Refinancování úvěru ze stavebního spoření hypotékou

Profilova fotka
Dobrý den, dostala jsme nabídku na refinancování úvěru ze stavebního spoření normální hypotékou. Přečetla jsem si tady na fóru některé diskuse a jsem v rozpacích, zda do toho jít nebo ne. Úvěr spácíme šestým rokem, v prosinci 2012 jsme zažádala o snížení úrokové sazby, takže nyní máme 3,8%. Nabídka refinancování je u Komerční banky , úrok je 3%, bez dokládání příjmů, žádný poplatky za odhad, ale tady jsem vyčetla, že KB vyžaduje zřízení účtu, což tedy není v plánu. Navíc třeba RPSN vůbec nevím, to budu muset zjistit. Ještě mě udivila zpráva, kterou tady píší v jiné diskusi, že některé st.spořitelny nepovolují předčasné spacení překl.úvěru a refinancování, právě z důvodu toho, aby jim klienti neodcházeli jinam. Máte s tím někdo zkušenost ? Jde o refinancování úvěru u Raiffaeisen st.spoř. Díky za postřehy a rady :-)
Odpovědět
Pokud máte překlenovací úvěr tak bych určitě přemýšlel o hypotéce. Pokud máte řádný úvěr tak už záleží na Vás jestli chcete platit na úrocích víc o 0,8%. Záleží kolik máte půjčeno.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem dostala ze st. spořitelny nabídku na refinancování u nich.... ;-) a na celý úvěr, což mě teda udivuje, že to jde...hlavně úrok ze st.úvěru je oproti původnímu pěkný, ten jsme měli 4,9%...
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
@atrama jen upozorňuji, že pokud je úvěr v překlenovacím úvěru, vypočítávají se úroky z celé částky a nikoliv z dlužné. Jestli jsem to dobře pochopil, tak každý měsíc jde na úroky 4540Kč do 31.3.2019 a na spoření jde pouze 2400Kč. Není lepší hypotéka?
Odpovědět
Osobně bych si hlavně nechala udělat i jiné nabídky. Při refinancování se v jiných bankách úrok momentálně pohybuje kolem 2,6 a ano, v současnost je levnější hypotéka než úvěr ze stavebka...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak v současné době se má situace tak, že úvěr refinancujeme znovu úvěrem v rajfce. Navíc si bereme ještě 100tis. Porovnání mě dělal finanční poradce, podotýkám dobrý finanční poradce a podmínky, jaké jsme dostala, se refinancováním hypotéky nevyplatí. Ona není hypotéka jako hypotéka, ty krásně nízké úroky sice nabízí hodně bank, ale moc klientů se k nim nedostane. Navíc já jsem na pracáku a s tím má hodně bank problém. Obecně řeknu, že měsíční splátky refinancovaní hypotéky byli ve výpočtu daleko vyšší, než nabízené refinancování i rajfky. Ještě řeknu, že to co jsem uvedla nahoře v nabídce od rajfky bude nakonec ještě jinak, samozřejmě úroky úvěru i překlenováku nižší. Poradce sám naznal, že takovou nabídku by akceptoval, že nabídk bank jsou vyšší , nehledě na to, že bych musela ještě platit další poplatky , odhad nemovitosti, vyčíslení zůstatku od spořky ap.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?