opet konsolidace vsech hypo, opet zadne dotazy na pronajem nemovitosti, opet lepsi urok. Mame tedy na ty tri nemovitosti hypo "jen" 70%.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?