Rezervační poplatek a platba za projekt z hypotéky

Zdravím, neřešil jste někdo možnost hrazení částky za projekt (v podstatě rezervační poplatek na stavbu na klíč) z hypotéky? Je vůbec taková možnost?
Odpovědět
@ookami_hime neřešila, ale pokud nemáte ani na projekt, tak bych se do hypotéky nehrnula.
Odpovědět
@adula000 díky, ale máme trošku jinou situaci ;) uvítala bych hlavně rady jak by to šlo zařídit :)
Odpovědět
@ookami_hime Tuto možnost nabízela UCb.Ale my jsme nevyužili, tak nevím podrobnosti. Psali jsme hrubý rozpočet do tabulky, kterou museli schválit a rozepisovalo se tam z jaké části hradíme z vlastních peněz a z jaké už hypotékou. Měli to v takzvaných "ostatních" poplatcích, ale v praxi chtěli nejprve vyčerpání vlastních nákladů.....takže teoreticky kdybys na hypo kupovala pozemek-tam vyčerpala rezervu, tak bys mohla projekt hradit z hypa.
Odpovědět
@bamak díky!
Odpovědět
Profilova fotka
Kolik ten projekt stojí?
Odpovědět
@vladimirsvorba je to nějak relevantní pro banku?
Odpovědět
Profilova fotka
@ookami_hime jasně že jo..... Když už to chcete čerpat z hypotéky, tak je třeba vědět, jestli oproti zástavní hodnotě nemovitosti a nebo bez zástavy..... Přijde mi ale mnohem jednodušší si toto zaplatit z rezerv...
Odpovědět
@vladimirsvorba je to v řádu stovek tisíc, jednalo by se o součást celkové kupní ceny, a je v tom dostatečná zástava, takže LTV není problém. Že je to jednodušší, to nepopírám, ale v daném případě by se mi prostě hodilo jeden z nákladů hrazený z vlastních zdrojů vsunout do hypotéky a úplně nejlíp právě tenhle :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?