Půjčí banka na pozemek, který ještě není stavební?

Naskytla se nám koupě pozemku,který se nám hodně líbí. Jenže by jsme si na něho museli vzít úvěr nebo hypotéku - nevím. A tady je trochu problém,protože pozemek ještě není stavební,ale momentálně se schvaluje územní plán- mělo by to být hotovo ke konci roku. Takže bych chtěla vědět,jestli by banka půjčila na pozemek, který ještě není stavební. Neřešil jste někdo něco podobného?
Odpovědět
@candat ahoj, podle me by s tim problem nemel byt. Zalezi spise na vysi hypoteky/uveru a zda-li byse jednalo o hypoteku/uver ve vysi 100% ceny
Odpovědět
Profilova fotka
záleží na spoustě okolností - jestli potřebujete 100% ODHADNÍ ceny pozemku, nebo jestli máte i své peníze, záleží na ceně pozemku... je tohoto tam spousta, třeba i na tom, zda máte nebo nemáte stavební spoření, se kterým by se dalo kalkulovat...
Odpovědět
@candat Ahojda, my neco podobneho resime prave ted :-) akorat,ze uzemni plan uz je schvalen,ale puda je stale vedena jako orna. Nejlepsi financovani nam vyslo pres stavebni sporeni, cenu pozemku mame cca 230.000kc a mesicni splatka je cca 1400kc. Lze to take zahrnout do hypoteky,ale to uz se pak odviji od celkove castky hypoteky a od toho,kolik mate nasporeno :-) Aneb banka vam na to pujci, s tim by nemel byt problem.
Odpovědět
@valentovasasa @mppm @mitote Holky díky,ale už z toho sešlo :-S. Majitel měl chaos v ceně, co měl uvedenou na internetu a co si řekl manželovi ]-(. Takže budeme hledat dál ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?