Uzavření hypotéky s odložením začátku čerpání až o rok

Profilova fotka
Máte někdo zkušenosti s uzavřením hypotéky a odložením začátku čerpání až o rok ? Jde mi o nynější výhodné sazby hypotéky, které se už teď zvedají a bůhví, jak to ještě bude... Naše situace: Stavět začneme na začátku 2019 - svépomocí, takže to nějakou dobu potrvá. Zatím nemáme ještě projekt hotový - ten bude v létě/na podzim. Nabízí se nám možnost uzavřít smlouvu už nyní a začít čerpat za rok s tím, že na dočerpání potom budou 2 roky. Jeví se to hodně výhodně. Zarezervuji si vlastně hypotéku s nynějšími podmínkami do budoucna... Bohužel toto nabízí jen Moneta a Modrá pyramida. Bojím se, že se tak vlastně připravíme o širokou možnost nabídek jiných bank a navíc Modrá pyramida je stavební spořitelna, takže to bude stylem překlenovacího úvěru a to se mi moc nelíbí :-| Máte někdo zkušenost? Postřeh, tipy, názor...cokoliv?
Odpovědět
zkušenosti nemám, ale zeptám se kolik Vám nabízí nyní úrok u Monety? Já byl minulý týden v čsob a bylo to 3% s desetiletou fixací..
Odpovědět
a dají Vám hypotéku, když nemáte projekt? My k hypo museli doložit řezy, půdorys, situaci na pozemku RD.
Odpovědět
Navíc co jsem vyčetla, banky pak nemají problém s prodloužením čerpání, tedy vypracováním dodatku, samozřejmě za nějaký poplatek.
Odpovědět
Profilova fotka
@adula000 Měli by stačit půdorysy a rozpočet @petr13 tuším že 2,9 % na deset let
Odpovědět
hlavně ne modrou pyramidu, ti mají tendenci na překlenovák nabalit tolik nesmyslných dalších poplatků, že se to nakonec moc nevyplatí. rozhodně ne proti klasické hypotéce i s možnými horšímy podmínkami třeba za rok. jinak tohle umí i ČSOB(hypoteční banka)
Odpovědět
Profilova fotka
@mysak124 Já se právě té pyramidy bojím - je to překlenovací úvěr... to mám teď na pozemek a ikdyž už jsem dosáhla 40% tak musím čekat na nějaké hodnotící číslo a až potom budu splácet klasický úvěr :-| Na hypo to určitě nechci..
Odpovědět
@lucka_dc Brala jsem teď hypo od Buřinky, čerpat budu až 09/2018 a mám úrok 2% na 6 let. Žádné poplatky, žádné podmínky vedení účtu a pod. Zařizovala jsem už v prosinci 2017 přes hypotečního poradce - chodit po bankách sama se prostě vůbec nevyplatí.
Odpovědět
6 let je docela málo, vyplatí se vzít co nejdelší fixaci... 2 roky budete stavět a už zbývají jen 4 roky do konce fixace
Odpovědět
Měsíc zpět jsme uzavírali hypotéku přes lišku s úrokem 1,9% a fixací na 6 let.
Odpovědět
@lucka_dc jenže i ten překlenovák je od nich hrozný, já to měl a naštěstí se mi toho podařilo zbavit se tím, že jsem to refinancoval z hypotéky.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud by někdo pročítal diskuzi a zajímal se o téma - aktuální stav : Dodali jsme půdorysy domu (mnou namalované v homestyleru) a rozpočet (mnou vytvořený podle soustavy ÚRS) a bance to stačí. Zatím máme informaci o úrokové sazbě 2,69% (možná na výjimku i 2,59%) na 10 let od Komerční banky. Od března mají dokonce akci na odhad zdarma. Čerpání s ročním odkladem, pak standarně 2 roky na vyčerpání. Vše řešeno přes finančního poradce. :-)
Odpovědět
tak Moneta pozor, ta nezafixuje urok., Hypoteka sice je predschvalena, ale jen na pul roku a kdyz budete chtit cerpat, daji aktualni urok. MPSS to ma na rok, preklenovak je ted uz jen na prvni dva roky - takze i kdyz ji osobne nesnasim, sla bych do toho :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@evaviki @lucka_dc Pokud podepíšete smlouvu o úvěru, můžete čerpat až za rok, i u Monety. Ale nevím, zda budete moci nyní podepsat smlouvu o úvěru na stavbu bez projektu a stav. povolení. A co airbank? Zjišťovali jste?
Odpovědět
Profilova fotka
@viados Airbank výstavbu stále nefinancuje, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@viados přesně tak jak píše vladimirsvorba, Airbank nefinancuje stavbu, pouze koupi nemovitosti...což je škoda.
Odpovědět
@lucka_dc tak ta MP už nemá klasický překlenovák, už to mají upravené tak, že se to vpodstatě rovná klasické hypotéce. Ale i v jiných bankách se dá čerpat až 2 roky...
Odpovědět
Profilova fotka
Hypoteční banka umí taky dost slušně odložit čerpání, teď jsme řešili refixaci rok a půl předem ;-) třeba by to šlo i se stavbou
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?