Prosím o radu s hypotékou

Přítel dostal darem pozemek a domek (2+kk) od babičky, nyní jsme začali s přístavbou jednou tolik a po základové desce došly naspořené peníze a chceme zažádat o hypotéku. Chtěli bychom si vzít max. 1,5 mil Kč. Prosím o radu co poptávat u banky, pokud bychom chtěli peníze, které bychom čerpali samovolně. Například nejen na hrubou stavbu, ale i na vybavení, zahradu či možná i část na auto. Je to vůbec možné? Budeme muset dělat nějaký odhad stavby? :-S Všem moc děkuji za příspěvek do diskuze a omlouvám svou neznalost bankovního prostředí :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@pears nejlépe kontaktovat finančního poradce, pokud nemáte s bankami sami zkušenost.... záleží na hodnotě pozemku a domu a vašich příjmech... pak by měli pustit nějaké peníze i bez faktur....
Odpovědět
Jděte do klasické hypotéky, kde nebudete muset dokládat účtenky. Pak vše bude probíhat zřejmě standardním způsobem při vyřizování hypotéky, kde součástí bude odhad současné ceny nemovitosti a budoucí hodnoty. Dle toho se i určí výše hypotéky, a to např. 70%. Pokud poté budete postupně čerpat peníze a spoustu věcí budete dělat svépomocí, může se reálně stát, že hodnota nemovitosti poroste výrazněji než budou ubývat peníze z hypotéky. Tím pádem Vám vznikne určitý obnos, který když použijete k financování auta, nikdo to nepozná. Samozřejmě to nesmíte v bance říct, protože hypotéka je jasně určena na bytové potřeby.
Odpovědět
To je dobrá zpráva, děkuji ;-) jde nám právě o tom, že hodně věcí děláme svépomocí a materiál máme možnost bez faktury :-x takže potřebujeme něco, kde nemusíme dokládat...je tedy dobré známého odhadce, který hodnotu domu udá lepší?! Říká se tomuto typu hypotéky nějak speciálně, nebo prostře jen hypotéka bez nutnosti dokládat výdaje?
Odpovědět
Profilova fotka
@pears Neříká se ji nijak. Taky jí máme. Nemusíme dokládat faktury, čerpáme jen na základě fotek poslaných na email :) Ale i tak máme ve smlouvě, že banka kdykoliv ty faktury může chtít vidět...stejně tak finančák (ale to už je jiná kapitola) :)
Odpovědět
@ffiinnkkaa A mohu se prosím zeptat u jaké banky máte hypotéku? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@pears U GE
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud máte dostatečné příjmy, tak řešení vaší situace je velmi jednoduché. Doporučuji HB nebo ČS :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?